CURAÇAO – Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) start morgen met een werkbezoek aan de BES-eilanden. Tijdens het bezoek maakt Atsma afspraken met de eilandbesturen over de ontwikkeling van de luchthavens, afvalverwerking, drinkwater op Saba en de bouw van de rioolwaterzuivering op Bonaire.

Op Saba en Sint Eustatius spreekt Atsma met het eilandbestuur over de volgende fase van de uitvoering van het masterplan voor de ontwikkeling van de luchthaven, over drinkwater en de afvalproblematiek. Ook bezoekt hij op Saba de haven die gerenoveerd moet worden. De haven is essentieel voor het toerisme op Saba en voor de inwoners die van de haven afhankelijk zijn voor hun bevoorrading.

Boca Spelonk
Op Bonaire zal de staatssecretatis de gerenoveerde vuurtoren ‘Boca Spelonk’ opleveren. Met het overhandigen van de sleutel aan het lokale bestuur wordt symbolisch ook de verantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud teruggegeven. De renovatie van de Boca Spelonk maakt onderdeel uit van een project waarbij Rijkswaterstaat vijf vuurtorens op het eiland weer in goede en veilige staat terugbrengt.

Startsein
Daarnaast geeft Atsma op Bonaire het startsein voor de nodige aansluitingen van de hotels op de rioolwaterzuiveringsinstallatie. De nieuwe waterzuiveringsinstallatie kan hiermee op termijn in gebruik genomen worden zodat alle hotels hier gebruik van kunnen gaan maken. Het afvalwater van de hotels hoeft dan niet meer in zee geloosd te worden of met containers naar een aparte zuivering gebracht te worden. Op 27 augustus wordt het werkbezoek afgesloten.

3 reacties op “Staatssecretaris Atsma bezoekt BES-eilanden”

 1. @Zokanhet ook
  Meneer Atema moet ook even de acute problemen oplossen. Als de electra prijs met 50% omhoog gaat dan zal het hek van de dam gaan. Verder vraag ik me af waarom er nu plotseling informatie beschikbaar is over corruptie, terwijl je mag veronderstellen dat deze info allang beschikbaar was. Wat voor spelletjes worden er achter de schermen gespeeld?

 2. Mooie complimenten maar zo geweldig gaat het echt niet op Bonaire.
  Alle straten zijn opengebroken vanwege de rioolaanleg,het is een puinhoop.
  Wat te denken van de prijsstijgingen,criminaliteit,corrupte overheid en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 3. Zo zie je nou hoe voortvarend de zaken stap voor stap Opgelost worden.
  Niet afwachten maar aanpakken de zaak. Hoe lang zijn deze eilanden BES eilanden? en nu al worden er spijkers met koppen geslagen.
  De bevolking van de eilanden zal even door de zure appel heen moeten bijten maar als ze resultaten zien en gewend raken aan de nieuwe structuur zullen ze zien dat het beter werkt als men dacht.
  Goede voorbeeld voor Curacao, niet zoals een zekere persoon doet, aantrappen tegen degenen die willen helpen, maar eens proberen te luisteren en mee te werken.