• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bureau Telecommunicatie Post & Utiliteiten (BTP&U) heeft het bedrijf Vitens Evides ingeschakeld om een audit uit te voeren in vijf gebieden waar Aqualectra water levert. BTP&U wil weten waar er gebruikgemaakt wordt van niet geregistreerd waterverbruik.

 
De audit start morgen en zal ongeveer twee maanden in beslag nemen. De gebieden die onder de loep worden genomen zijn:
– Tera Kòrá
– Marie pompoen en de omgeving van het Breezes hotel
– omgeving van Domi Abou
– omgeving van de Breedestraat
– Jan Thiel

Kosten
BTP&U wil met de resultaten die uit de audit zullen komen, kijken welke kosten niet geregisteerd staan doordat er illegaal water wordt afgenomen. De deskundigen van Vitens Evides gaan vanaf morgen de wijken in en zullen te herkennen zijn aan het naambordje dat zij dragen. Hierdoor kan overdag en/of ‘s nachts de watertoever voor vier uur worden afgesloten. Daarnaast kunnen bewoners tijdelijk last hebben van bruin water.

Informatie
Het nutsbedrijf biedt haar excuses aan voor het ongemak. Om het ongemak in de betreffende gebieden te minimaliseren publiceert Aqualectra op hun website en Facebookpagina in welke gebieden het onderzoek zal plaatsvinden. Daarnaast zal het nutsbedrijf bekendmaken op welke tijdstippen de watertoevoer wordt afgesloten en weer wordt aangesloten. Voor meer informatie over de wateronderbreking kan telefonisch contact worden opgenomen via telefoonnummer 0800-0135.

7 reacties op “BTP&U laat onderzoek doen naar illegaal waterverbuik”

 1. @Smile! @ Edward. Ik denk dat ze gewoon meters plaatsen op strategische punten in het net. Daarmee meet je wat er daar aan volume doorgaat en vervolgens tel je wat de klanten achter dat meetpunt met elkaar afnemen/betalen. Het verschil is lekkage of illegale tap. Door het plaatsen van deze extra tussenmeters zal het water even onderbroken worden en ja, dan even bruin mogelijk.

  Wat ik me wel afvraag is, wat een toeichthouder daarmee moet. Is dit niet de rol van Aqualectra zelf? Of vind die het allemaal prima? En als die het niet doet dan moet de RvC toch ingrijpen. Zit Schotte daar niet bovenop, of gaan we nu elkaar aan het werk houden omdat niemand het echte werk wil doen? Raar eiland zijn we toch.

 2. goede zaak, kan de waterprijs met 20% minder duurder worden.
  was er ook geen minister die zijn zwembad vulde met een omleiding
  “lekverlies” ja dat heb ik ook als ik me vrienden niet laat betalen.

 3. Wel handig als ze het vantevoren aangeven. Dan wacht ik wel even een weekje voordat ik het zwembad verschoon met afgetapt water.

 4. Ik zou maar eens beginnen te controleren bij Constantia, Jamaloodin en Schotte thuis. En bij el Hakim.

 5. Waarom wordt je water bruin wanneer er gecontroleerd wordt illegaal afgetapt water?

 6. Nu DIT weer. Toch benieuwd hoe je illegaal waterverbruik kan registreren …….. als het water is afgesloten in een ‘regio’ of mis ik iets? Je zal trouwens maar net ingezeepd onder de douche staan 🙂

 7. Controleer eerst ff de fabriek die water/ijs leverd aan haiti. Het onderzoek duurd wel lang wij hebben al bijna twee geen water, bruin water of wit water.