• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin Wiels van PSCURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels heeft een verzoek ingediend bij het Openbaar Ministerie voor een onderzoek naar misstanden bij het Rooms Katholiek Schoolbestuur (RKSC) . Wiels zegt tegenover Versgeperst.com dat hij alleen een verzoek heeft ingediend en geen aangifte heeft gedaan.

Volgens de fractieleider licht het schoolbestuur ouders en de overheid op. RKSC zou weigeren mee te werken aan de invoering van het gratis onderwijs en laat ouders nog steeds betalen. “Dat staat gelijk aan het schenden van de rechten van het kind. De overheid heeft bepaald dat ieder kind op Curaçao gratis onderwijs kan genieten en RKSC weigert dit uit te voeren.”

Bijdragen
Lisette Lamoen-Garmers, directrice van het RKCS, zei begin deze maand zich toch vast te blijven houden aan de procedures waarbij ouders een bijdrage moeten doen. Het schoolbestuur heeft begin augustus een cheque van zeven miljoen gulden ontvangen ter financiering van het gratis onderwijs. Zeven miljoen is volgens Lamoen-Garmers 70 procent van het totale benodigde bedrag.

Aangifte
Als er meer duidelijkheid is zal er verrekend worden, aldus de directrice. Wiels zegt verder zich geen zorgen te maken over de aangifte die Lamoen-Garmers tegen zijn persoon heeft gedaan. Volgens de directrice heeft Wiels haar bedreigd in zijn radioprogramma Konsenshi Sivíl. “Flauwekul”, noemt Wiels de aangifte. “Ik houd mij niet bezig met individuen, maar met corruptie en misstanden in de maatschappij en binnen organisaties.”

45 reacties op “Wiels wil onderzoek naar misstanden RKSC”

 1. Wiels:

  Maakt meer kapot dan je lief is.

 2. Ik vind nog steeds dat Wiels teveel aandacht krijgt, ook op deze site. Daarom voelt hij zich geweldiger dan hij daadwerkelijk is. Onterechte overvloedige aandacht.

 3. Op Radio Nederland Wereldomroep staat een gesprek met de zus van Wiels. Schijnt toch dat er iemand normaal is in die familie.

 4. Sakiwebu heeft gelijk. De onafhankelijkheid hier op Curacao zal het einde zijn van ons paradijs. Het zullen niet de rijken zijn die volgens Wiels en de Soberano’s neerkijken op de rest die het zullen verzieken en rijk er rijk van zullen worden. Maar juist deze Wiels die dan schatrijk zal worden op de ruggen van de armen en iedereen die voor hem gestemd heeft.

  Die 9 miljoen is al uitgelegd. Als de minister van onderwijs nou zijn werk deed had het zaakje allang opgelost kunnen zijn. Maar ze doen maar wat en dan loopt het potje van RKSC op. Nu ligt het balletje nog steeds bij de regering die moet bepalen wat er met het geld moet gebeuren.

  Als RKSC de 9 miljoen zomaar terug stort verdwijnt het binnen een p[aar dagen en niemand weet waar het naartoe is gegaan. De minister van onderwijs en Wiels moeten er eerst voor zorgen dat alles in orde is voordat ze kunnen kan eisen dat de schoolbesturen ich aan het beleid moeten houden.

  Ik zie het al voor me. Over een paar maanden klapt de ballon and moeten de schoolbesturen het geld teruggaan betalen, want het is niet op de juiste manier gebruik want er was nog geen beleid. BOEM dan gaat echt heel het onderwijs naar de klote

 5. @Willems R, vergat er nog bij te vermelden dat jouw vergelijking van Wiels met Jezus C te N toch wel voor aardig wat mensen een eyeopener zal zijn.

 6. @ Willems R, zal toch een openbaring zijn voor het volk van Curaçao dat je eindelijk je ware gezicht laat zien en alle “ondeugden” in naam van Jezus C. te N goedpraat.Hij denkt nu speciaal aan jou.

 7. Als er iemand “bewijzen” heeft dat het RKSC gemeenschapsgeld verduisterd heeft moet per direct daarmee naar het OM stappen, als je niet weet waar het OM gehuisvest is moet je Wiels maar vragen, die komt er bijna dagelijks met zijn nonsens !

 8. @ Willems R.,

  Denk je dat het niet lager kan, blijkt het nog steeds lager te kunnen.
  Wat een ontzettende domme en ondoordachte redenering. Dus je sanctioneert alle misstanen in de politiek als we maar naar de onafhankelijkheid worden geleid? Is dat het? Dus je mag net zoveel jatten, liegen als je wilt; het doel heiligt de middelen?
  Mooi, als dit het gedachten goed is van de PS ondderscheidt de PS zich niet van andere partijen. De vlag is anders, maar de lading hetzelfde.Triest, in en intriest!!!!

 9. @R Willems

  “een onafhankelijk paradijs” hahahaha

  Willems, iedere keer als ik weer denk dat je geen dommere opmerkingen kunt maken slaag je er weer in. Een onafhankelijk Curaçao geleid door corrupte, domme politici als Wiels zal erger zijn dan Haiti.

 10. @Jan C, fabrieken die de par heeft gesloten.. we hebben nog steeds geen antwoord! dus in andere woorden je bent een leugenaar!

 11. Geef maar af op Helmin Wiels, hij leidt Curacao naar onafhankelijkheid en zoals alle grote leiders (het begon bij Jezus C. te N.) ontmoet je dan weerstand en kritiek.

  Helmin Wiels mag dan een graaier zijn (bezoeken aan zijn kinderen in Nederland dienstreizen noemen, pastechis van tonnen uitdelen door minister Monk, de strafzaak tegen Robbie dos Santos proberen stop te zetten via minister Wilsoe), dat is een kleine prijs die jullie moeten betalen om straks in een onafhankelijk paradijs te kunnen leven.

  Je krijgt niet voor niets, en Helmin Wiels heeft dat heel goed door.

 12. had niets anders verwacht als je kritiek hebt op keizer wiels en je laat je niet intimideren gaat het circus beginnen van leugens en aantijgingen om je naam zwart te maken.

  aangifte word gedaan en nu zijn ze coorupt en laat wiels dit onderzoeken……..hahhaha

  kritiek tegen wiels mag niet…………..maar waarom geen onderzoek naar wiels beginnen hij had toch bewijs tegen deze regring waar is dat bewijs dan…..helpen van criminelen is ook strafbaar

 13. @Sander

  Ga nou aub niet Hiltler erbij halen, dat is nog dommer argumenteren dan Wiels doet. Google “Godwin’s law” maar eens een keer. Het is trouwens ook Adolf en niet Adolph.

 14. @zjana was het niet verleden week dat wiels alweer schreeuwde over toko den toko??? waarom wil wiels niet tekenen dat hij verantwoordelijk is voor het geld????

 15. Wiels heeft zelf een grote misstand gecreëerd. Onderwijs was gratis voor de minderbedeelden. Deze kregen al jaren lang subsidie van de overheid. Deze subsidie is nu vervallen dankzij het ondoordachte en ondemoctratisch beleid van Wiels zijn incompetente minister. Ondertussen kan het RK schoolbestuur het geld niet gebruiken omdat er geen wettelijke grondslag voor is (Asjes, ter info… de Staten zijn er niet voor niets!). Stel je voor dat ze het terug moeten betalen, waar halen ze het vandaan? Het VPCO heeft een ietwat vermogender achterban, dus die durfen het risico wel aan. Gelukkig komt Asjes z’n vrouw in de Taskforce Onderwijs (als uitbater van een taco-shop heeft ze daar uiteraard de ervaring voor)…. dus het komt nu allemaal goed, toch Helmin? Of is het straks de schuld van Nederland die er op gaat aansturen dat je geen 17 miljoen mag uitgeven zonder wettelijke basis?

 16. Dasilva, en weet jij ook een antwoord op die 9 miljoen?
  Weet jij ook een antwoord op het opgeven van meerdere leerlingen dan dat er in werkelijkheid op een school zit?
  Weet jij ook een antwoord op het doorsluizen van miljoenen SCHOOLGELD op een geheime rekening?

  RKSC is een stichting. Een stichting moet een ideële of sociale strekking hebben, wist jij zeker ook niet, he.
  Maar nooit zelfverrijking via, “winkeltjes binnen een winkel / toko den toko !!!”

 17. @Carlos, how stupid can you get, er is nog geen beleid want er is nog geen wetgeving. Denk daar eens over na als je dat kan tenminste !

 18. zjana bo ta mes un frustra ku Wiels, ta pesei bo ta grita biba Soberano, hende kabes bon, hamas lo vota pa Pueblo Soberano. Wiels di famia su kabes no ta bon, un diktadura ombeschoft, sin edukashon e porko ei ta, un elemento ku no tin respet pa ningun hende. zjana bo ta defendele, bo ta kere ku Wiels lo tin respet pa bo, NUNKA, mi ta kere mas liher ku sea bo ta su ruman of famia, mes un frustra ku ne. Mi ta bolbe ripiti, un hende kabes bon NUNKA LO VOTA PA E KOS EI.

 19. Wie heeft dit medische dossier gelekt? En van wie zou het zijn.? Zaak voor medisch tuchtcollege?

  “Betrokkene is voortdurend wantrouwend en neigt ertoe ook neutrale of zelfs vriendelijke uitingen en handelingen van anderen als agressief en vijandig tegen zijn persoon gericht te beleven. Verschillende gebeurtenissen in zijn omgeving worden vaak als complotten tegen hem geduid en beleefde. Hij is echter niet alleen wantrouwend, maar ook zeer kritisch en intolerant tegenover anderen en hij neigt ertoe bij afwijzing overgevoelig te reageren. Bovendien is hij vaak expansief of ‘ruziezoekerig’ of zelfs regelrecht fanatiek.“

 20. @Jan C. Nee, hoe is die rechtszaak afgelopen?

  “Waarom hebben jullie het niet over de 9 miljoen dat rkcs de overheid/het volk heeft opgelicht? Of weten jullie daar niet van?“

 21. dhr:Wiels heeft gelijk het wordt tijd dat RKC begrijp wie betaald bepaalt en ze moet de 9 miljoen veraanwoord de tijd van goeie vriendjes van ex regering PAR is voorbij nu is tijd van good goverend.iedereen die subsudie krijg moet zeg veraantwoordelijk.

 22. @Jan C, ze weten best wel van die 9 miljoen maar ja, de toko’s moeten blijven draaien. Ieder z’n deel. Het is toch van de gekken dat een schoolbestuur de helft van het schoolgeld jarenlang op eigen privérekening gestort heeft en nu de boeken niet wilt openen voor de overheid. Maar ze schreeuwen wel om subsidie, ja daaaag.!!!

  Het gaat hier om gemeenschapsgeld en er wordt handel gedreven met gemeenschapsgeld, geld van arme mensen waar de ”rijken” die hier posten graag op neerkijken.

 23. @Jones dat had je gedacht!
  Wie aan de portemonnee van de yui Korsow komt is niet meer te vertrouwen. De Yui Korsow is zwaar teleurgesteld in de RK, want de RK heeft de partij gekozen voor de rijken en niet voor de armen zoals in de bijbel staat.
  Vroeger liep men als blinde schapen achter de RK, maar nu niet meer. De tijden zijn veranderd, ook op dushi Korsow, gelukkig!

  Vergeet niet dat Tula (Curaçaose vrijheidsstrijder) door een Geestelijke verraden werd, waarna hij geradbraakt werd!

 24. kunnen wij ook vragen om Wiels te laten onderzoeken, niet alleen zijn bankrekening maar ook geestelijk.

 25. Het wordt tijd dat Wiels een enkele reis Timboektoe gaat boeken. Werkelijk alles wat hij doet mislukt. Geen enkele PS minister, ondanks de vele vervangingen, presteert iets. De broer van Wiels is commissaris van Aqualectra, maar heeft het bedrijf naar de rand van afgrond gebracht. Hij heeft de overal uitgekotste Asjes (185 stemmen) aan een baan geholpen. Gratis onderwijs is op zichzelf een goed idee, maar de organisatie ervan is een grote puinhoop. Dat is niet de schuld van organisaties zoals RKSC, maar door de totale wanorde en desorganisatie die Wiels en cs creeert. Is er iets wat Wiels wel kan behalve schreeuwen, schelden en beledigen? Wat zijn toch zijn verborgen talenten?

 26. @zjana, mi ta spera pabo ku bo ta hanja bo gobiernu ” Soberano”.
  Tur hende ta merese e lidernan ku nan ta kere aden, e uniko kos ku mi ta bisabu ta:
  Aki un tempu, no bin bisa ku bo no ta sa kiko ta kiko of tira falta riba otro hende, ta bosnan mes a skohe e kaminda aki.

 27. Wiels overspeelt zijn hand op deze manier, want vergeet niet dat een groot deel van onze dushi hende katoliek zijn.
  Dit kan hem wel es opbreken.

 28. @zjana, mi ta schat e I.Q. di e persona ku ta herenga kontra e polisnan ariba e video aki mas haltu ku bo “zaagselkop”

  http://www.youtube.com/watch?v=TF0mBezpLgI&feature=related

 29. @Zjana, juist jullie soberanos zijn hier meester in.. lekker corrupt zijn omdat andere dat ook zijn!

 30. Waarom hebben jullie het niet over de 9 miljoen dat rkcs de overheid/het volk heeft opgelicht? Of weten jullie daar niet van?

 31. @ Carlos
  je hebt helemaal gelijk. Z emoet het beleid van d eoverheid uitvoeren!!!
  gezien het gratis onderwijs nog niet wettelijk vastgelegd is en ingegaan is voert ze het bestaande beleid uit. Dus net wat het RKSC aan het doen is.

  Het is niet altijd degene die het hardste roept die de waarheid spreekt.

  @ Zjana
  Ta juist hende ignorante ta kere loke wiels ta bisa. No ta paso e ta grita e tin rason of e ta papia berdat. Bo ta muchu floho pa buska bo mes informashon, ta mas fasil pa djis kere tur kos ku Wiles ta bisa of noh?

  19 oktober kan maar niet snel genoeg komen.

 32. @Phillippe,

  ik heb in vroeger leven psychologie gestudeerd en deze Wiels moet echt hulp gaan zoeken.
  Anders gaat dit eindigen in een dwangbuis.

  ene Adolph Hitler had trouwens hetzelfde syndroom.

 33. Heerlijk die uiting van blaat aap Wiels, de scholen moeten het (wan)beleid van de overheid maar uitvoeren! Kritiek kan meneer niet tegen. Het plan is niet eens behandeld in staten wat het al een ondemocratisch plan maakt. Ook het feit dat maar 70% nu uitgekeerd wordt, geen garanties over de rest van het bedrag. En hoe zit het met aankomende jaren? Wiels Wil = WET. Na de RMR vergadering van vrijdag zal hij langs de scholen moeten gaan en het geld terug moeten vragen omdat hij het niet had.

 34. nauw heer wiels begin dan maar vast de openbare aanbesteding van de led verlichting die vandaag in de krant staat in de gaten te houden. het kan maar zo zijn dat een bedrijf van een bevriende politici met de opdracht gaat lopen, je weet maar nooit.

  btw. wanneer laat je de diverse ministers en de minister president eindelijk oppakken of is dit ook een belofte naar MIJN VOLK die je niet na komt.

 35. Bosnan lo keda purba splika un kos MALU komo un kos bon , pero ta hende ignorante so kisas lo kere bosnan ! ! !
  BIBA SOBERANO ! ! ! ! !

 36. @Carlos, wat moet het toch naar zijn om zo slecht opgeleid en geinformeerd te zijn. In simpele woorden:

  Er is helemaal geen goedgekeurde wet of beleid mbt gratis onderwijs. Het is niet verder gekomen dan wat geroeptoeter door Wiels en een proforma zitting in de Staten. Toen bleek ineens dat het via een andere weg had moeten lopen en niet te financieren is. Daarom heeft de gouverneur het wetsvoorstel niet kunnen ondertekenen, simpelweg omdat het niet rechtsgeldig tot stand gekomen is.

  Kortom, LEES en VERDIEP jezelf in de materie alvorens blind achter een demagoog als Wiels aan te lopen!

 37. De narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS) is een persoonlijkheidsstoornis die wordt gekenmerkt door een overdreven gevoel van eigenwaarde , een sterke behoefte aan bewondering en een laag inlevingsvermogen. De stoornis kan worden gezien als de pathologische (ziekelijke) vorm van narcisme.

 38. @Carlos, Nee zij moet niets. De regering is demissonair en heeft niet het steun van het volk en deze dient ook op te stappen. Zij dient voet bij stuk te houden. Wiels zelf werkt samen met criminelen en ook Monk is een grote boef! het is genoeg nu! Laat WIels maar onderzoek doen naar de benoemingen binnen de MFK! daar horen we nog steeds niets van!

  En mevrouw is te hoog opgeleid om een minister te worden bij demissionair regering Schotte en ook heeft zij geen strafblad!

 39. Ieder weldenkend mens doorziet dat Wiels weer een bliksemafleider zoekt. Maar ja, Wiels moet het in zijn achterban nu eenmaal volledig hebben van naieve types die net zoals hijzelf het buskruit niet hebben uitgevonden en eigenlijk met z’n allen gezellig in de caprilles zouden moeten verblijven. Dat soort types weet niet beter en gelooft nu eenmaal iedere bral van deze roeptoeter. @carlos is een goed voorbeeld.

 40. Ja mensen daar bij het OM, Wiels deelt ook de lakens bij jullie uit, althans dat probeert hij . Maar hou er wel rekening mee dat jullie namen al op de voor jullie bestemde bodybags staan. Wees echter gerust, jullie zullen eerst voor de rechter verschijnen op aanklachten vanwege de Landverraders wet van Monk. Dus het recht zal zegevieren.

 41. Road Runner, niks van wachten totdat dit of dat.

  Ze moet gewoon het beleid van de overheid uitvoeren. Mevrouw, moet weten waar haar plaats is en niet op de stoel van de minister gaan zitten. Anders had mevrouw maar zelf minister van onderwijs moeten worden.

 42. Mevr van Lamoen-Garmers, no worries, borderline is gelukkig niet besmettelijk 🙂

 43. Goede zaak, laat de RKSC maar de boeken van de TOKO den Toko nu maar open doen.

  Het schijnt dat ze jaarlijks een miljoen aan schoolgeld voor zichzelf inhielden en daarnaast kregen ze ook subsidie van de overheid. En o wee als de PS wat van zegt, krijgen ze ook nog een grote mond van “mevrouw schoolbestuur”. Je zou bijna gaan denken dat mevrouw zelf ”minister” van onderwijs is. Goede zaak van de PS, chapeau!
  Transparantie awo, awo.
  Weg met al die Toko den Toko’s.

 44. Hij “vergeet” echter de misstanden bij de overheid aan de kaak te stellen en m.n. die van zijn “eigen” minister Monk.
  Verder, geef ik Van Lamoen-Garmers groot gelijk om te wachten tot het volledige bedrag binnen is; anders komt Wiels weer met gedonder als er betaald is en niet iedereen is betaald.
  Verder, Wiels moet een keer ophouden met zeuren, alle problemen die zich nu voor doen met het “gratis” onderwijs, is te wijten aan het ondoordacht en veel te snel invoeren alleen maar om politiek te scoren en daarna commentaar geven als het met de uitvoering mis gaat… Wat een misbaksel. Altijd maar aan de zijlijn staan te schreeuwen. Als je een vent bent, neem dan regeringsverantwoordelijkheid en wordt minister, maar dat durft hij niet de lafaard.

 45. Overeenkomst tussen Wiels en een kakkerlak? Iedere keer als je denkt dat je hem kwijt bent komt hij terug.

  Ongelooflijk dat de Staten deze laag bij de grondse schreeuwlelijk nog in hun midden toestaan.

  Alleen al het feit dat hij van strafbare feiten van MFK weet heeft zonder aangifte te doen maakt hem volledig ongeschikt als politicus. En zijn motivatie daarvoor, het kunnen doorregeren met de huidige coalitie (waarvan Wiels dus impliciet toegeeft dat er criminelen in zitten), maakt het allemaal nog erger.

  Maar in deze bananenrepubliek doet iedereen wat hij wil en kijken de Staten de andere kant op.