• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO- Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) wil dat minder ambtenaren afreizen naar de voormalige Nederlandse Antillen. Ze wil voortaan ook precies weten wie er van plan zijn die kant op te gaan en waarom. Dat zei ze donderdag in het RTL Nieuws, in reactie op een steekproef van het programma.

Uit de steekproef blijkt dat in de afgelopen jaren vele duizenden ambtelijke reizen zijn gemaakt naar de Caribische eilanden. “Het moet nu echt minder”, zei Spies. Ze heeft haar collega’s eerder dit jaar al gezegd dat kabinetsleden het goede voorbeeld moeten geven, bijvoorbeeld door vaker te kiezen voor een videoconferentie. Enkele bewindslieden hebben afgezien van hun reis, aldus de minister.

Klachten
Volgens RTL klagen eilandbestuurders van Bonaire en Saba dat ze worden overspoeld door ambtelijke delegaties en dat daarmee veel geld over de balk wordt gesmeten. Ook Spies zegt zulke klachten van de bestuurders te hebben gehoord. “Dat is ook de reden dat ik steeds kritischer ben geworden.”

Reizen
De eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius hebben sinds oktober 2010 de status van bijzondere gemeente binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Van 2009 tot en met 2011 maakten ambtenaren van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie samen 600 reizen naar de eilanden, wat 2 miljoen euro kostte, aldus RTL Nieuws.

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “Spies: minder ambtenarenreizen naar Antillen”

  1. Men moet het ijzer smeden wanneer het HEET IS !!!!!

  2. En Wilders was op Bonaire met een dozijn!

  3. Dit ook van toepassing voor de ministers van Curacao?

  4. Minister Verhagen was laatst op Bonaire, vergezeld door 5 ambtenaren!