• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – CDA-er Arjan Erkel vliegt deze maand naar Aruba, Bonaire en Sint Eustatius in de hoop stemmen te ronselen. Na een bezoekje aan New York om daar de expats over de streep te trekken, staan de eilanden op het programma. Ron de Haan van Nederland Lokaal bracht recent ook al een bezoek aan Bonaire.

Erkel vliegt naar de eilanden om inzicht te krijgen in de problematiek om zo na de verkiezingen de belangen van de eilandbewoners beter te kunnen behartigen. Momenteel staat hij op nummer 23 in de lijst van CDA. Als Erkel genoeg voorkeursstemmen kan scoren, bestaat de kans dat hij een zetel krijgt. Erkel kwam eerder op een hele andere manier in het nieuws doordat hij in 2002 voor twintig maanden werd gegijzeld in Dagestan.

Stemmen
De verkiezingen in Nederland voor de Tweede Kamer zullen op 12 september worden gehouden. Nederlanders op Aruba, Curaçao en Sint Maarten kunnen onder bepaalde voorwaarden hun stem uitbrengen. Zo moet je minstens tien jaar in Nederland hebben gewoond of in dienst zijn bij een Nederlandse openbare dienst. In dit geval zijn ook de inwonende partner en meerderjarige kinderen kiesgerechtigd.

1 reactie op “Arjan Erkel gaat zieltjes winnen op de eilanden”

  1. De politieke belangstellng voor Bonaire is terecht. De partijen die verantwoordelijk zijn geweest voor de eilanden mogen zich schamen over de situatie, sinds deze op 10 oktober 2010 de status van bijzondere gemeente hebben gekregen. Daan Erkel doet er goed aan om eerst zijn licht op te steken bij zijn partijgenoten Verhagen en Eurlings, die goed bekend zijn met Bonaire. En anders wel bij Henk Kamp. NederlandLokaal gaat intussen voort met het opstellen van een BES agenda voor de bewoners en ondernemers.