• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Demissionair premier Gerrit Schotte en premier Sarah Wescot-Williams (St. Maarten) hebben vandaag vergaderd over de positie van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Tijdens het overleg op maandag bleek dat beide partijen de behoefte hebben om tot nadere afspraken te komen.

Tijdens de vergadering werden onder andere de agendapunten het beleid, de begroting en de definitieve benoeming van het zevende lid besproken.

Inspanningen
Beide parijen erkennen het belang, de noodzaak en het nut van een goed functionerende gemeenschappelijke CBCS. Daarnaast zijn zij van mening dat alle inspanningen gericht moeten zijn om dat zo snel mogelijk te bereiken. Wel zeggen Curaçao en st. Maarten dat zij zich vooralsnog zullen houden aan het slotakkoord dat op 2 november 2006 werd gesloten. Deze heeft betrekking tot één centrale bank voor Curaçao en St. Maarten met één set wetgeving en één toezichthouder voor monitair toezicht, financieel toezicht en integriteitstoezicht.

Zevende lid
De Raad van Comissarissen (RvC) van de Centrale Bank heeft zeven leden. Drie commissarissen worden door Curaçao benoemd en drie door St. Maarten. De voorzitter wordt op voordracht van beide landen benoemd. St. Maarten en Curaçao konden het anderhalf jaar lang maar niet eens worden over een zevende commissaris. Daarom had demissionair minister Jamaloodin, Hofpresident Lisbeth Hoefdraad verzocht om een tijdelijk lid voor te dragen. Tijdens de vergadering hebben de partijen besloten om op 27 augustus in Sint Maarten het overleg over de definitieve benoeming van het zevende lid van de RvC voort te zetten. Tevens zal St. Maarten zich uitspreken over de onstane vertrouwensbreuk tussen de president van de CBCS en de regering van Curaçao.

Lees hieronder meer over de punten die zijn besproken tijdens de vergadering:
[scribd id=103236180 key=key-jv6l3i18ey6gpmgd4r7 mode=scroll]

4 reacties op “Definitieve benoeming zevende lid RvC nog niet rond”

 1. Sorry Schipper , moet natuurlijk Minister Spies zijn

 2. Damage control van Schotte. De vergaderfrequentie van de RMR is verdubbeld van maandelijks naar 2-wekelijks. Reden : de minister Schipper denkt dat de tekorten op Curaçao wel eens veel groter kunnen zijn. Dat is een ramp voor de bevolking. De situatie bij de centrale Bank is onderdeel van de aanwijzing. Met de hele aanwijzing is nog niets gedaan, dus daarom moet er “etalage” worden gemaakt met de bank. St.Maarten maakt daar dankbaar gebruik van en Schotte is het plotseling overal over eens, als er nog maar niet over aanblijven van Tromp wordt beslist. Er bizarre vertoning, als je de uitspraken en brieven van Jamaloodin van een week geleden er naast legt. Die gemankeerde oliebol, riep daarbij hel en verdoemenis af over alles en iedereen. Leuk karakter voor iemand met een wapenvergunning trouwens. Schotte beseft dat dit soort gedrag in verkiezingstijd niet handig is en dat de pers een beetje rustig moet worden gehouden als het onheil voor de partij betreft. Niet dat iemand zich daar wat van aan trekt, want voor een paar vaten bier en een paar dozen whisky, plus wat gratis kippenpoten , is het Curacaose stemvee graag bereid deze charlatan weer voor jaren op de pluche te helpen. Daar rekent hij tenminste op. De weg naar onafhankelijkheid wordt op deze manier steeds langer en moeilijker. En dit mooie eiland wordt verder leeggeroofd.

 3. Laat de Staten zo snel mogelijk deze mafia regering naar huis sturen.

  En laat ons bij de nieuwe verkiezingen vooral stemmen op partijen die voor integriteit staan, dat vind ik na bijna 2 jaar door mafiosi te zijn geregeerd veel belangrijker dan partijprogramma’s, want in alle partijprogramma’s (ook van MFK, PS en MAN) zit wel wat goeds.

  Maar een regering met een onopgeleide fraudeur (Schotte) aan het hoofd, en verder bestaande uit lieden als Jamaloodin (mega belastingschuld), el Hakim (eveneens mega belastingschuld en niettemin al honderduizenden guldens verbrast op uiterts luxueuze maar volstrekt zinloze ‘dienst’reizen), Constantia (intelligentie van een garnaal en behept met een lang strafblad voor meineed en een reeks winkeldiefstallen) mogen NOOIT meer terugkomen.

  Daarom is het zo belangrijk nu het goed fatsoen eindelijk een meerderheid in de Staten lijkt te hebben (en dan tel ik draaikont Anthony Godett uiteraard niet mee) dat NU de regels voor de ministersscreening na de verkiezingen worden aangescherpt.

  Want je in het buitenland laten vertegenwoordigen door een premier met alleen MAVO3 en een reeks veroordelingen op zijn naam die zich op iedere belachelijke ‘dienst’reis laat vergezellen door een peperdure privefotograaf en blonde geisha kan echt niet.

 4. HOE LANG GAAT DEZE ONZIN NOG DOOR//////////////////////////