• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao Dental Society (CDS) trekt aan de bel. Volgens de organisatie komt de regering al geruime tijd haar betalingsplicht voor de tandartsenbehandelingen van al haar verzekerden niet na. CDS heeft de regering tot 5 september de tijd gegeven om dit op te lossen, anders moeten de verzekerden gaan betalen.

Al heel wat  jaren hebben alle overheidswerknemers, 60-plussers en minder draagkrachtigen een garantiekaart van de overheid in bezit die zij kunnen gebruiken als betaalmiddel voor medische-, paramedische- en tandartsbehandelingen. “Helaas ervaren alle tandartsen op Curaçao dat de behandelingen voor verzekerden van de overheid, niet worden betaald. Er zijn tandartsen met openstaande rekeningen vanaf 2011, ondanks dat de overheid garant staat voor de betaling binnen 60 dagen of minder”, aldus de directie van CDS.

Brief
CDS heeft afgelopen maandag een brief verstuurd naar het bestuur van BZV, directeur van SVB, de minister van Financiën George Jamaloodin, de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Jacinta Constancia en ABVO waarin de ernstige bezorgdheid wordt geuit over de huidige financiële situatie van Curaçao voor de nakoming van de betalingen.

Garantiekaart
CDS heeft de regering tot en met 5 september de tijd gegeven om de achterstallige schuld aan de tandartsen in te lossen. Indien dat niet gebeurt, zal iedere verzekerde contant moeten betalen voor zijn tandartsbehandeling. “Tandartsen zullen niemand weigeren, maar de garantiekaart zal niet meer worden geaccepteerd als betaalgarantie voor tandartsenbehandeling”, waarschuwt CDS.

11 reacties op “‘Regering komt betalingsplicht tandartsen niet na’”

 1. @Sander, tx, yesss, you’re damn right, schuld van PAR 🙂 !
  Alles & alltijd!

 2. Weet op wie je gaat stemmen!

 3. Ach, wat komt deze regering nu wel na? Open, transparant en dichter bij de bevolking…
  De prijsdaling van het voedsel, halvering van de accijns op branstof (MAN!?) om maar een paar te noemen.
  Om met Arthur Donker te spreken: “Ik blijf lachen op deze klip…”

 4. volgende lijkje uit de kast, er zullen er nog veel volgen…..

 5. Ach tandartsen, binnenkort krijgen we honderden miljoenen uit olie- en aardgasinkomsten. Dan zal de regering vast wel de rekeningen betalen.

 6. Om spontaan kiespijn van te krijgen 🙂

 7. Zal wel in een grote zak verdeeld en verdwenen zijn.

 8. Tja, het moet ergens vandaan komen he……

 9. Het enige wat de regering op tijd betaalt is Insel Air, bang dat ze zijn dat Insel Air hen niet meer naar hun vakantie eh… dienstreisbestemmingen wil brengen.

  Of zou het te maken hebben met het feit dat de echtgenoot van Stella van Rijn directeur is van Insel Air?

  Hoe dan ook, de tandartsrekeningen moeten van de coalitie zijn, want de oppositie heeft al 2 jaar zijn tanden niet meer laten zien.

 10. “Volgens de organisatie komt de regering al geruime tijd haar betalingsplicht voor de tandartsenbehandelingen van al haar verzekerden niet na.”

  Ach, bij wie wel?

 11. volgens Nardy is dat de schuld van de PAR.
  en volgens mij moet iedereen naar zijn eigen land terug die het daar niet mee eens is.