• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

2872775086_cb1a2c96a2_m.jpgTILBURG – ‘Taskforce Antilliaanse Nederlanders’ bracht afgelopen week een rapport uit met de titel ‘Antilliaanse probleemgroepen in Nederland’. Waar veel mensen problemen zien, ziet Tilburg juist kansen. De gemeente is goed op weg met een project om de problemen tegen te gaan.


Sinds een paar jaar loopt in Tilburg het succesvolle project ‘Team Direkshon’, speciaal voor Tilburgse Antilliaanse jongeren die dreigen te ontsporen. Jongeren krijgen van Direkshon woonruimte en hulp bij schuldsanering, het vinden van werk of het starten van een opleiding. De begeleiders maken harde afspraken met de jongeren over de doelen die ze willen bereiken. De jongeren mogen bij het afronden van het project de woonruimte behouden. Als ze zich niet aan de afspraken houden, mogen ze ook niet in het huis blijven wonen. Bij Team Direkshon sluit 80% van de jongeren het project succesvol af, mede doordat zij de kansen centraal zetten en niet de problemen.

Taskforce heeft in haar rapport kritiek op de wijze waarop de problemen met jonge Antillianen tot nu toe zijn opgelost. Ernstige criminaliteit, hoge werkeloosheid, grote gezinsproblemen en veel schooluitval zijn de voornaamste problemen die voorkomen bij Antillianen in Nederland. Uit het rapport kwam naar voren dat te veel kortlopende projecten en te weinig samenwerking met Antilliaanse organisaties de oplossing voor problemen met jonge Antillianen in de weg staat.

www.versgeperst.com