• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) maakt zich zorgen dat Curaçao er niet in slaagt de bezuinigingen op tijd te realiseren. Ze riep de regering vandaag op snel aan de slag te gaan. “Demissionair of niet, ze moet zorgen voor een gezonde financiële situatie”, zei Spies na het kabinetsberaad.

De regering heeft in juli van de Rijksministerraad een aanwijzing gekregen. Een poging van Curaçao om uitstel te krijgen, is deze week door de Raad van State voorlopig afgewezen. Spies zei dat de Rijksministerraad zal ingrijpen als Curaçao de opgelegde termijn niet haalt. Wat er dan precies gaat gebeuren, wilde ze nog niet kwijt. Maar de datum van 1 september is wat haar betreft ‘heilig’.

Behandeling
Advocaat Douwe Boersema heeft de regering van Curaçao vertegenwoordigd tijdens de behandeling van het hoger beroep. De Raad van State heeft gisteren een besluit genomen over het verzoek van Curaçao voor een ‘voorlopige voorziening’ op de aanwijzing die de Koninkrijks ministerraad op 13 juli heeft genomen. Drie punten zijn behandeld waarvan de RvS één heeft verworpen en haar beslissing over de twee andere heeft opgeschort.

Duidelijkheid
Het gaat om het verzoek om het besluit over de stop van nieuwe financiële verplichtingen en de vacaturestop op te schorten. De Raad van State heeft laten weten dat het voor hen nog niet erg duidelijk is hoe de uitvoering van de stop op nieuwe financiële verplichtingen en de vacaturestop, plaatsvindt en of er problemen bij de uitvoering zijn. Nadat de regering meer informatie hierover heeft gegeven, krijgt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de gelegenheid om hierop te reageren. Daarna neemt de raad een besluit over deze twee punten.

Douwe Boersema geeft een eerste reactie op de beslissing van de Raad van Staten aan Radio Hoyer 2:

[scribd id=103816457 key=key-1ikpq1y0d4qcqsedx2zf mode=scroll]

3 reacties op “Spies roept Curaçao op haast te maken”

 1. Spies, waarom moet curacao haast maken? Is het omdat jij niet weet of je dit Karwei
  mag KLAREN?
  Jullie hebben jaren niet ingegrepen, ons ook nog niet geholpen zodat wij niet naar
  nederland hoefden te komen. Waarom hadden, toen de nederlandse regering, niet
  ingegrepen? Wij gingen weg omdat de Vorige regering, die tot nu toe, helemaal niet om onze armoe vecht maar ook om hun eigen ZAK.

 2. Schotte is alleen bezig met rondreizen en verkiezingen.. die gaan niet als 22 maanden niets doen!

 3. Spies begrijpt het kennelijk nog niet.
  De ‘politici’ op Curacao maken wel degelijk haast………..alleen is dat niet met het uitvoeren van de noodzakelijke werkzaamheden.
  Ze maken haast met het elkaar uitmaken voor rotte vis, stelen van overheids gelden, maken van nutteloze reisjes en regelen van allerlei lucratieve baantjes. Ze zien immers de bui al hangen en snappen dat het daarna eventjes afgelopen zal zijn met de pret.

  En de bevolking ?
  Tja, die moet het voorlopig maar even uitzoeken.