• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon GreenTown gaat door met het verkondigen van hun plannen, ondanks dat de regering in mei aankondigde de raffinaderij Isla te willen moderniseren. Dat zegt Andres Casimiri van Greentown tegen Radio Hoyer 2. Met de nieuwe verkiezingen heeft de stichting weer nieuwe hoop gekregen.

De stichting wil dat er een ‘Green Town’  gebouwd wordt op het terrein van de Isla. De stad zal geheel op groene stroom werken. Volgens initiatiefnemers Casimiri, Sven Rusticus en Alaric Smeets zal Green Town 10.000 banen creëren, het inkomen van de regering verdubbelen en een woonplek bieden aan 10.000 gezinnen. Ondanks dat GreenTown hun plannen presenteerden aan kabinet Schotte, koos de regering toch voor modernisering. Met de nieuwe verkiezingen op komst, heeft Casimiri weer een positieve kijk op de realisering van zijn Green Town.

Investering
GreenTown gaf vlak nadat de regering de plannen voor de Isla bekendmaakte al aan dat modernisering voor de stichting absoluut geen reële optie is. “Met de beslissing om de raffinaderij Isla te moderniseren wordt volgens GreenTown de sluiting van Isla uitgesteld”, vindt de stichting. Voor modernisering moet eerst een investeerder worden gevonden, want het plan kost grofweg drie miljard dollar. Casimiri heeft er weinig vertrouwen in dat er een investeerder wordt gevonden.

Lisette Keus van Radio Hoyer 2 in gesprek met Andres Casimiri:

1 reactie op “Fundashon GreenTown gaat door”

  1. “Voor modernisering moet eerst een investeerder worden gevonden, want het plan kost grofweg drie miljard dollar. Casimiri heeft er weinig vertrouwen in dat er een investeerder wordt gevonden.”

    En welke investeerder gaat investeren in een green town die ontwikkelen op een raffinaderij terrein gebouwd zou moeten worden. Lijkt me wel erg extreem om van zwart naar groen te gaan en het zal een hoop geld kosten.

    En ja ik blij het zeggen! Een green town waarlangs vrachtschepen varen voor CPA en CDM. Mooi toch zo’n schip.