• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft vandaag de Statenvergaderingen voor onbepaalde tijd opgeschort. Ook het verzoek van de PAR, PNP, FOL en Eugene Cleopa voor een verkiezing van een nieuwe voorzitter heeft Asjes van tafel geveegd. De Statenvoorzitter wil tot 19 oktober geen vergaderingen oproepen.

Met elf Statenleden voor de verkiezing van een nieuwe Statenvoorzitter en vicevoorzitter en een motie van wantrouwen in het verschiet annuleerde Asjes de vergaderingen van vandaag. Volgens de voorzitter bepaalt hij nog steeds wanneer en óf er vergaderingen plaatsvinden. Asjes hield vandaag in de Staten meer dan een half uur een betoog over zijn bevoegdheid en sloot daarna de vergadering. Geen enkel Statenlid kreeg het woord.

Buiten spel
Volgens PNP-leider Humprey Davelaar trapt Asjes op de democratie van Curaçao. “Het gedrag van de Statenvoorzitter en de coalitie is een groot probleem voor onze rechtstaat. Het parlement wordt als volksvertegenwoordiger buiten spel gezet.” Davelaar wilde eigenlijk gelijk naar gouverneur Frits Goedgedrag stappen, maar zal eerst met zijn juristen praten. Nadat de politieke leider alles in kaart heeft gebracht met zijn juristen, zal hij wellicht toch naar de gouverneur stappen. “Wij laten het er niet bij zitten”, aldus Davelaar.

Dictatuur
PAR-fractievoorzitter Pedro Atacho spreekt van een parlementaire dictatuur. “De Statenvoorzitter heeft een ironische intepretatie van de wet. Hij had vandaag al moeten opstappen, aangezien een meerderheid van de Staten haar steun intrekt”, aldus Atacho. In het parlement is sinds enkele weken geen meerderheid meer voor de regering-Schotte nadat Dean Rozier (MFK) en Eugene Cleopa (MAN) zich onafhankelijk en tegen het kabinet hadden verklaard. “Het volk moet op 19 oktober kiezen of ze door willen met een dictatuur of met een democratie”, aldus Atacho.

Verkiezingen
De Statenvoorzitter verschoof begin deze maand al een Statenvergadering waarin PNP een motie van wantrouwen wilde indienen. Asjes noemt een motie overbodig, omdat er 19 oktober verkiezingen gepland staan. “Een motie heeft geen zin, want de regering zal zo’n motie naast zich neerleggen. De regering kan de motie ter kennisgeving aannemen, haar beleid aanpassen of opstappen. Ik verwacht niet dat de regering het laatste zal doen”, zei de Statenvoorzitter tijdens een persconferentie begin deze maand.

93 reacties op “Asjes schort alle parlementaire vergaderingen op”

 1. @juidjafó
  Goed idee. Wat zijn je stappen? Wat hebben de 7 habits van Covey hiermee te maken? Voor de juristen onder ons. Het kan toch niet zo zijn dat er geen enkel wetsartikel te vinden is op grond waarvan Asjes achter slot en grendel geplaatst kan worden.

 2. Hoezo moet Nederland ingrijpen? Nos mes por toch?
  Het wordt tijd dat de jui Korsow zelf in opstand komt tegen de malversies en niet alleen op FB zijn gal spuit, DOE IETS of niet, maar dan moet je ook ophouden met klagen erover. Iemand ooit van Covey gehoord?
  Just my 2 cents worth.

 3. @piet, dat doen ze toch juist wel volgens jullie?

 4. Ik heb een idee! Ik ga Douwe Boersema en Stella van Rijn tot mijn adviseurs benoemen. Dat zal ons redden!

 5. Ik heb nu al een aantal dagen de reacties op het oorspronkelijke artikel gelezen. Het is verbijsterend. Bijna iedereen weet dat dit echt niet kan, maar niemand doet iets. Alsof het vanzelfsprekend is dat het parlement monddood is gemaakt, omdat de oppositie in de meerderheid is. De gouverneur grijpt niet in, zoals te doen gebruikelijk sinds 10-10-10. Nederland durft niet in te grijpen en is te druk bezig met de verkiezingsstrijd. De demissionaire regering stelt zijn belangen veilig. Wat volgt? De staatsgreep heeft namelijk al plaatsgevonden.

 6. over Dictatuurj gesproken: las net in de Amigoe, dat er 1,5 miljoen kinderen werk in columbia.
  dat zal in Venezuela niet anders zijn.
  de grote voorbeeld landen van onze MP en Wiels, Asjes, Monk…..enzovoort
  de mannetjes die vinden dan NL excuses moet maken over misdaden van 150 jaar oud.
  Slavernij is misdaad, maar nu gebeuren deze dingen nog steeds over de hele wereld.
  zelfs op Curacao (Campo)….
  ze kijken naar de splinters van anderen, maar zien hun eigen balk niet.

 7. Gelukkig laat Nederland en de Gouverneur zich niet voor het PAR-karretje spannen.

 8. Dat wipje van Hendrik Schotte zo’n 40 jaar geleden komt ons eiland duur te staan!

  Mocht Hendrik Schotte het tijdelijke met het eeuwige verwisselen dan komt er op zijn grafsteen te staan: ‘Hier rust Hendrik Schotte, hij gaf ons een zoon corrupt tot op zijn botte’.

  De taalfout heb ik er bewust ingelaten, want Hendrik (voormalig leraar!) kan nog geen woord foutloos schrijven.

 9. Zoveel reacties, maar iedereen blijft zitten waar die zit….. maw maatschappelijk wordt dit wanbeleid geaccepteerd! Of heeft het te maken met de aankomende verkiezingen? We shall see!

 10. When dictatorship is a fact, revolution becomes a right !

 11. Stemmen op mooie beloften zonder ooit iets goed (of slechts) gezien te hebben van persoon of partij alleen voor “verandering”.
  We verdienden niet beter. Ook nu staan weer veel mensen te popelen om te stemmen op nieuwe mensen en partijen.
  Weer mooie beloften, zonder ooit iets van ze gezien te hebben.
  Ik zal wel conservatief zijn, stemmen op iets wat je kent lijkt me minder risico te hebben.
  Wat de rol van waarborgfunctie en gouverneur is mij niet helemaal duidelijk.
  Op naar onze onafhankelijkheid!

 12. @Sander @Edgar @ Frans. Dictatuur en economische voorspoed zijn helaas niet altijd strijdig met elkaar. Zuid Korea, Japan, Singapore, Maleisie waren/zijn zeker geen voorbeeld democratieen, maar economisch ging het niet beroerd. China is ook qua democratie niet ons type, maar niettemin.. economisch…

 13. Misschien moeten we ons hier veel drukker om maken, vooral dat het gajes binnen dexe regering omn Wilsoe cs niet ingrijpen:

  http://amigoe.com/curacao/125277-tussen-de-30-en-40-overvallen-per-maand

 14. Gouverneur Goedgedrag is aan zet, maar sinds zijn aantreden heeft hij niet veel meer gedaan dan borrels en vieringen aflopen.

  Het alcoholpercentage in zijn lichaam overstijgt helaas het percentage durf die nodig is om nu keihard in te grijpen.

  Goedgedrag, doe je naam eens eer aan of moeten we je Lafgedrag gaan noemen?

 15. @Frans

  Pastechi eter Jasjes leest alleen delen uit de staatsregeling. Ik begrijp dat dat voor jou moeilijk is te snappen. Zowel Jasjes als jij en de rest van het PS/MFK gajes moeten alles in hun context bekijken. Dan ontstaat er namelijk een geheel ander beeld.

 16. de Gouverneur is echt een lachertje aan het worden….
  heeft totaal geen nut meer, als dit geaccepteerd wordt.

 17. Kom op oppositie ! kom bij elkaar en benoen uit jullie midden een nieuwe voorzitter. PLEEG EEN COUPE !! en geef ze een koekje van eigen deeg.

 18. Zo, die slag is binnen. Nu nog verkiezingsfraude en alles gaat weer gewoon verder. Een volk krijgt te lijden onder de leiders die het verdient. Wat is eigenlijk de functie van de Gouverneur in dit stadium. Die kan Asjes toch laten arresteren wegens lijdelijk verzet, of anders wegens verregaande incompetentie. Vanuit Nederland valt helemaal niets te verwachten, zo voor de verkiezingen. Dit machtsvacuum is levensgevaarlijk.

 19. Benieuwd of makamba Douwe Boersema door zal blijven gaan om deze junto te steunen? of heeft hij zijn ziel al verkocht?

 20. Democratische Instituten zullen niet kunnen werken zonder democratische politici.
  Curacao kan als voorbeeld in het studieboek over het onderwerp.
  Nuttige literatuur:

  http://www.chs.ubc.ca/srilanka/PDFs/Democratic%20institutions%20and%20politics.pdf

 21. @edgar,

  Frans heeft gewoon een andere mening en vindt het niet erg om in een dictatuur te moeten wonen.
  de meeste PS aanhangers hebben hetzelfde idee.
  maar als je honger hebt, dan maakt het niet uit wie je een boterham geeft.
  wat dat betreft hebben ze nog gelijk ook.
  er is teveel armoede getollereerd de afgelopen 25 jaar.

 22. Dit is dus gewoon een zogeheten “bloedloze” coup. De junta heeft de totale macht gegrepen. De families die Curacao in bezit hebben lachen zich dood.

  We gaan naar Surinaamse taferelen toe en betalen straks 1000 florijnen voor een brood, juist de arme PS/MFK aanhang gaat de prijs betalen voor dit soort situaties.

 23. @Frans, de enige partij die nu al jaren oproept tot agressie is de PS zelf!

  ZIj wil wat het kost op de stoel zitten zodat ze hun corrupte dingen kunnen uitvoeren! de statenvoorzitter is zelf het toonbeeld van Corruptie op Curacao!

  Het parliament dient de regering to controleren en evt tot orde oproepen.. dat is op deze manier niet mogelijk!

 24. Mannen als Hendrik Schotte, vader van onze MAVO3 premier, zouden verplicht gesteriliseerd moeten worden.

  Hij heeft een dictator ter wereld gebracht en is er nog trots op ook.

 25. @ Frans,

  Begrijp ik nu dat je de handelwijze van Asjes goedkeurt ?

  Hoe kun je in hemelsnaam een actie, waardoor de democratie om zeep wordt geholpen, goedkeuren ?
  Heb je zo weinig begrip van de parlementaire democratie ?

  Als dat het geval is misschien moet je dan maar verhuizen naar Venezuela, daar hebben ze ook een dictatuur. Maar velen op het eiland zouden hier graag de democratie terug willen en dat houdt niet in dat de voorzitter van de Staten het parlement uitschakelt.

  Gisteren was de zwartste dag voor Curacao OOIT.

  De partij, die zo de mond vol heeft van slavernij etc, maakt nu het Curacaose volk tot slaven. Als je het nog niet begrepen hebt………….het volk heeft volgens Asjes niets meer in te brengen.

 26. Heeft Asjes nu al dat geld aan Selikor terugbetaald? Anders kan je naar de politie gaan en hem laten vastzetten

 27. Een op pekinees lijkende metrosexuele vetzak met eigenwaarde tot onder z’n hoefnagels is nu mede-dictator geworden. Wacht maar af. De naweeën van het diktatuur op dit eiland moeten nog komen. De strijd om macht is nu pas begonnen. Ze gaan elkaar fysiek afmaken. Eerst de pastechi-eters, daarna de pastechi-express medewerkers en dan pas de pastechi-chefs. Want DAAR in de keuken, daar zit de werkelijke macht, die uberhaupt nog verdeeld moet worden onder heel veel chefs. Prachtig moment om van dit spektakel op high definition te genieten … en met popcorn!

 28. berichtje aan PAR ;

  jullie krijgen de gehele campagne strategie op panklaar aangeleverd; sinds de 50’er jaren weer onder curatele, want 1september zal er niets opgeleverd worden, PS buigt een democratie im in een dictatuur, MFK is zo openlijk frauduleus, maak hier nog dankbaar gebruik van, statistieken werkgelegenheid, nieuwe grote schulden 185 miljoen, criminatliteit omhoog, hoeveel honkbalknuppels heb je nog nodig

 29. ik denk dat J.K. gelijk heeft.
  ze willen dat er in gegrepen wordt en dan kunnen ze weer schreeuwen over de kolonisator.
  het slachtofferrolspelletje spelen, waar Rita en andere gehersenspoelden intrappen.

 30. Dikke holle bolle gijs is er {wel) ik ben niet thuis , maar met zijn dictatuur slavernij meer atracos en moorden komen wij er wel uit, mister tula

 31. Het begint inderdaad verdacht veel op een (tijdelijke?) staatsgreep te lijken.

 32. Wat er jammer genoeg niet op die video staat is dat hij na be-eindiging van zijn tirade waarmee hij onze democratie om zeep hielp, afsloot met “HEIL” .

 33. Wat staat er op werkweigering en het verhinderen van anderen om te kunnen werken?

 34. de verkiezingen worden door Wie kontrolleert .? ze hebben naar alle waarschijnlijkheid hun jongens al ingezet en ze worden nu ook beedigt kort voor de verkiezingen, als je dit zo van veraf volgt zie je verband met de tijden waarin de duitsers hun jaren lange onderdrukking mee Moesten doen omdat Hitler het hun zo voorschreef en ook dat ze eerst jaren later van hun Domme Kudde gedoe vertellen wat Toen mis ging.We hebben een hoop mensen die pro deze Bizarre Diktators zijn ,het zijn arme mensen en ongeschoold want ondanks de vele Advertencias die gegeven worden zowel in kranten als op het internet en radio willen ze nog een keer voor hun Stemmen. We moeten heel erg op onze hoede zijn, ik heb een schlecht Gevoel bij deze Verkiezing en denkt ook dat ze er zeker van zijn dat ze gaan winnen en derhalve deze minachtende optredens jegens de oppositie blijven gebruiken . Het Feit dat er tegenwoordig de meeste landen met elkaar werken en niet tegen elkaar ,vraag ik me af inderdaad Waarom in godsnaam wil je perse ONAFHANKELIJK zijn? Je wil geld van Nederland je hebt een eiland/land waar je het normaal genomen zonder deze Wanzinnigen een vrije leven kan leven en nu ineens naar TOTALE ONAFHANGKELIJKHEID streeft, dan is er echt wat mis in je Schedel ,. Ik Hoop van harte dat we niet alleen schreeuwen maar ook DAADWERKELIJK iets NU ondeneemt tegen deze REGiME.Vivre la liberte, Adieu dans le Babarite.MON DIEIU Protege mon Famie e nous Famie e mon Curacau.

 35. @ NO PAR. De PS bij monde van Asjes roept de dictatuur uit en de voorzitster van de PAR zit gewoon de krant te lezen! Curcao is LOST !

  Niets nieuws onder Curacaose en Europese zon, want wat kan je beter doen dan de krant lezen of te twitteren met zo veel gewauwel. Je hebt de tactiek van Asjes toch niet helemaal begrepen, want hij zorgde ervoor, dat de Statenleden niet konden onderbreken of hem tot de orde roepen en schorste de vergadering. Einde oefening. Het Reglement van Orde dient te worden aangepast, want de Staten moeten de macht hebben en niet de voorzitter, want die heeft maar te doen wat de Statenleden van hem vragen en hij mag ook nog de orde handhaven en dat alles binnen de regels. Provocaties van de voorzitter veranderen daar niets aan.

 36. Laten we eerlijk zijn, iedereen heeft dit zien aankomen. Ook de PAR en PNP. De ware aard van de MFK/PS coalitie is geopenbaart. De huidige coalitie voelt zich letterlijk de baas op het eiland. Zij dicteren en wijzen aan wat er met ons eiland gebeurt, van de VDC tot de BNA en overheids NVs. Het is een mentaliteit die gecreerd is door machtsbeluste individuen. Ik vindt het juist daarom teleurstellend dat de oppositie niet anticipeert op het voorspelbare, waardoor ze zwak doen overkomen. De Gouverneur zal niets kunnen ondernemen zonder goedkeuring van Nederland, die zelf in een verkiezingsstrijd zit. De rechterlijke macht (de derde macht binnen de trias politica) is de enige korte termijn oplossing. Direct na afloop van de vergadering gisteren diende de oppositie een kort geding aan te spannen wegens bedreiging van onze rechtsstaat door dictatuur. Oppositie doe uw huiswerk!

 37. Wat een idiote figuren om op zulke gajespartien te stemmen. Je moet wel volledig van de pot gerukt zijn om daar op te stemmen.

 38. Mensen
  De oplossing is gewoon vandaag een statenvergadering houden waarin de gouverneur voorzitter is ( mocht hij door drukke werkzaamheden verhinderd zijn, dan onder voorzitterschap van het oudste statenlid) en vervolgens een nieuwe staten voorzitter te kiezen en mijnheer asjes met een grote bos bloemen de knoek in te sturen. Vervolgens motie van wantrouwen, stuur de huidige premier en zijn ministers enz direct naar huis , ontneem hen per direct elke bevoegdheid en laat het parlement ( dat is toch HET volk) het eiland besturen.

 39. Jammer dat we hier de andere kant van de medaille niet te lezen krijgen.

  Meneer Asjes leest alleen de WET op. Het lijkt me voor de voorzitter ontzettend moeilijk om een zaal vol met agressieve mensen die hem niet eens willen laten uitpraten, de WET uit te moeten leggen omdat velen dat niet eens begrijpen.
  Het is het beschamend om de agressieve reacties, oa.zeer zware bedreigingen en oproepingen tot het ergste te moeten lezen.Dat IS pas een schande voor Curacao.

  Het is niet de PS die tegen Curacao is maar de mensen die tot het ergste oproepen hier. Omdat ze kost wat kost aan de macht willen komen. Bah, ze hebben zich nu wel goed laten kennen. Alsof Nederland niet weet wat er speelt.

 40. Beste mensen! Met deze regering staat de verkiezings uitslag al Tur Tur vast. Dit heeft niks meer te maken met transparante en open verkiezingen! We glijden verder af.

 41. Kwenta a kaba
  Korsou mi dushi isla
  Mama di mi sonjonan

  Awe bo a kaba
  Awe bo no tei mas

  Ba wordu maltrata
  Ba wordu viola

  Bo libertad a wordu kita
  Ay Tula ba libra nos
  Pero ba hiba nos den brasa di traishon

  Pasobra esun ku ta pone nos odia
  Ku tin rabia den su kurason

  Awe a kita nos libertad
  I a pone kadena na nos pianan un biaha mas

  Esklabitud di rabia
  Nos a keda desampara

  Tula dikon bo no a sinja nos pa nos no wordu viola

  Esta un gritu duru mi kier grita
  Pero mi boka awe dor di Asjes i Wiels a wordu sera

  Tula mi no a kere ku mi rumanan pretu
  Mes por a dal mi democratia un bofta

  Tula den bo nomber nan ta odia i humillia
  Bo lucha i bo sanger a wordu sklama

  Pero bo no a muri i a tuma tantu sla
  Pornada

  Lo mi lanta i tuma e batuta
  I sigi lucha den bo nomber

  Pasobra bo i mi libertad nunka
  Lo mi entega

  Nos lo lanta un biaha mas
  I kita e kadena nobo ku nan kier pone na nos garganta

  I awor mi konose ken ta mi berdadero enemingu

  No esun blanku pero mi mes ruman i esun ku ta bisa e ta mi amigu.

 42. Nederland moet nu ingrijpen, ze kan er niet omheen. DIt is de namelijk de waarborgfunctie van het koninkrijk. Asjes en Wiels lokken dit bewust uit. Er moet dus een list verzonnen worden.
  Het lijkt me dat nu dat de intelligentere mensen van deze coalitie zoals Sheldry Osepa, Douwe Boersema en Stella van Rijn hun invloed moeten laten gelden.
  Mensen met karakter hebben het vermogen tot zelfreiniging,
  Het loopt anders uit de hand.

 43. Terwijl onze democratie wordt verkracht zit Wiels gewoon voor zich uit te staren. Zijn leerling Asjes geeft de dolkstoot aan onze democratie. Deze mensen zijn tot alles in staat. Ze hebben zich al bewapend.bze gaan met criminelen om en zijn het zelf. Met stomme verbazing heb ik de video vanAsjes vandaag gezien. Ik kan niet geloven dat mijn Dushi Korsou tot dit verworden is. De zwarte heersers hebben het nu overgenomen. Godzijdank zijn we niet onafhankelijk. Want dan had iemand naar de staten gemoeten om Asjes,Wiels en Schotte uit de Staten te sleuren en op hun plek te zetten waar ze horen. Ik ben niet meer naief. Ik denk niet meer dat politici fatsoenlijke mensen zijn. Vandaag ben ik mijn democratie verloren en mijn vrijheid. Morgen zal ik zorgen dat jullie nooit meer aan de macht kunnen komen. Ik heb mijn stem nog. Wacht maar af op 19 oktober. Mijn stem gaat tegen de dictatuur. TegenHelmienWiels. Tegen Ivar Asjes. Tegen corruptie. Tegen Gerrit Schotte. Voor democratie! Jullie mogen nooit meer terugkomen.

  En mocht ik verliezen. Mocht de bevolking vanCuracao kiezen dat ze ineen dictatuur willen leven. Ook goed. Dan trek ik als hoogopgeleide verder. Nederland,Aruba, Sint Maarten. Ik ben flexibel. Ik ga niet mijn tijd verdoen met een dictatuur van het volk.

 44. Niet moeilijker maken dan het is. Er moet maandagochtend een Statenvergadering plaats vinden onder leiding van een, door de meerderheid, tijdelijke aangestelde voorzitter, die meteen agendapunt “nieuwe voorzitter” behandeld. Misschien moet er eventjes een militair oogje in het zeil worden gehouden om eventuele heethoofden in toom te houden. De heer Asjes kan maandagochtend ook gewoon verschijnen, maar uiteraard niet meer als voorzitter.

 45. @rita, bo selebre to putri.

 46. Beste Erik Soons (CMT 14:45): Een rotte appel valt inderdaad niet ver van de boom! Bedankt voor je reactie!

 47. Ja, het is volslagen van de gekke dat Hendrik Schotte op zijn Facebook pagina trots opgeeft over MFK en vooral zijn zoon.

  Terwijl Hendrik zich diep, diep, heel diep moet schamen dat hij een door en door corrupte zoon, niets anders dan frauderend en liegend, heeft grootgebracht.

  Hendrik Schotte maakt zich volslagen belachelijk door te doen voorkomen dat zijn zoon de nieuwe messias is.

  Hendrik, laat je eens controleren bij Capriles. Als de uitkomst is wat ik denk dat het is, kun je in ieder geval zeggen dat je niet wist wat je zei. En er op staatskosten verblijven. En op staatskosten verblijven is wat je zoon Gerrit de afgelopen 2 jaar heeft gedaan. Over de hele wereld in het bijzijn van zijn persoonlijke fotoslaaf en een hand- en spandiensten verlenende blonde troetelpoedel.

 48. Esta tristu mi ta bira
  tur dia ku mi ta mira
  ku gobiernu di Korsou
  ta manda nos kabes abou.

 49. Het is niet zo moeilijk om in te zien dat de democratie hier verkracht wordt. Het parlement is niet demissionair, maar wordt door (J)Asjes demissionair verklaard. Ik vrees dat wij van de gouverneur niet veel kunnen verwachten. Nederland zal weer niet durven ingrijpen. Wij hebben hier op ons mooie Curaçao derhalve een groot probleem. De demissionaire regering kan namelijk ongecontroleerd zijn gang gaan om haar belangen veilig te stellen.

 50. Dit zou de opmaat kunnen zijn voor de waarborgfunctie van het statuut. Maar ja je speelt ze alleen maar de troefkaart in handen.
  Wiels, Asjes en GS hebben baat bij ingrijpen en een martelaarsrol zou ze goed uitkomen voor de verkiezingen. Maar juist voor dit soort toestanden is volgens mij de waarborgfunctie, en dan heeft het koninktijk de plicht om in te grijpen.
  Wellicht dat Karel Frielink de andere juridische mogelijkheden kan toelichten.

 51. De PS bij monde van Asjes roept de dictatuur uit en de voorzitster van de PAR zit gewoon de krant te lezen! Curcao is LOST !

 52. En hier heeft TULA voor gevochten!! mensen dit is hoogverraad! in veel landen krijg je hier de DOODSTRAF voor!

 53. Mag t eigenlijk niet zeggen, druist volkomen tegen mijn natuur in maar in dit geval zou ik willen dat er op een van de daken een scherpschutter zat….

 54. Ik wil niks meer lezen.ik ben nu echt uit gelezen,hoe domoor kan je zijn? beter om niet meer te schrijven en helemaal niet om te lezenen groet Abraham Mosssel\\\\\\\\///////????????%%%%%%%$$$$$$$$$$$$

 55. Dus de voorzitter bepaald of iets behandeld wordt???? Dus de voorzitter is de baas. Dat betekend dat Asjes een dictator is. Hij heeft het meermalen getoond, door agenda puntjes te schrappen. Hij maakt dus de dienst uit. Dit is een staatsgreep! Ik zeg laat de gouverneur ingrijpen…. maar ja…. dat is ook zo’n mak lammetje die deze regering al beëdigd heeft terwijl ze niet door de screening kwamen….. Dan maar het leger om assistentie vragen om die kwakzalvers met STERKE ARM (heh Thodé) te verwijderen

 56. Laten we alle familieleden die we kunnen vinden via www.asjes.com benaderen om hem tot normale proporties terug te brengen. Onder het kopje archief zijn ze wel te vinden. Ga er zelf dit weekend aan werken en zal ze deze link sturen.

 57. Ik noem zo iemand staatsgevaarlijk en daar moet toch in de wet wat over te vinden zijn hoe je zo iemand moet aanpakken.

 58. Deze domme worst een schop onder z’n kont verkopen.

 59. Hendrik Schotte, de vader van zoete dieve Gerritje, doet mij denken aan de Iraakse minister van informatie tijdens de Golfoorlog.Die beweerde, terwijl de Stealth Fighters over zijn hoofd vlogen, dat er geen Amerikanen in Bagdad waren.

  Maar goed, pa Hendrik is zelf ook mede veroordeeld voor de fraudes van zoon Gerrit. Waarschijnlijk was dit gedrag de norm in huize Schotte.

 60. Ik snap al die ophef niet. De voorzitter leest gewoon wat in de wet staat en voert het uit.
  Wat een agressiviteit tegen een voorzitter die met heel veel geduld zijn werk probeert te doen zeg, bah

 61. Hebben we al een fort uitgezocht Asjes?? Je weet wel dat deden ze in Suriname ook als volgende stap om de oppositie inderdaad helemaal dood te maken.

 62. bomboklad despues di 19 oktober nos lo tratabo ku mesun gracia ku boso a trata nos

 63. @Erik Soons,
  “De appel valt niet ver van de boom: Hendrik en Gerrit zijn de waanzin nabij.”

  Of erger nog, de stank staat nooit ver van de beerput!

 64. Het is nu dus tij om Asjes op te schorten !!!
  Oftewel met of zonder dwang afvoeren en opzouten (laat hem nog wel even zijn 100.000+ schuld aan Selikor afrekenen)

 65. ha ha ha we hebben toch gezegd nooit meer PAR! geen corruptie en kolonisme meer!

  wie het laatst lacht lacht het best!

 66. Ben niet zo thuis in de poltieke regels hier, maar volgens mij kan in een democratie niet een enkele persoon bepalen wat er wel of niet gebeurd. Of sla ik nou de plank mis………………….

 67. om je diep te schamen, deze dictatuur….
  hopelijk gaat NL en de Goeverneur dit tegen werken.
  hoe diep kan je zakken…..

 68. Totekki, het eiland was een stuk beter af geweest als Hendrik Schotte wat vaker voorbehoedsmiddelen had gebruikt.

  Het is toch werkelijk ongelooflijk dat deze Hendrik apetrots is op de fraudeur die hij heeft grootgebracht. Als Gerrit mijn zoon was zou ik op Klein Curacao gaan wonen.

 69. O O, DOMBOKLAD IS OOK WEER EENS ONDER ZIJN STEEN VANDAAN GEKOMEN ,OM WEER WAT ONZINNIGS TE SCHRIJVEN HIER.

 70. Tien jaar lang heb ik op het mooie eiland mogen wonen en werken, waarvan de laatste 2 jaar gewoon goed mis ging. Daarvoor was het ook geen koek en ei, maar deze dingen? Dictatuur op hoog niveau! Asjes, wie je denk je nou dat je bent? Het volk van Curacao moet dit niet toelaten! Tijd voor actie!

 71. In landen als Syrie en Noord Korea wordt er zo omgegaan met een parlement en de democratie. Als voorzitter van een orgaan bepaal jij niet hoe of wat. Je hebt een functie om de zaken in goede banen te leiden. Dit heeft erg veel weg van een straatstreep door het parlement buiten werking te stellen. Als het parlement al ruim 5 maanden zonder fatsoenlijke vergadering zou kunnen, waarom is er dan nog een parlement nodig meneer Asjes? Trek samen met Schotte een leger uniform aan en DICTEER het volk maar wat goed is. Dan komt nl de ware aard boven en kan Nederland eindelijk eens MILITAIR gaan ingrijpen!

 72. @BOMBOKLAD, bo ta un desgraciado pa korsou

 73. als Curaçaoënaar, wil ik een ieder binnen het het koninkrijk en vooral diegenen buiten Curaçao, mijn welgemeende verontschuldigingen aanbieden voor het wangedrag van de Staten-voorzitter van Curaçao. hetgeen vandaag heeft plaatsgevonden in de Staten, is van ongekende orde. het feit dat I.Asjes, in zijn ambt als Staten-voorzitter, een motie van wantrouwen naast zich neerlegde en de vergadering voor onbepaalde tijd heeft opgeschort, is een schoffering van de democratie.

  van de oppositiepartijen van Curaçao verwacht ik dat zij deze poging tot doodsteek van de democratie, niet naast zich neerleggen en eindelijk eens de ballen tonen die dit jonge land verdient.

  Zo niet, is Curaçao verworden tot een stuurloos schip, wachtend tot het op de klippen vaart. ik hoop en verwacht dat de oppositiepartijen zich verenigen en gezamenlijk advies inwinnen bij zowel de gouverneur als de rijksministerraad.

  we kunnen deze wanvertoning lichtzinnig oppakken en als een kaarsvlam laten doven. als dat gebeurt zijn we politiek ten dode opgeschreven. ik hoop dat een ieder van ons, of we nu voor- of tegenstander zijn van dit kabinet, zich realiseert dat Curaçao zich op zeer glad ijs begeeft.

  ik ben mij vandaag in ieder geval wel rotgeschrokken. ik heb trinta di mei 1969 heel bewust meegemaakt en ik verzeker een ieder dat Curaçao vanaf dat moment, of je nu wel of niet achter papa Godett en Stanley Brown stond, decennia achteruit geworpen werd. waarom? de achterliggende gedachte van Godett en Brown was weliswaar sympathiek en hartverwarmend, de toekomst van ons eiland werd echter volstrekt verkeerd geïmplementeerd in de politiek nadien. dat had alles te maken met gebrek aan visie, daadkracht, bloedgroepenstrijd en corruptie.

  korda mi palabra nan ora kos ta bai robes.

 74. @ Erik Soons, dus eigenlijk kunnen we Gerrit niets kwalijk nemen, die grootheidswaanzin heeft hij van huis uit mee gekregen. En die man is een onderwijzer ? Kan niet eens twee engelse zinnen zonder fouten schrijven.

 75. Bizonder onsmakelijk figuur deze vette (J)asjes. En dat noemt zich voorzitter, haha de man kent de betekenis niet eens van die funktie.

 76. Je denkt dat het niet gekker kan maar het kan dus wel gekker..

  Nu is de vraag wat gaan wij er aan doen? Accepteren wij dit?

 77. @BOMBOKLAD

  Ze hadden jou in je jeugd meer pak slaag moeten geven.

 78. Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie iAktie, aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, ,
  Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,Aktie, aktie, aktie,

 79. Ik ben het helemaal met Jeroen eens. Gewoon militair ingrijpen en de democratie herstellen

 80. Dit land en zijn regering laat zich gijzelen door de PS????
  Als Schotte ballen heeft gaat hij zelf weg, wat een gezichtsverlies…. enne al die dom gehouden meelopers straks weer op deze kneuzen stemmen.

 81. Hij heeft zijn vermomming afgelegd. Hij laat nu openlijk zien wat hij al die tijd al van plan was ( en wat de goede toehoorder allang bevroedde!) . Heil Asjes !
  Hij begrijpt nog niet dat hij hiermede het einde van poltieke loopbaan heeft ingeluid…..

 82. denk dat die verkiezingen er ook nooit komen…

 83. So … when are the citizens of this Island finally waking up to overcome this BS. Nobody is talking about the abolishing the Coalition or the allowance to form another Coalition. If we do not eliminate the forming of any Coalition, than the October 19 voting day is a waste of time and money. We might as well become the next Cuba or Venezuela dictatorship since whatever the Coalition places on the agenda, it shall be approved by the majority of the coalition and that is in NO WAY democracy. Just for kicks – Did you know that the word “Communist” starts with a “C” and has the same number of letters as “Coalition”.

 84. Voor Nederland, alle blanke Nederlanders op Curaçao, alle bekende zwarte Nederlanders die oppositie voeren tegen deze dictatoriale boeven, hoop ik dat Nederland niet ingrijpt. Laat ons zelf af rekenen met dit tuig, kunnen wij dat niet, dan hebben wij het zelf gedaan !

 85. Het ware gezicht van jasjes is nu duidelijk. Aan het begin van de tweede wereldoorlog was er ook in duitsland iemand die op deze wijze diktator wilde spelen. Laten we nu direct ingrijpen en deze charlatan samen met zijn vriendjes voor altijd van ons mooie eiland verbannen.

 86. Een staatsgreep!! Ik stel voor dat de USA en Nederland nu militair gaan ingrijpen.. wat is straks? mensen zullen worden opgepakt en vermoord worden in Fort Nassau?

 87. Nu begrijp ik al die bezoekje van PS aan de dictator Chavez. Daar is ook het parlement buiten spel gezet.
  Nederland…. HELP! Waarborgfunctie? Waarborg wat? In ieder geval niet de democtratie.

 88. ik heb gewoon geen woorden meer. Als dit allemaal gewoon zomaar toegestaan wordt en niemand deze mensen voor eens en voor al op hun plaats kan zetten dan valte er helaas niets anders te doen dan zo snel mogelijk uit curacao te vertrekken.

 89. jaja wij kennen geen angst we gaan gewoon door en niemand niemand die ons tegen kan houwen !!

 90. Dictatuur in de meest misdadige vorm ! Niets maar dan ook niets heeft dit met democratie te maken. “Het volk” is monddood gemaakt op de meest waanzinnige manier die ik ken.

  Het gaat echt goed met Curacao, het land is in bezit van een paar families die op welke wijze dan ook de dienst uit willen maken, en zelfs door gebruik te maken door de voorzitter van de staten te misbruiken, dit even los van de situatie dat hij er nu zelf ook belang bij heeft, want anders lag hij er nu dus (terecht) uit! Dit is ronduit misdadig.

 91. Dit vraagt om ingrijpen van Goedgedrag en/of Nederland, want Curacao heeft nu echt de status van een dictatuur bereikt.

  Het lijkt wel of MFK en PS helemaal van de wereld zijn. Zo lees je op de Facebook pagina van Hendrik Schotte, de vader van veroordeeld fraudeur Gerrit Schotte (overigens is Hendrik Schotte ook voor deze fraudes, waaraan hij met volle bewustzijn meedeed, veroordeeld en heeft dus ook een strafblad):

  Vote on the future of our island on 19 October, vote on the political party of my son, Gerrit Schotte, and then this world on our island will have a bright future byond 19/10/2012 and beyond 21/12/2012. For people who like predictions: “There will be a big shift since 0ctober 19 2012: the actual coalition will get nearly all the 21 seats in Parliament”.

  De appel valt niet ver van de boom: Hendrik en Gerrit zijn de waanzin nabij.

 92. Ik wil hierop reageren maar dit gaat alle woorden te boven.

 93. ik zeg: militair ingrijpen