• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering moet nog steeds voor het einde van de maand haar bezuiningsplannen presenteren. Dat valt te concluderen uit een uitspraak van de Raad van State van vandaag. Curaçao kreeg in juli van de Rijksministerraad een aanwijzing om voor 153 miljoen gulden op haar uitgaven te bezuinigen.

Voor 1 september moeten die plannen zijn gepresenteerd. Gevolmachtigde minister Sheldry Osepa had vorige week beroep aangetekend tegen de aanwijzing.  De Raad van State heeft dit beroep vandaag afgewezen.

Beroep
Demissionair premier Gerrit Schotte gaf kort na de aanwijzing gelijk aan in hoger beroep te gaan. Volgens Schotte is de regering bezig met zestien hervormingen en is al 30 miljoen gulden bezuinigd. Het tekort zou bovendien geen 160 miljoen, maar 85 miljoen gulden bedragen. “De aanwijzing verandert voor ons niks. We zijn dit al aan het doen, dit was niet nodig”, aldus Schotte.

Bezuinigingsplannen
Curaçao wordt sinds de aanwijzing maandelijks gecontroleerd door het Cft en de regering mag als gevolg ook geen nieuwe leningen afsluiten. Het is onduidelijk of het de regering lukt om alsnog haar bezuinigingsplannen op tijd naar buiten te brengen.

15 reacties op “Beroep tegen aanwijzing afgewezen”

 1. @Jan C, we willen geen basis ziektekostenverzekering. het VOLK kan dat niet betalen!

  het volk krijgt niet dezelfde pastechis die jij wel krijgt!

 2. Na de schuldsanering is onze schuld gezakt van 82% naar 35% van ons Bruto Binnenlands Product (Dat wat we met elkaar aan waarde in een jaar hebben toegevoegd; in het Engels GDP). Dat percentage is een prima uitgangspunt. In het algemeen wordt schuld boven de 60% als problematisch gezien omdat anders rente en aflossing een te groot deel van het landelijk budget gaan opeten. Griekenland zit boven de 160% en is failliet. Het percentage zegt niet altijd alles. Japan zit zelfs boven de 200%, maar dat land produceert voor de export dus er komt [in tegenstelling tot Griekenland] veel binnen. Wat nog belangrijker is: de schuld is geen buitenlandse schuld, maar bestaat voor 95% uit binnenlandse schuld waarop speculanten minder invloed hebben. Voor Curaçao is het zaak om niet failliet te gaan en Nederland heeft daar waarborgen voor ingebouwd. Zou Curaçao buiten het koninkrijk een zelfstandige en volwassen democratie zijn, (Daar zeg je zo wat…) dan hadden we het ook zelf kunnen regelen. Neem [in dit opzicht] een voorbeeld aan Suriname. Daar heeft men zelf (!) wettelijk vastgelegd dat de schuld maximaal 60% kan zijn [daar zitten ze onder] en riskeert de minister zelfs 10 jaar gevangenisstraf en hoge boetes. (Jamaloodin..!) Hoezo Rijkstoezicht? Inderdaad was er een sterke devaluatie van de munt, maar daardoor kwam de zaak wel weer op gang. Geld lenen doen ze in Suriname allen nog maar (citaat) “where we see clear benefits for growing our economy and investing in our physical and human capital”. Dat maakt een meer volwassen indruk dat het gezwam van Jamaloodin, Schotte, Monk, Constancia, Hakim, Asjes, Thode en Wiels (om er maar een paar te noemen).

 3. Die basis ziektekostenverzekering kan 1 september gewoon ingaan, het is nog meer dan een week.

  En als dat niet mocht lukken door de PAR dan kan het gewoon volgend jaar nog met terugwerkende kracht.

 4. Al die verhalen van Schotte worden dus niet geloofd door Nederland net als wij niets geloven van al zijn luchtbalonnen die hij voor ons oplaat. Zoals o.a. dat onderzoek naar de regering door dat Berlijnse Bureau, IP of iets dergelijks. En whatabout die Parlementaire Enquête, waarvoor de commissie al benoemd was ?
  Zou het uitgangspunt zijn, ach over een paar dagen is het volk dat toch alweer vergeten. Laat ik daar nu mijn twijfels over hebben.

 5. Dat weten ze inderdaad allang, dat hen dat nooit lukt. Ik ben zeer benieuwd wat dan de gevolgen gaan zijn.

 6. ff rekenen. 30 – 17(gratis onderwijs) =

 7. Nederland zit te slapen dit had allang moeten gebueren
  Nederland moet zorgen dat de Burgelijk stand ook onder curatele wordt gezet dit voo verkiezing

 8. gisteren het verweer van de advocaat van Curaçao in de krant gelezen. de argumenten die hj gebruikte als verdediging waren zwak en als de regering zich op voorhand hier aan het gehouden was deze ellende niet eens zover gekomen.

 9. Vasthoudend en goed.
  Het moet gewoon afgelopen zijn met dat geroof en gedoe. Vraagt je wel af wat el sheiki steeds in Labanon doet.

 10. van de 16 hervormingen is ook niks van terechtgekomen! Schotte heeft aangegeven dat de hervorming van de ziekenfonds 1 september zal ingaan en hierdoor de aanwijzing onnodig is! Gelukkig is je boca sami dame alles aan het uitstellen.

 11. Wat een heerlijk gevoel … 🙂

 12. Natuurlijk, in Nederland verneemt men ook dat op Curacao een MAVO 3 premier met een lang strafblad geen kabinet leidt maar over de hele wereld vliegt met privefotograaf, blonde troetelpoedel en zelfs zijn louche schoonfamilie. Of als hij eens op het eiland is zich als een mafioos met zwarte geblindeerde auto’s van kapper naar byside laat rijden, alle verkeersregels aan zijn laars lappend.

  Daarmee bouw je natuurlijk geen enkele geloofwaardigheid bij de Raad van State op, integendeel alleen maar afschuw.

 13. Hou vol, Nederland, want Baboloodin weet al lang dat hij 1 september niet haalt en kan de volgende maatregel komen.

 14. Goed zo en controleer ze goed want anders komen er weer 5 cent potjes en worden de overheids nv’s leeggeroofd

 15. terecht….