• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid werkt aan de benoeming van een Medisch Tuchtcollege voor Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden. Dat melden verschillende Nederlandse medische websites. Het ministerie is bezig met de benoeming van een voorzitter en de leden.

Curaçao en Sint Maarten krijgen, net zoals Aruba, een eigen tuchtcollege. Bonaire, Saba en Sint Eustatius krijgen als bijzondere gemeentes van Nederland één tuchtcollege, dat gebaseerd is op de Wet medisch tuchtrecht BES. Jurist Lia van Gastel, oud-lid en plaatsvervangend voorzitter van het Regionaal Tuchtcollege in Groningen, is voorgedragen voor het voorzitterschap van de tuchtcolleges.

3 reacties op “Curaçao krijgt eigen tuchtcollege”

 1. @Curacaocacaoboon Ik ben benieuwd naar je argumentatie na zo’n volstrekt zinloze opmerking. Of is dit weer zo’n post om maar te kunnen zeggen dat je eerste was met een opmerking? Dit heet opbouwen, we zijn maar sinds kort ‘constitutioneel’ land, dus beetje bij beetje komen alle elementen die hard nodig zijn om adequaat te kunnen functioneren, ook op medisch gebied

 2. Curaçao krijgt ALWEER iets, waar ze niet mee overweg kunnen.

 3. Eerste zaak van het tuchtcollege wordt de vervalsing van haar HBO diploma door de Minister van Gezonheid, Jacintha Constantia.

  Tweede zaak van het tuchtcollege wordt de ethische vraag of een Minister van Gezondheid, Jacintha Constantia, te handhaven is nu gebleken is dat ze veroordeeld is voor meineed en een lange reeks winkeldiefstallen en een persoonlijke stichting heeft die haar schulden niet meer betaalt.

  Derde zaak van het tuchtcollege wordt de vraag of het houdbaar is dat een arts allerlei diplomas moet halen en een eed moet afleggen terwijl zijn minister, Jacintha Constantia, geen enkele opleiding heeft voltooid en regelmatig dronken in bars in Punda wordt gesignaleerd.