• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Godfried Adem, journalist van Radio Direct, is de uitlatingen aan zijn adres van PS-leider Helmin Wiels meer dan zat. “Gisteravond heeft Wiels mij in zijn radioprogramma beschuldigd van drugsgebruik en andere dingen. Hij zaait haat bij zijn aanhang en gaat nu echt te ver. Ik kan dit niet accepteren.”

Wiels liet in zijn programma weten dat Adem cocaïne gebruikt en met verkeerde mensen rondhangt. “Ik zou met David Dick op stap zijn en geen echte journalist zijn. Iedereen kent me op het eiland, ik wil mijn eigen leven leiden. Dit is bovendien niet de eerste keer dat hij beschuldigingen naar mij uit, omdat ik kritisch ben.”

Openbaar Ministerie
De maat is voor Adem nu echt vol. “Er is hier sprake van verbale agressie”, gaat de journalist verder. “Ik wacht momenteel op een wettelijk brief van mijn advocaat en dan stap ik waarschijnlijk naar het Openbaar Ministerie.”

Bedreigd
Jachmine Pinedo van Radio Direct raakte eerder ook al in de clinch met een coalitielid. In mei 2011 zou Minister van Financiën George Jamaloodin haar hebben bedreigd, omdat het radiostation hem in een kwaad daglicht zou plaatsen.

20 reacties op “Godfried Adem onderneemt stappen tegen Wiels”

 1. @aiaiaaaa

  Maakt het nu iedts uit of Aden al dan geen journalist is?
  Het gaat om de constante onbeschofte uitlatingen van pastechi vetklep Wiels richting iedereen die hem niet zint. Ik denk dat dat de crux is.

  Maar ik ben bang dat Adem nul op het rekest krijgt van het OM. Want ook daar refereren ze aan politieke onschendbaarheid en nemen dan die delen in hun brief op die kant nog wal raken.
  Politici mogen binnen de vergaderingen/plenaire vergaderingen zeggen wat ze ‘willen’ mits het niet kwestsend is en een voorsitter moet ingrijpen. Nu weten we dat Jasjes dit nooit doet.
  Evenwel kunne politici wel vervolgd worden voor uitlatingen buiten het parlement maar dat vertikt het OM nu.
  Een goede kennis van mij heeft van de week bericht van Joubert ontvangen waarin dit vermeld wordt.
  Kortom bij het OM is het een evengrote bende als bij deze coalitie.

 2. @Robin

  Dat doet Wiels namelijk ook dus hij zal er nix van zeggen.

 3. @aiaiaiaia, Dus hij heeft veel gemeen met Schotte?

 4. Het schijnt dat Schotte regelmatig domino speelt bij bevriende drugsdealers thuis. Misschien moet Helmin zich daar maar eens druk om gaan maken.

 5. Ff serieus mensen. Adem is geen journalist. Adem is in journalistieke kringen in Nederland een grote onbekende, al doet hij in Curacao voorkomen dat hij een zeer bekende journalist is in Nederland. Adem is een man die op het internet gezet is door Surinaamse vrouwen die hij opgelicht zou hebben. Meneer versierde ze eerst, om na een tijd geld te lenen van zijn slachtoffers , maar die hebben nooit meer iets van Adem of hun geld vernomen. Dat is Godfried Adem.

 6. @Angelo. In Nederland hoor, zie of lees je nauwelijks iets over Curaçao. Churandy bracht daar een positieve verandering in. Voor de rest wordt dit land beschouwd als een zonnig vakantieoord, ter grootte van een normale Nederlandse plattelandsgemeente. Niks bijzonders en zeker niets om je druk over te maken. Toen de regering Schotte viel, was daar even een bericht op het journaal en in de kranten. Slavernij ? Ach, in vroeger tijden waren er ook in Nederland meesters en knechten.Zeker in de landbouw werd gewerkt met horigen, vrijwel niet betaald en niets bezittend. Dat was toen ook bij ons normaal. En als je andere gedachten had, was daar de Inquisitie. Ideetje om schadevergoeding aan Spanje te gaan vragen voor die inquisitie.

 7. @ Sander Zonder het beter te willen weten . Het spreekwoord is : Wie wind zaait, zal storm oogsten.

 8. @Jan, Is schotte een echte min-pres? zijn constancia, jamaloodin monk en el hakim echter ministers? nee allemaal oplichters en fraudeurs!

 9. Grootspraak van Adem, die gaat echt geen aangifte doen. Adem wil gewoon even wat aandacht in de media, en dat is hem gelukt.

  Fijn dat we je even gelukkig hebben gemaakt, Adem.

  Leg dit overigens niet uit als een steunbetuiging aan Wiels, want die mislukte buurthuiswerker is een schande voor het eiland en degenen die op de partij van deze malloot stemmen zouden onder curatele geplaatst moeten worden.

 10. Andrew, wiels zn programma zit niet op Direct

 11. Wil deze man beweren dat hij een echte ”journalist” is dan? Mag dat ook niet meet gezegd worden? Zielig.

 12. HEt gaat druk worden bij het OM. Wellicht dat ze iemand kunnen aanwijzen als vaste kracht op de zaken van Wiels. Zo schept hij toch weer werkgelegenheid.

  Alleen jammer dat Wiels zelf zo slecht tegen kritiek kan.

 13. Wiels is een gescheiden man.. vraag me af hoe dat komt?

 14. Las van de week dat verhaal over die zus van Helmin en moet concluderen dat die twee nooit dezelfde vader kunnen hebben. De één zo sharp als een pistol de andere nog dommer dan het achtereind van een varken.
  Als ik die zus was zou ik maar verre van de naam Wiels blijven (is dat de naam van de moeder of van die eventuele vader ?) Ook in Nederland zal dat bodybag verhaal en het continue schelden op die makambas zo langzamerhand zijn doorgedrongen. Lijkt mij nou niet een goede basis om Makamba-cliënten aan te trekken.

 15. En wat gaat Wiels vervolgens doen? Aangifte tegen hem voor een een of andere futiliteit. Waar hebben we dat van de week eerder gezien. Kan een psychiater die Wiels niet krankzinnig verklaren en verplicht laten opnemen?

 16. Sorry Radio Direct, maar jullie zelf hebben deze schreeuwlelijkerd aangenomen om luister cijfers omhoog tehalen. Nu dat de Blaaskikker zijn fanatasie op jullie eigen richten moeten wij sypathie hebben? Mijn suggestie…………..geniet ervan…..net zoveel als wij dagelijks mogen genieten van hem an dat oerdomme achterban van hem.

  Brew in your own stew.

 17. @ Godfried Adem: Goede stappen! Doorpakken!

 18. Deze Wiels zaait zoveel haat, dat ik echt benieuwd ben hoe het met hem ooit gaat aflopen.
  want wat je zaait zal je oogsten.
  ik ben niet zo bijbels, maar dit soort spreuken zijn eeuwen oud en komen altijd uit.
  net zoiets als;
  hoogmoed komt voor de val.

 19. Opstellen in rijen van 4 voor het OM.

 20. Have fun Godfried. Het OM doet geen MOER. Leve de rechtsstaat!