• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sint Jorisbaai lijkt een stortplaats voor afval te blijven. Terwijl Versgeperst.com Selikor in maart aan de tand voelde over het (bouw)afval dat wordt gestort bij de baai, lijkt de situatie niet verbeterd. Natuurliefhebber José van de Veen stuitte dit weekend tijdens een wandeling weer op een hoop afval.

“Sint Joris begint aardig op een vuilstortplaats te lijken, wat jammer!”, mailt Van de Veen aan de redactie van Versgeperst.com. Meldingen van afvaldumpingen kunnen bij Selikor worden gedaan via 46-limpi. Wanneer je getuige bent van een dumping is het handig de kleur van de auto, het type of het kenteken te noteren.

16 reacties op “‘Sint Jorisbaai is een vuilstortplaats’”

 1. @Makayu,wat sla jij weer de spijker goed op de kop.

 2. Boberano’s zijn “misschien wel die “(D)$ushi hende” ???
  Je hoeft niet eens naar St Joris of….. Volg maar eens een auto met Boberano’s die net bij de drive-thru van KFC-MacDonalds of Burger King zijn geweest en gegarandeerd dat er na een paar km de bakjes en afval de ramen uitvliegen. En als je hier wat van zegt (op nette manier) krijg je een enorm grote bek en het dwingende advies om maar “OP TE ROTTEN” als de “cultuur” je niet bevalt. Hopi Tristu stelletje Poko’s !!!!

 3. Waarom hoor ik die soberanos hier nooit over??

 4. Maak storten grofvuil gratis voor de bevolking! 20 gulden per maand voor Selikor moet toch genoeg zijn?

 5. Het heeft niets te maken met lui zijn. Immers is de weg naar Koraal Specht en Malpais beter begaanbaar dan de web op de vlakte van Hato, de weg naar Sint Joris baai. en playa kanoa Het probleem zit er met name in dat men (lees bedrijven of mensen met een pickup) moeten betalen voor het afstorten op de reguliere plaatsen. Ik in mijn oude auto breng evenveel naar de stortplaats en hoef niets te betalen. Maar zodra er enige twijfel bestaat of het een bedrijf of niet is, moet je betalen. De jongens die vuil afvoeren verdienen al erg weinig en als ze dan een besparing kunnen doen op stortkosten, doen ze dat om de kosten te drukken en hun kids te kunnen voederen.

  Ik zeg dus: Maak voor iedereen het storten van vuil gratis, dan voorkom je de meeste illegale stortingen

 6. “NOS ta DUSHI HENDE” ???
  ……………SUSHI……………. !!!
  En de troep”” zit al in die brains en blijft er in HOPI TRISTU
  Stelletje NESTBEVUILERS !!!!!!!!!!!

 7. Ik heb een keer een SKS gebeld toen er huisvuil was gedumpt, ze hebben alles doorzocht en de verantwoordelijke was diezelfde dag nog de boel aan het schoonmaken..

  Duizenden naf boetes, kan omgezet worden in een werkstraf het schoonmaken van aantal gestorte kg * M^2…

 8. Verd,…..dit hebben (weer) die Nederlanders gedaan (die vervelende, vervuilende makambas), dit zou een Curaçaoënaar NOOOOOIT doen, die houden teveel van HUN eiland….

  Zucht,….weer tranen in de ogen als ik dit artikel lees..!!

  Op deze manier ga ik ook van die (domme) uitspraken doen zoals: ‘het zal nooit iets worden met Curacao’.

 9. Allemaal de schuld van de PAR!

 10. Mischien moeten we die primitievelingen bij de Selikor eens leren dat het volk hier van nature lui is. Als ze daarnaast ook nog 30 gulden per ton moeten betalen om te storten, begrijp je toch dat ze dat geld liever bij de snack uitgeven?
  Storten moet gratis worden (door verhoging van de maandelijkse bijdrage per huishouden / bedrijf (waarbij je bijvoorbeeld bepaalde sectoren hoger kan belasten)). Je zou het zelfs kunnen belonen met wat Funmiles. Daarnaast de boetes voor illegaal storten enorm hoog maken (praat ik over enkele duizenden guldens per ton), waardoor ze het wel zullen laten, en na het uitschrijven van de boete de boel ook door Selikor laten ophalen.

 11. Kijk om je heen gewoon op straat, op heel veel plekken vuilstort in het klein! De inhoud binnen in de schedel van deze primitievelingen / illegale vuilstorters ziet er exact hetzelfde uit 🙂

 12. En als je de kentekens dan doorgeeft zoals ik, dan word er door de SKS niets maar dan ook NIETS meegedaan. Ik heb zelfs foto’s van dumptrucks die aan het dumpen zijn!!!

  Dumpingen gaan verder, vliegen en muggen komen er steeds meer.De volksgezondheid van de eilandbewoners komt hierdoor in gevaar………en wat nog meer…….

 13. Achter Centrum Piscadera richting landhuis Groot Piscadera is ook een publieke vuilstort onstaan. Schande!!!

 14. “Wanneer je getuige bent van een dumping is het handig de kleur van de auto, het type of het kenteken te noteren.”

  Ok, ik hap wel. Het was een Mitsubishi. Begin maar.

 15. Tegenwoordig wordt er ook op schiereiland Caracasbaai vuil gestort… Dit houdt niet op, men zoekt steeds afgelegen plekken omdat men te lui is om naar Landfill of een van de andere vuil collecte punten van Selikor te gebruiken…

 16. Anderhalf jaar gelden was er zo’n mooi plan! Hakim eens vragen of hij dit heeft bevorderd en hoe dan?
  “Een paradijselijk Gay Resort aan de Sint Jorisbaai. Het plan van de Duitse ontwikkelaars Carlo Didillon en Alexander Schwab”