CURAÇAO – De week begon druk voor de Curaçaose politie. Maandag trof de politie een man aan die in gevecht was met een medewerker van een winkel. Dinsdag zag de politie drie mannen die jerrycans met gasolie stalen en gisteren moest de politie uitrukken voor een vechtpartij.

Maandag hoorden twee politieagenten van het Bike-Team het alarm van een winkel afgaan in de Prinsenstraat in Punda. Zij gingen meteen op het geluid af en troffen een 22-jairge man aan die in gevecht was geraakt met een medewerker van de winkel. Uit het onderzoek bleek dat de man er, zonder te betalen, vandoor wilde gaan met een paar gympies. Twee beveiligers van de winkel verklaarden tegenover de politie dat de verdachte eerder een ring had gestolen bij een juwelier in de Madurostraat. De verdachte wilde een ring bekijken en rende er vervolgens, met de ring om zijn vinger, vandoor. De politie heeft de ring en de gymschoenen in beslag genomen en de verdachte gearresteerd.

Jerrycans
Dinsdagavond rond 20.00 trof de politie drie mannen aan die ter hoogte van De Savaan jerrycans in de kofferbak van een auto deden. Uit politieonderzoek bleek dat de jerrycans gasolie bevatten en worden gebruikt voor straatonderhoud. Toen de politie bij de auto van de mannen aankwam hadden ze mannen de jerrycans net in hun kofferbak geladen. De jerrycans en de auto zijn door de politie in beslag genomen. De mannen, van 17, 18 en 49 jaar, zijn aangehouden. Het onderzoek is loopt nog.

Vechtpartij
Om 23.09 uur moest de politie gisterenavond uitrukken voor een vechtpartij bij een toko in San Juan (Banda Bou). Twee vrienden hadden ruzie met elkaar en dit liep uit in vechtpartij. Eén van hen, een 52-jarige man, brak een fles kapot en sneed zijn 42-jarige vriend hiermee in zijn kaak. Ambulancepersoneel heeft eerste hulp verleend aan de wond van de 42-jarige man. De politie heeft beide ‘vrienden’ aangehouden wegens mishandeling en vechten. Ze zijn inmiddels voorgeleid voor de rechter commissaris en na verhoor mocht de verwonde man naar huis. De 52-jarige man blijft in hechtenis tijdens het onderzoek.

1 reactie op “Druk begin van de week voor Curaçaose politie”

  1. Ook druk begin van de week voor de criminelen en die waren het eerst, ja toch? Er wordt zo niet stil gezeten op CRIMIcao …. helaas!