• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Te veel mensen hebben mij gevraagd om toch op de lijst van de MFK te komen. Ik kan jullie niet teleurstellen. Bij nader inzien gaan wij dus toch de juridische strijd aan”, kondigt gevolmachtigd minister Sheldry Osepa vandaag aan. “Ik eis mijn plek op de MFK-lijst!”

Osepa kan niet op de kandidatenlijst van de huidige regeringspartij MFK gezet worden, omdat hij niet ingeschreven staat op Curaçao. De minister had niet genoeg tijd om zich in te schrijven op het eiland, omdat het kiesregister eerder sluit dan de vereiste 30 dagen. “Als het tot een zaak moet aankomen, dan zal ik toestemming van de regering vragen om als advocaat van mijn medewerker Ramon Yung op te treden. Ik eis mijn plek op de MFK-lijst!”, zegt Osepa.

30 reacties op “Osepa: ik eis mijn plek op bij MFK”

 1. wanneer de rechter verneemt waarom Osepa zich vrijwillig in Nederland heeft laten inschrijven, zal de rechter de zaak subiet en wrang glimlachend sluiten. No Way !

 2. Geldwolf Osepa had aan zijn door de MFK kwijtgescholden studielening niet genoeg dus liet hij zich in Nederland inschrijven omdat hem dat een groot belastingvoordeel opleverde.

  En dan nu als een klein kind jammeren dat hij niet op de kieslijst kan. Wat voor een jurist ben je als je dat niet weet?

  Het is met Osepa hetzelfde als met Wiels: voortdurend afgeven op Nederland maar wel ruim gebruik maken van de mogelijkheden die dit land biedt. Dus geeft Osepa zijn inschrijving op Curacao op om daarmee van een belastingvoordeel te profiteren en stuurt Helmin Wiels naar kinderen omdat het onderwijs daar een stuk beter is dan dat op Curacao, waar Wiels eigen minister verantwoordelijk voor is.

  O ja, en en passant gaat Wiels iedere maand zijn kinderen opzoeken op kosten van de Curacaose belastingbetaler, en neemt het daarbij niet zo nauw met de kosten (businessclass tickets, 5 sterren hotels en riante daggeldvergoedingen).

 3. Osepa hoefde zich in zijn functie helemaal niet te laten uitschrijven in Curaçao. Hij heeft dit vermoedelijk vrijwillig en maar al te graag gedaan aangezien de belastingtarieven in Ned voor zulk soort personen/functies zeer voordelig zijn. Dus Osepa : nu niet huilen, niet en/en willen hebben.

 4. Als het hem lukt, zijn er ook nog 140.000 Curacaoenaars in Nederland, die Schotte c.s. willen wegstemmen.

 5. enne op welke plaats wil hij dan staan, Constancia wil op de tweede bij MFK

 6. @gas o Gas, Nardy lijkt wel een boberano.. die roepen ook alleen maar onzin uit maar zijn bv wel ambtenaar die dat doen onder werktijd..

  Trouwens hoezo plek opeisen? Osepa deed niet eens mee met de verkiezingen en heeft dus ook geen enkele stem gekregen van het volk. dus hij kan niets opeisen!

 7. nardi hoeveel krijg je per uur voor zulke ´´wijsheden´´? en wie betaalt je?

 8. Als je in Nederland langer dan 8 maanden het land uit bent moet je je verplicht laten uitschrijven bij het bevolkingsregister. Gezien het aantal dienstreisjes van de vorige regering Schotte, vraag ik mezelf af of zij zich op Curaçao niet hadden moeten laten uitschrijven, zodat ook zij zich niet meer verkiesbaar kunnen stellen.

 9. @ Marcia. Ken je die van de balk en de splinter? Nardy doet enigszins als Wiels maar dan met een knipoog naar de boberano’s tegen wie Wiels alles honderd keer zegt maar dan serieus en gelogen.

 10. Laten we op zijn facebook pagina ook zetten dat hij het juist niet moet doen!
  Hij zal er toch zelf niet in geloven na die 2 jaar?

 11. Verkiezingen !!!! het is heel belangrijk om het Volk verder bij te brengen wat het heet om een Democratie te mogen hebben waar je steeds je Stem of je Ontevredenheid Durf ,Mag, uitdrukken .Ik vraag me af of een bepaalde groep op onze eiland helemaal geen Onderwijs ??? hebben genoten gezien de negatieve Uitdrukkingen die deze steeds brengen en eingelijk niet voor Zichzelf maar om een bepaalde Persoon zijn/haar Ego te strelen maar ten koste van je eigen Vrijheid.Met veel erger luister ik naar de uitspraken die zij bij verschillende radio programmen brengen,dan denk ik dat de vele Atrako,s en Gruweldaden voortvloeien uit het Gedrag wat uit de Regering presenteert wordt. Er moet een systeem komen om mindergeschoolde mensen betere Informatie te geven en die ook te begrijpen is op niveau dat zelfs een kind begrijpt. Ook zou het te wensen zijn om de Begrippen ,Dictatuur/Democratie ,Angst/Vrijheid nader aan het volk te brengen door meer scholing en een nieuwe systeem om regelmatig met alle buurten in kontakt te komen en blijven. Onze mensen moeten goed onderlegt zijn dus met hogere school educatie en om ook met kennis van wat het inhoud te regeren.

 12. @Nardy

  Op iedere post is dit de enige reactie die je kunt geven. Misschien ook aardig voor de ‘lezer’ een keer inhoudelijk uit de bus te komen.
  Begrijp dat het moeilijk is maar proberie kan zelfs een kleuter, is n’t it???

 13. What’s next?

  Helmin Wiels die zijn plaats opeist in de Caprileskliniek?

  Gerrit Schotte die zijn plaats opeist in Bon Futuro?

 14. MFK heeft blijkbaar niet aan hem gedacht toen gerritje rotte z’n onslag bij de Gouverneur had ingediend. Osepa’s reactie is te vergelijken met die van een jurist met een zwakke tantrum, een schoonheidsaanval.

 15. Hoogmoed komt voor de val….

 16. Schuld van PAR 🙂 !

 17. regels zijn regels, ik heb genoeg familieleden in Nederland die graag willen stemmen over onze toekomst op ons eiland.Maar die mogen het ook niet, Wiels noemt ze makamba pretoe.

  wat ik me wel afvraag is als hij was ingeschreven in nederland, dan moest hij dat waartschijnlijk voor de wet. Omdat hij daar werkt, als hij zich uitschrijft kan hij ons daar dan wel vertegenwoordigen helemaal nu de rijksministerraad eens in de twee weken bij elkaar komt.
  heeft hij dan nog wel recht op alle emolumenten en rechten als ministerof is dat dan ook afgelopen. Ik heb weinig zin om iemand te sponsoren voor een partij en zijn werk niet doet waarvoor hij is aangenomen. Dan moet hij eerst ontslag nemen.

  ook als hij zich inschrijft op ons eiland , dan geeft hij aan dat hij niet in nederland woont en dan heeft hij ook geen recht meer op de vergoedingen die hij daarvoor krijgt.

 18. @ Peter: daar leiden veel politici jui Korsow al heel veel jaren aan, wie denken die lui wel dat zij zijn?!

 19. Ja dan vindt ik dat wij jui Korsow die in Nederland wonen, ook diezelfde kans krijgen en daarmee dus onze stem mogen uitbrengen pp 19 Oktober.

 20. Gaan we nu weer de spelregels tijdens de wedstrijd willen ombuigen?!

 21. wat een mislukkeling

 22. juist hopi bon !!

 23. Die man maakt zich met de dag meer en meer belachelijk…

 24. de zelfde osepa die het over god had? en nu wil hij met boeven werken??? foeiiiiiiiiii
  dit is een goed voorbeeld dat learning niet per definitie criminaliteit uitsluit.
  ciminal ku dashi. education is the key. je hebt het of je hebt het niet.

 25. Het leek ook al te mooi om waar te zijn dat MFK zich aan de wet zou houden. Nu herken ik Curacao weer. De regels lappen we aan onze laars.

 26. Osepa eist, ‘t is maar dat u het weet.

 27. Nu ik bijgekomen ben van het lachen over ‘“Te veel mensen hebben mij gevraagd om toch op de lijst van de MFK te komen. Ik kan jullie niet teleurstellen.’ even het volgende:

  Als we toch aan het eisen zijn, kan de Stichting Studiefinanciering dan even het bedrag van de studieschuld van Osepa eisen die de MFK hem bij zijn aantreden heeft kwijtgescholden?

 28. wees eerlijk osepa! wie en hoeveel mensen hebben jou gevraagd terug te komen? 200 mensen? laat me niet lachen man, je bent verslaafd aan het spelletje van macht, verdeel en heers.

 29. hoogheidswaanzin!

 30. Als haantje moet dat zeker doen….