• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “PAR heeft de mogelijkheid van gas en petroleum in de Curaçaose bodem afgedaan als ‘sciencefiction’, maar ze hebben zelf een wetsproject getekend”, stelt Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS). PAR zou overeenkomsten hebben gesloten met verschillende bedrijven in verband met gas en petroleum.

Volgens Asjes heeft PAR in 2007 tijdens de verkiezingscampagne zelf spotjes gemaakt wijzend op de mogelijkheid van gas en petroleum in de bodem. “Twee maanden na de verkiezingen heeft PAR-leider Emily de Jongh-Elhage de  Petroleumlandsverordening, waar ze in het geheim aan werkte, naar het parlement gestuurd.”

Contracten
De PAR zou verder contracten hebben gesloten met twee multinationals en een bedrijf dat aan de partij gelinkt kan worden. “Ze hebben met die bedrijven de afspraak gemaakt dat onderzoeken die de regering laat doen en voor betaalt, gedeeld worden met die bedrijven zonder dat deze enige uitgaven hoeven te doen.”

Deals
“Ook is er een schip de haven van Curaçao binnengekomen dat werkzaamheden zou gaan doen bij Dòk, maar later bleek dat dit schip verkennende en peilende werkzaamheden verichtte. Dit heeft het volk 8.1 miljoen gulden gekost. Nergens ter wereld worden dit soort deals gesloten”, aldus de Statenvoorzitter.

Spanning
Eerder deze week liep de spanning hoog op tussen oppositiepartij PAR en coalitiepartij Pueblo Soberano. Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels is overtuigd dat Nederland achter de natuurlijk bronnen van Curaçao aanzit en wil dat de Staten hierover een positie inneemt. Tijdens het vergaderen over dit onderwerp, wees PAR-lid Alcalá-Wallé hem erop dat er belangrijkere punten besproken moesten worden die eerder op de agenda waren gezet. Na enige discussie werd Marilyn Alcalá-Wallé verwijderd uit de Staten.

20 reacties op “Pueblo Soberano blijft PAR beschuldigen”

 1. Ze willen juist dat Nederland ingrijpt,kunnen ze die tenminste de schuld weer geven en zwart maken.

 2. Zo juist gelezen in de Telegraaf (NL editie) , dat Asjes niet meer wil vergaderen. In feite is Curacao vanaf dit moment een DICTATUUR, waar de gekozen volksvertegenwoordiging zich monddood laat maken. SCHANDE !

 3. Ik lees net dat Asjes voor een nieuw dieptepunt in de politiek op Curacao heeft gekozen.

  In zijn pogingen om de motie van wantrouwen tegen Schotte te blokkeren heeft hij nu maar besloten om het parlement, tot aan de verkiezingen, helemaal niet meer bijeen te roepen.

  Om het anders te stellen, tot aan de verkiezingen van 19 oktober wordt er dus niet meer geregeerd !!!!
  Feitelijk zit Curacao nu zonder bestuur.

  Immers een parlementaire democratie houdt in dat de regering wordt gecontroleerd door het parlement. Nu hebben we een demisionaire regering en het parlement is feitelijk ontbonden.
  Asjes en Wiels laten zien dat niets te dol is om op het pluche te blijven zitten.

  Voordeel voor de bevolking is wel dat we nu 100 % zeker weten dat Nederland in gaat grijpen.
  Wat een circus !

 4. Ik denk dat pastechi eter Jasjes (pakken laten maken op kosten van de bevolking) volstrekt de weg kwijt zijn.
  Wat een boevenzooi bij elkaar zeg.

 5. @ Har Groosman,

  Je zal versteld staan hoeveel dom kloten er weer op die partijen gaan stemmen, ondanks wat er allemaal is gebeurd in de afgelopen periode

  het volk krijgt wat ze willen, en dan maar denken dat men een volwaardig land kan zijn, vele politici zullen denken wat een idioten, maar zullen het helaas nooit hard uit spreken.

 6. @Andrew, Zie de voorpagina van de Extra van gisteren, daar zitten de PAR en MFK samen bij de pastoor in de kerk. En jij de PAR, noemt MFK boeven?
  Jullie zijn nu vrienden van elkaar geworden, wist je dat nog niet?
  Het kan verkeren…

 7. Hoe was het ook alweer ?
  Iets met een Beer, schieten en huid ……..oh ja, ook nog verkopen !

  De PS heeft het geld al uitgegeven en is nu ijverig op zoek naar de beer. Zou me niets verbazen als de dierentuin ineens zonder beer zit.

 8. Asjes en Wiels zijn helemaal de weg kwijt, je moet toch wel het IQ hebben van een leguaan uit Boca Sami, als je nog op deze partij stemt.

 9. @ Jan

  Waar haal jij jouw wijsheid vandaan? Laat staan dat deze boeven nest (MFK en PS) corrupt is als geen ander in de geschiedenis van Curacao…….Ben ik zeer geintresseerd naar wat jij leest, hoort, of ziet wat de rest van de bevolking mist.

 10. Nu dacht ik toch, dat Nardy een grapje maakte, maar nu blijkt het toch echt de PAR te zijn of toch niet?

 11. de enige olie is te vinden in de hersenspan van deze oliedomme lieden en wat betreft gas zal deze opblaaspop er best last van hebben.

 12. En wat zou je van wiels zeggen iedere maand op de kosten van het land, naar NL om zijn kinderen te zien.
  en wat heeft Wiels gekregen voor zijn bemoeienis over Dos Santos?

 13. Als Asjes nou eens aan de RijksMinisterRaad vraagt wat de situatie is wat betreft deze vermeende gas- en petroleum/aardolie vondsten dan zal hij echt wel een antwoord krijgen. Maar ja, misschien bevalt het antwoord hem niet en kan hij geen losse flodders meer afschieten op de PAR . Maar mogelijk heeft hij wel gelijk en dan is een volgend kabinet met de PS aan de macht welhaast zeker. Ik zou de gok maar wagen Asjes.
  ps die Asjes bemoeit zich als Statenvoorzitter wel echt overal mee ook waar het niet zijn competentie ( in any) betreft.. Waar is het stemgeluid van de verantwoordelijke minister. Of acht Asjes deze incompetent en niet capabel genoeg?
  Die minister is toch Schotte! Kortom ,noch de minister noch de Statenvoorzitter doet waarvoor ie gekozen is.

 14. Tuurlijk Asjes alles de schuld van PAR!
  en volgens Sander moet iedereen naar zijn eigen land terug die het daar niet mee eens is 🙂

 15. Hr Asjes kan het weten, toch nog even een benoeming erdoor gedrukt voor zijn vrouw toen het in de haven was mislukt.
  Kan Selikor even laten zien als hij de 100.000 gulden al heeft terug heeft gestort.
  enne een mooi pakkie heeft hij aan, o ja betaald door, juist met een creditcard van het toenmalige eilands gebied Curacao.

 16. Hmm ze gebruiken steeds maar ZOU.. dat gebruik je als je niet zeker bent of geen bewijs hebt.. tijd de PS maar met bewijs komt! want dat ze kunnen liegen weten we nu wel!

  PS hoe zit het met die vragen aan de MFK mbt benoemingen??

 17. Zou de PS ook nog eigen punten hebben, of bestaat hun `visie` waarmee ze ons overtuigen willen alleen maar uit de leus `weg ,er de anderen`? Laten we bidden dat we na de verkiezingen van dit soort geleuter af zijn. Ze zitten zelf nota ben in de coalitie en wat er ook aan vertrouwelijks is gedaan door vorige regeringen kunnen ze dus op de ministeries nagaan. Maar…als er niks is, dan moet je Asjes laten schreeuwen. Zag laatst de stamboom van zijn NL familie op internet. Die familie zal er ook wel mee inzitten..Zal ze maar een troostmail sturen.

 18. Het is goed dat deze dingen naar buiten komen, want de PAR doet alsof iedereen corrupt etc is.

 19. beschuldigen oke, maar wel eerst even bewijzen.
  Wiels en Asjes staan niet bekend om hun eerlijkheid.
  wel om hun ongenuanceerde geroeptoeter.

 20. Wat heerst er hier toch een onvolwassen manier van politiek bedrijven. Zonder bewijs elkaar maar beschuldigen. Alsof er hier in het dorpje Curacao iets verborgen zou kunnen blijven. En de soap die zich een land noemt sleept zich voort….Hopi tristu..