• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De druktank werkt nog niet, omdat de groep die de tank beheert dat niet wil”, laat minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constancia weten. Volgens de minister heeft er zelfs iemand aan de compressor gezeten en is deze nu kapot. “Misschien als sabotage. De compressor moet gerepareerd worden.”

“In de gezondheidzorg heb je de zogenaamde heilige huisjes en groepen van deskundigen die geen verandering willen zien”, vertelt Scoop-Constancia. “Wanneer er een project is dat de bevolking garantie biedt om voordelige zorg te krijgen, dan wordt alles in het werk gesteld om de projecten dwars te zitten en dit is te betreuren.”

1 september
De minister legt uit dat ze er alles aan heeft gedaan om de tank van Venezuela naar Curaçao te krijgen. “Nu moet de aandacht worden gevestigd op de zorg. Deskundigen uit Venezuela gaan onze mensen opleiden zodat deze kunnen werken met de druktank volgens de specificaties. Op 1 september aanstaande zal de druktank in functie zijn en hoeven patiënten niet meer naar het buitenland voor behandeling.”

26 reacties op “‘Compressor van druktank moet worden gerepareerd’”

 1. @ Pukkie:

  Lekker op Korsou houden. Als zij in Nederland is lopen het criminaliteitscijfer enorm op. Dus niet doen. Trouwens in Nederland komt ze bij de overheid NIET aan de bak. Die hebben wel een goede screening.

 2. @Pukkie, al uitgerekend wat ze de rest van haar leven aan “politiek pensioen ” gaat krijgen?

 3. Deze mevrouw heeft in haar hele periode als minister, absoluut niets voor elkaar gekregen. Grote plannen tellen namelijk niet mee als het om beleid gaat. Terug naar de thuiszorg in Dordrecht dan maar ? Zitten ze er daar mee opgescheept.

 4. @Cureye, Dit zou ook een openbare aanbesteding dienen te zijn. Misschien verkoop ik ook die druktanks maarja als ze 1 van Venezuela gratis zouden krijgen snap ik dat ze die nemen maar nu er voor betaald moet worden waarom niet bij mij? Ik ben ook een YDK dus ik zou voorrang moeten hebben dan dat ze weer zaken doen met buitenlanders.. de regering was toch pro eigen volk?

 5. ik had begrepen dat mevouw Cooper er ook belangen bij heeft.
  zij zou hier lekker een zakcentje bij kunnen verdienen.
  maar soms komt boontje om zijn loontje.
  als God bestaat wordt iedereen gestraft die van het land/volk wil stelen.
  zo zit Monk ook in de problemen met zijn nieuwe Kranshi….
  en nu mevrouw Blooper met een niet werkende druktank.
  ik wacht nog dat Schotte en Wiels en natuurlijk Asjes gestraft gaan worden voor hun criminele activiteiten.
  er zijn meer namen te noemen, maar alles zal recht komen.
  iets met langzaam malende molens enzo…

 6. klikspaan, boterspaan,
  je mag niet door m’n straatje gaan,
  hondje zal je bijten, poesje zal je krabbelen,
  dat komt van al je babbelen.

 7. Misschien een stomme vraag, maar als die tank niet “gratis” is, zou er niet een openbare aanbesteding moeten zijn?
  De nu bekende duikarts die Jacintha zijn huis heeft laten verkopen en zijn hele gezin inclusief 3 kinderen tegen zijn zin in naar Nederland heeft laten verhuizen had deze tank al lang operationeel…. Let’s just call it bocanomics….

 8. We zouden eerst een nieuwe gratis krijgen. nu moeten we ineens gaan betalen (waarom mochten andere bedrijven dan dit niet doen?). en nu is het ineens een tweehands.. die ook nog kapot is. en wie gaat het betalen?

 9. 2de hands afgekeurd, geloof je dat ie zal werken?

 10. De minister legt uit dat ze er alles aan heeft gedaan om de tank van Venezuela naar Curaçao te krijgen.

  alsof ze hem zelf in haar bagage heeft meegenomen, door de douane gesleept en persoonlijk bij het Sehos heeft afgeleverd.
  het blijft lachen hier.

 11. En zo liegt ze zich door het leven heen.

 12. Wat een onbenullig, liegende oplichter. Hoe groot is de beloning deze keer? Meer macht? Dikke permanente nummer 2 op de lijst? Of zit ze (weer) onder de druk van (Sch)Rotte en consorten?? En maar papegaaien over wat het volk nodig heeft. Hoe kan zo’n mens serieus genomen worden die alsmaar met andermans gezondheid zit te spelen? Als het geen blunders zijn, dan zijn het pastechi’s en als dát niet genoeg is, dan maar een GATE d’r aan plakken. Gewoon weer zo’n vies en laag bij de gronds trukje om de aandacht van het volk af te leiden van hun DRUKTANK GATE! De druktank is zeker al afgekeurd, tweedehands en beschadigd bezorgd! Eénmaal een leugenaar altijd een leugenaar. Sorry mevrouw, geen respekt voor jou!

 13. Om gek van te worden dit eindeloze verhaal van deze tank, ja toch? Kan er op dit eiland oooooit gewoon eens iets leuk, vlot en eerlijk gaan?

 14. is er nog iemand die deze mevrouw (nummer 2 van de MFK) nog geloofd.
  een grote leugen is de hele MFK maffia marionetten.
  maar ze weten de jeugd te bespelen met feesten en BBQ partijen en hier en daar wat beloftes doen voor de wijken.

 15. Een ziekenhuisje in een ziekenhuis? Wie zijn de werkelijke investeerders, nee, geen NV maar welke personen!!! Waarom wil het Sehos geen verantwoording nemen voor de tank. Zijn de instructeurs werkelijk gediplomeerde personen en als zodanig internationaal erkend? In het verleden was er een druktank die bediend werd door eigen mensen, waar zijn die nu? Wat is de verborgen agenda, wat moet het Sehos betalen? Krijgt het Sehos een vergoeding voor de ruimte waarin de tank geplaatst is? Wat is er al betaald voor deze “gratis” tank en aan wie?? Heeft de inspectie al een controle gedaan en zo ja waar is het rapport?
  Allemaal vragen die om een antwoord vragen. Sehos “let op uw saeck” Als er iets fout gaat wordt het jullie aangerekend!!!

 16. Ik ben doodziek van deze leugenaar zowel in woord als geschrifte, dat heeft ze ruim bewezen.
  Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten zeg ik maar, vandaar de beschuldigingen uit haar mond.

 17. Senora Jacintha, 1 september is over 7 dagen. JE bent wel erg optimistisch. Het verhaal over sabotage daar geloof ik niets van. Kan het zijn dat we een kapotte tweedehands ding hebben gekocht. Of te leen hebben gekregen. Blader nog effe door in het boek van sprookjes en kom met een beter verhaal.
  Het eiland is niet zonder decompressietank. Bij de marine en bij Miami Divers staat er een waar je bij een noodgeval gebruik van kan maken.

 18. Ik weet het goed gemaakt, Jacinta als 1e in haar druktank plaatsen dan krijgt ze misschien wat meer hersens. Had ze zelf niet kunnen vermoeden dat uit Venezuela nooit iets zou worden “gestuurd’ waar geen luchtje aan zat?

 19. Wel ja, de beschuldigingen vliegen weer over tafel en dat zonder dat er ook maar een schrijntje bewijs aanwezig is.

  Een technisch falen is voor haar niet mogelijk, het moet wel sabotage zijn.

  Deze muts, die zelf geen enkele moeite heeft met winkeldiefstal, diploma’s vervalsen, CV vervalsen etc laat nu zien waarom ze zo goed in Kabinet Schotte past. Gewoon maar iedereen zwart maken zodat uiteindelijk een aantal mensen het wel gaan geloven.

  Politiek op Curacao anno 2012 !
  Te ziek voor woorden.

 20. Mischien even een artikeltje in de Telegraaf dat je op de duikbestemming Curacao beter niet kan gaan duiken. De (minderheids-) regering heeft de economie al omzeep geholpen, de democratie beschouwd als niet van toepassing zijnde op hun streken, de huizenmarkt kapot gemaakt (met hun max. 3 maanden verblijf voor buitenlandse eigenaren), dus waarom ook niet het toerisme? Dit krijg je als je mensen met gekochte diploma’s aan de top zet.

 21. Sabotage ? Verkeerde kado-voorwaarden? Mevr Cooper-pastechi? Leigen en schulden maken? Dealines niet halen? Je zaakjes niet kunnen regelen?
  Alles schuld van PAR :)!

 22. Constancia ook wel bekend als de liegende gedeputeerde is net zoals Schotte een patalogische leugenaar. Nu hebben zgn mensen de tank gesaboteerd.. Voordelige zorg? Hij was toch gratis? en zullen we wel een astronomisch bedrag moeten betalen aan ao de vrouw van Cooper.

 23. Toch wel frapant, bij de opening was een demonstratie al niet gepland, en vanaf die dag in het de ene leugen na de andere. Ook jammer dat niet aale duikscholen opstaan om een vuist te maken te maken hiertegen.
  Voor een eiland als Curacao waar de duikindustrie voor een behoorlijk stuk inkomen zorgt is er niet eens een druktank ter behandeling.

  Dus iedereen, teken de petitie, en steun ons om de regering wakker te schudden. En niet alleen duikers, maar iedereen, want de druktank kan voor veel meer aandoeningen worden gebruikt. Het is BIG business anders zijn er geen particulieren die erin willen investeren.

 24. Het is en blijft altijd de schuld van iemand anders bij deze regering. Nu zien ze de samenzweringen ook al vliegen. Triest! Met name triest dat er mensen zijn die haar aantijgingen blind geloven.

 25. Kijk, voor dit soort dingen moet men naar de rechter omdat men op deze manier bewust mensenlevens in gevaar brengt.

 26. Uiteraard geloven we volledig dat iemand die veroordeeld is voor meineed en een reeks winkeldiefstallen de waarheid spreekt.