• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, sportief hoogstandje of een knallend evenement, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Henk Pasman wil weten hoe de politieke partijen van plan zijn problemen op te lossen na de verkiezingen.

De verkiezingscampagnes zijn losgebarsten en de vraag is welke informatie komt af op de kiezer, maar veel belangrijker is welke informatie is belangrijk voor de kiezer? Wat zijn onze huidige problemen en hoe ga je die aanpakken? Er is op dit moment niemand nieuw in de politiek, dus zijn ze allemaal debet aan onze problematiek. De kiezer wil in de eerste plaats brood op de plank, dus werk voor diegene die kan werken. Verder integere politici die het land goed kunnen besturen. De kiezer kiest volksvertegenwoordigers. Vraag is dan ook aan deze toekomstige Statenleden: wie zijn de voor te dragen integere ministers?

Er is op dit moment geen goede screening voor de ministers. Minister President Schotte heeft aan de Staten in zijn rede genaamd “Een jaar later, Politiek en rechtstaat in Curaçao” belooft op 11 oktober 2011 de indiening op korte termijn van een ontwerp landsverordening waarin de screening van kandidaat ministers is geregeld en vastgelegd. De vraag is dan ook aan onze demissionaire MP hoe staat het met deze landsverordening? In zijn rede heeft hij uitvoerig uitgelegd wat er allemaal fout is aan de huidige regeling. De kiezer vraagt zich dan ook af welke huidige ministers die wel door de oude screening zijn gekomen niet meer door de nieuwe screening komen? Bijvoorbeeld bij welk strafblad of bij welke belastingschuld kom je er niet door?

Ik heb begrepen dat dit ontwerp twee weken geleden met veel commentaar teruggestuurd is door de Raad van Advies naar de regering! Volgend probleem is de aanwijzing van Nederland, vraag aan iedere politieke partij hoe gaan jullie dit aanpakken? Vraag aan de politieke partijen die onafhankelijkheid nastreven, wees daar eens duidelijk in, op welke termijn en wanneer zou je daarover een referendum willen houden? Corruptie, hoe gaan jullie dit dicht timmeren? Hoe kijkt de partij aan tegen het oplossen van Criminaliteit? Verbeteren van onderwijs?

De bedoeling was de overheids nv’s op afstand te houden van de politiek. Praktijk is echter dat de politiek de commissarissen benoemd en deze ontslaan willekeurig de directeuren. Hoe denkt de politieke partij dit hiaat op te lossen en de commissarissen laten functioneren zoals het in de statuten bedoeld is? Welke partij zorgt voor een betere bescherming van de directie? Als dit allemaal is opgelost en als er dan nog geld over is mag je aan andere dingen denken. Welke politieke partij geeft openbaarheid aan het verkiezingsbudget? Ik hoor nu al bedragen van 2 miljoen gulden! Wie stopt dit soort bedragen in de campagnekas? De desbetreffende landsverordening politieke partijen is een wasseneus. Welke partij denkt aan de veiligheid van de mensen die op de openbare weg de vlaggen aan lantaarnpalen ophangen, daar waar dit levensgevaarlijk is? Leren we niet vanuit het verleden? Ik zie nu al pagina grootte advertenties op basis waarvan ik zeker geen stem op zal uitbrengen. Ik wil wel niveau zien en vertel me waar het over gaat! Wij willen stemmen op integere politici die dit jonge land vier jaar lang democratisch kunnen besturen.

8 reacties op “Ingezonden: Verkiezingscampagne”

 1. deze maffia regering gaat weer winnen als er niet nu ingegrepen gaat worden.
  de mensen in de straat, die maakt het nniet uit of er maffia gekozen wordt.
  je kunt dat ze niet kwalijk nemen.
  ze zijn al jaren door de politiek verwaarloosd.
  dus het ligt echt aan de PAR en andere partijen dat we met deze ellende blijven zitten.

 2. mensen lees even de reactie van Hans Oyen,
  die heeft helemaal gelijk.
  screening moet nu geregeld worden.
  tuig moet geweerd worden uit de politiek….

 3. Ik vrees dat er niet gescreend gaat worden……..we hebben de mogelijkheden immers niet. Ook toeval dat Gumbs nu ineens “eervol ontslag” krijgt aangeboden van Gerrit? Ik geloof niet zo in toeval bij fraudeurs en leugenaars.

 4. Hoe gaat de MFK het doen want hun nummer 5 zal nooit de screening doorkomen als die normaal gedaan wordt.

 5. Reactien op Henk Pasman.

  Je stond in 2010 toch ook op de lijst van een politieke partij. Dan kun je lijkt mij toch weten welke plannen zij voor het jonge land met zo’n razend slechte start hebben.
  En verder je stelt vragen aan kabouter Schotte. Maar hoe nverwacht je daar antwoord op te krijgen.
  Sorry hoor ik vind het stuk tamelijk verwarrend,. Maar goed ieder zijn meug, zal ik maar zeggen.

 6. Henk Pasman
  Inderdaad, met rissen populaire veranderingen die de meeste kiezers natuurlijk graag zien, zonder financiele verantwoording lijkt men de intelligentie van de kiezers niet hoog in te schatten..
  Verhalen als, bestrijding armoede, integriteit, economische groei, samenwerken aan de toekomst enz. horen we ieder verkiezing opnieuw, maar hoe en wie de rekening zal betalen wordt nooit uit de doeken gedaan
  Hete hangijzers als het begrotings tekort, OAV, gezondheidszorg, hospitaal, veiligheidsdienst, onafhankelijkheid om er maar een paar te noemen zijn voor de huidige coalitie geen enkel probleem, maar net als alle andere aan de verkiezing deelnemende partijen wordt het de kiezer niet duidelijk gemaakt hoe e.e.a. wordt opgelost.
  We hebben de mond vol over respect, de manier waarop de politieke partijen het kiezerspubliek benaderd getuigt hiervan zeker niet. Slecht voorbeeld voor mensen die pretenderen ons land te kunnen leiden.
  Tot nu toe is er voor mij geen enkele partij die geloofwaardig overkomt.

 7. mijn advies is om te stemmen op een partij in de oppositie. Zeker niet op een die nu in de regering zit deze hebben een grote troep van gemaakt voor de bevolking maar zeker niet voor hun zelf.

 8. Henk heeft gelijk als hij zegt dat een kiezer eerst brood op de plank wil, maar hij slaat de plank daarna meteen mis door te zeggen dat de kiezer daarnaast integere politici wil. Want dat interesseert de kiezer geen hout, zolang er brood op de plank komt en dat mag van de kiezer best crimineel brood zijn. Daarom ook mogen Schotte, Constantia en Godett (allemaal meer dan eens veroordeeld voor criminele activiteiten) blijven terugkeren in Staten en regering.

  Nu het fatsoen in de Staten (PAR, PNP) tijdelijk de meerderheid heeft boven de proleten (MFK, PS, MAN) zouden zij er goed aan doen nu de screening te regelen voor de nieuwe regering na de verkiezingen. Schotte, Constantia en Godett mogen nooit terugkomen, maar ook Jamaloodin en el Hakim niet die alle belastingwetten aan hun laars lappen en zeker ook Cooper niet, die blijkens het AVD rapport niet alleen zijn maag maar ook zijn zakken gevuld heeft op illegale wijze.