• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pressiegroep Pro Pueblo heeft tussen 8 en 22 augustus een poll laten rondgaan op Facebook. In de poll kon de partij worden aangeklikt, waarop men op 19 oktober wil gaan stemmen. PAR en PAIS kwamen als grootse partij uit de bus, maar ook Pueblo Soberano scoorde flink wat stemmen.

In totaal hebben 256 mensen de poll ingevuld. Opvallend is dat Pro Pueblo meerdere anti-regeringsacties heeft ondernomen, maar de peiling laat zien dat zowel Pueblo Soberano als MAN nog goed in de markt liggen. De partij van demissionair premier Gerrit Schotte komt er wel karig vanaf.

Voorkeur
Een eerdere opiniepeiling door Wereldomroep liet een totaal andere score zien. Uit deze peiling bleek dat veel mensen nog steeds de voorkeur geven aan MFK terwijl er aan de andere kant veel ontevredenheid heerst over de huidige regering.

24 reacties op “Verkiezingspoll Pro Pueblo”

 1. Wij stemmen PAR, PAR, PAR, PAR, PAR, PAR, PAR.
  Weg met de Boef Schotte (Bekend sinds zijn Jeugd), Maffia (Wega di Number/Casino) Bende, Corrupte Bende, Pastechi Eters (MFK/MAN/PS).

 2. Zorro, maak je toch niet zo druk, alles is vergeten en vergeven. Emely en Gerrit waren gisteren samen in een kerk te Suffisant iets aan het vieren.
  Gerris gaat met de PAR samenwerken, alles is weer koek en ei tussen die twee.

  http://extra.cw/news/2012-08-24/Front_Page/Foto.html

 3. De PAR gaat nu ineens wel samenwerken met Schotte. Ze zaten gisteren samen gezellig in een kerk zegeningen te ontvangen. En nu moet ik geen van beiden meer hebben.

  De kerk en toebehoren bestaan dankzij subsidie van de overheid, wat belastinggeld van ons allemaal is. Je kunt de kerk niet claimen!

 4. @ ai no. Verlaging van de OB wordt afgedekt door een verhoging van de accijns op alcoholische dranken en rookwaren. Ik zou willen, dat partijen zoals PAR wat meer transparantie zouden vertonen over met wie ze wel en niet een coalitie zouden willen vormen. Vanwege de echte screening kan dat nooit met de huidige 4 van de MFK zijn. Mijn prognose: PAR 9, PAIS 5, MFK 3, PS 2, PNP 2.

 5. Met laatste ontwikkelingen in achterhoofd
  (blunders MFK – demagogisch gedoe PS en gerommel bij MAN) hierbij prognose uit mijn kristallen bol:

  PAR 7
  PAIS 4
  PNP 2
  MAN 1
  MFK 3
  PS 4
  FOL 0
  rest 0

  Coalitie is totaal “door het ijs gezakt” en mag gevolgen van kiezers nu gepresenteerd krijgen in vorm van terechte afstraffing !!!!!!!

 6. pssst, wat dachten van 1 partij stelsel( staatsgreep .

 7. @ai no, begrotingstekort.. gewoon snoeien in de uitgaven, geen plezierreisjes meer first class met prive fotograaf, geen dure tolken en dure hotels in Brazilie, Geen rechtzaken meer om mensen weg te werken met als gevolg veel betalen voor een flutrapport van Thiery Hernandez, afkoopsom van die persoon. Geen taloze mislukte audits die miljoenen kosten, geen familie en vriendjes in dienst nemen bij de overheid, geen ‘gratis; druktank ineens moeten betalen en straks te veel te betalen aan de vrouw van Cooper. en ga zo maar door!

 8. @ai no, indien je de OB verlaagt zullen mensen makkelijker nieuwe producten komen, meer geld te besteden hebben en wat goed is voor de bedrijven. Hierdoor zullen bedrijven meer mensen in dienst nemen en zullen zij meer winst maken dus meer winstbelasting. Op zich dus niet zo raar bedacht!
  De regel was alleen ingevoerd zodat van der Dijs en Dos Santos en Co minder belastingen hoeven te betalen en wij het VOLK moeten daar voor betalen!

 9. @ai no,
  mee eens die punten van de PAR, zijn in mijn ogen ook niet de beste keuze die ze konden maken.
  ze moeten scholing en gezinsbegeleiding op het programma gaan zetten.
  en ook wat minder arrogant overkomen naar de mensen in de wijken.
  ik ga dan ook geen PAR stemmen.
  denk aan PNP of PAIS

 10. Het mooiste zou zijn als iemand met zo’n demonische uitstraling als Wiels op 0 terechtkwam.
  Maar dan is dat slechts een wens.

 11. @GW

  Helemaal correct des te meer reden de pastechi Wiels niet te steunen.

 12. Kom op, ik doe mee, Sander

  FOL 0 zetels
  PNP 2 zetels
  MFK 4 zetels
  PS 2 zetels
  MAN 1 zetel
  PAR 9 zetels
  PAIS 3 zetels

  Ik ga ervan uit dat de Par/Pais samen een regering kunnen vormen.
  We moeten toe naar mensen zonder strafblad. Dat zou toch moeten kunnen, nietwaar.
  Dan nog even voordien de Veiligheidsdienst operabel maken, en er moet gescreened worden.

 13. De resultaat van de komende verkiezingen zal helaas zelfs kunnen vaststellen hoe integer en of hoe onwetenheid een groot deel van dit volk is. De grootste en enige vijand van Curacao is zoals altijd toch sowieso de YDK zelf geweest en zo zal het ook blijven!

 14. de partij waar ik zelf op zou willen stemmen heb ik nog niet gevonden helaas…. zwaar teleurgesteld in de minor details waar de PAR dan weer mee komt (locatie ziekenhuis pfff, zorg nou gewoon dat dat ziekenhuis er komt, ob terug naar 5% alsof er geen begrotingstekort is) en aangezien er heel veel impopulaire maatregelen zullen moeten worden genomen vanwege het begrotingstekort zie ik het somber in.

 15. de poll die de wereldomroep presenteerde was zeker geen goede omdat er alleen uitspraken werden gedaan over de mensen die hun keuze al hadden gemaakt terwijl de meerderheid aangaf dat ze nog niet wisten op welke partij te stemmen. er werden nogal wat onterechte conclusies getrokken. het blijft heel lastig hier betrouwbare polls te houden, facebook is daarvoor ook niet de manier vanwege de bias in leeftijd, voorkeur etc.

  persoonlijk denk ik dat de kleine partijtjes geen zetels meer halen (fol, dp, man, pnp misschien nog 1) en dat de rest wordt verdeeld onder par, pais, mfk en ps. ik denk dat de eerste twee partijen er samen wel uit zouden moeten kunnen komen, andere opties worden lastiger qua formatie omdat ik niet verwacht dat er mensen nu voor mfk zullen kiezen die dat vorige keer niet hebben gedaan. ps zal vrij stabiel zijn met hun aanhang.

 16. hierbij mijn bijdrage,

  FOL 1 zetel
  PNP 2 zetels
  MFK 2 zetels
  PS 6 zetels
  MAN 0 zetel
  PAR 5 zetels
  PAIS 5 zetels

 17. ik ben ook bang dat Zeepie gelijk heeft.
  deze pol slaat als een tang op een varken.
  waarschijnlijk was de pol vd wereldomroep beter (ook slecht trouwens).
  maar ja, hoop doet leven….
  ik wil even een voorspelling doen: (gewoon even op mijn gevoel):
  FOL 1 zetel
  PNP 3 zetels
  MFK 5 zetels
  PS 3 zetels
  MAN 1 zetel
  PAR 6 zetels
  PAIS 2 zetels
  maar ja hier is ook de wens de vader van de gedachte
  misschien dat er meer mensen zich aan een voorspelling willen wagen, kunnen we later kijken of ons gevoel goed zat of juist helemaal fout.

 18. Des te meer een reden om Wiels te steunen.

 19. Probleem is dat veel PS stemmers niet geschoold zijn, meerendeel kan niet eens fatsoenlijk praten, laat staan lezen… die vind je dus bijna niet op facebook. Ga maar eens een poll doen bij de Mangusa en Esperamos, dan krijg je heel andere resultaten….. helaas.

 20. jaja wiels for presidente !!

 21. Dat is gemakkelijk te verklaren omdat PS door zijn mensen extra laat aanklikken.
  Geen enkel weldenkend mens met een gezonde dosis verstand zal op zo’n oastechi eter stemmen.
  LOL

 22. Helaas zijn polls die op facebook gedaan worden niet bepaald representatief. Mischien is die van de wereldomroep beter. Dat zou dan wel een teleurstelling zijn als de MKF meer dan 3 zetels zou krijgen……

 23. regering schotte deed ook zo zijn best

 24. PAR EN PAIS kan ik mee leven. dat helmin wiels en zijn vazallen ook hoog scoren geeft aan dat velen onder ons geen enkel besef hebben omtrent de toekomst. kortom, wie nu dom is, zal tot in lengte van dagen dom blijven. ik stem PAR en mijn vrouw PAIS. dat is onze verdeelsleutel.