• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO- Een oorlog tussen rivaliserende bendes in een gevangenis in Venezuela heeft aan zeker twintig mensen het leven gekost. Dat meldde de minister van Gevangeniszaken in het Zuid-Amerikaanse land vandaag. De bendeoorlog was gisteren in de gevangenis Yare I in de hoofdstad Caracas.

Een van de doden is een familielid van een gevangene, die mogelijk op bezoek was. De vechtende partijen waren volgens Varela zwaarbewapend. De uitbarsting van geweld is over en het leek er vandaag op alsof er niets is voorgevallen, merkte de minister op. Ze zei dat ‘we weten dat de gevangenissen een tijdbom vormen’. De regering heeft de toestand in de penitentiaire inrichtingen als zeer ernstig onderkend.

Geweld
Het probleem neemt echter nog steeds in omvang toe. Bij explosies van geweld in gevangenissen zijn in de eerste helft van dit jaar ruim 300 doden en 527 gewonden gevallen volgens waarnemers. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar in die periode.

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “Tientallen doden gevangenisoorlog Venezuela”

 1. @ Virago. Het is steeds verbazingwekkender hoeveel jij weet met slechts lagere school. Je bent echt een potentiele kandidaat als minister voor PS, MFK of MAN.

 2. gevangenis oorlog ,vertel me iets nieuws!!!

 3. Ik stel voor om Schotte en kornuiten naar de gevangeis van Venezuela te sturen want daar is zgn alles toch beter!

 4. Ik denk dat een bende-oorlog in de gevangenis de maatschappij veel geld bespaart, daar een gevangene de belastingbetaler zo’n 200 gulden per dag kost.

  En nog belangrijker is dat 20 mensen de samenleving niet meer zullen terroriseren met hun criminele daden (na hun vrijlating). Want wat de samenleving er ook van mag denken, de statistieken bewijzen dat eens een crimineel, altijd een crimineel (uitzonderingen daargelaten).