CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, sportief hoogstandje of een knallend evenement, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Ace Suares deelt vandaag zijn kritiek op de oproep van Aqualectra om stroom te besparen omdat er niet genoeg elektriciteit is.

Aqualectra heeft niet genoeg stroom. Daarom is het heel belangrijk dat we met ons allen stroom besparen. Aqualectra heeft zelf al een goed begin gemaakt: de straatverlichting in de Gravenstraat – Bajonetstraat – Gasthuisstraat werkt al sinds november 2011 niet meer. Een lantaarnpaal op de hoek Gravenstraat – Bajonetstraat is zelfs helemaal weggehaald.

‘s Nachts lopen wij hier in het pikkedonker door dit gedeelte van Otrobanda. Het storingsnummer is inmiddels ongeveer 23 keer gebeld door verschillende mensen uit de buurt. Het mag allemaal niet baten. Aqualectra wil stroom besparen, maar wij zien ‘s nachts geen hand voor ogen.

10 reacties op “Ingezonden: Stroom besparen”

 1. Daniel heeft gelijk.
  het is altijd heel koud bij die kantoren, het mag wat kosten om de juffouwen met de lange nagels tevreden te stellen.
  als ze de airco”s op lager zouden zetten, dan zal er meteen weer gestaakt worden.
  het bedrijf word ook grotendeels gerund door de vakbonden.
  er mag niemand ontrslagen worden, ook al is er lang geen werk meer voor.
  het bedrijf is een zeer log ambtenaren bedrijf zonder enige concurentie.
  er moet echt een keer de bezem door gehaald worden, dit is niet meer van deze tijd.

 2. Heeft iemand gezien hoeveel airco’s de Aqualectra kantoren hebben? Wie betaalt eigenlijk het verbruik van die dingen ? Zouden ze die ook uitzetten om stroom te besparen ?

  En slapen de Aqualectra medewerkers ook zonder airco ? Zij moeten juist het goede voorbeeld geven.

 3. @peter Bon, regering schotte heeft helemaal niets waargemaakt! alleen maar klagen over de PAR en zelfs niets doen terwijl ze de kans hadden! nee treurig!

 4. Men moet gewoon in eigen huishouding beginnen met duurzaamheid. Laat alleen de stekker van de koelkast/vriezer dag en nacht in het stopcontact. Alle andere stekkers kunnen gewoon uit het stopcontact blijven totdat desbetreffende apparaat gebruikt moet worden.
  Dit bespaart tientallen guldens per jaar.
  Koop of bestel lampen die op zonnecellen werken. Opladen overdag in zon. Deze lampen geven genoeg licht en verbruiken geen stroom.
  Zo zijn er tal van dingen om zelf te kunnen bezuinigen op stroom etc.

 5. We moeten niet zo zeuren.
  De belofte van beter en goedkoper leveren van electriciteit heeft deze regering dan (helaas) niet kunnen waarmaken.
  Weinig regeringen lukt het om ALLE beloften te realiseren.
  Overigens zijn ze eigenlijk pas halverwege, dus de komende 2 jaar zal het ze vast wel lukken (net als andere beloften??).

 6. @kakasouro, ja als wij normaal stroom hebben en Schotte in Bon Futuro zit dan houden we op!

 7. @Kasuari, wordt jij niet moe om elke dag weer over Schotte te zeuren? Schotte dit, Schotte dat. We weten het nu wel. Get a Life!

 8. Op de Caracasbaaiweg staat de verlichting juist overdag vaak aan. Volgens Aqualectra maakt dat niet uit want procentueel stelt dat niks voor. Dus de burgers vragen te besparen en er zelf met de pet naar gooien: niet echt een consistent beleid.

 9. Het probleem is niet dat er niet genoeg stroom is. Je kunt zo generatoren kopen/huren/leasen en er werd in het verleden gesproken over een vuilverbrandingsoven. Het probleem is dat AuqaElectra geen centjes heeft om te investeren in capaciteit of onderhoud door mismanagement en incapabel handelen van haar aandeelhouder (regering).

 10. Tja, als Schotte capabele directeuren naar huis stuurt en de verbruiker laat opdraaien voor mega ontslagvergoedingen, hij de electriciteitsprijs tot onder de kostprijs verlaagt om zijn kiezers te pleasen (hetgeen we nu weer dubbel moeten bijbetalen) dan krijg je het failliet van Aqualectra.

  Om nog niet te spreken van politiek benoemde nietsnutten in de RvC, zoals het broertje van onze nationale schandknaap Helmin Wiels, Werner Wiels.