• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO– Gevangenis Sentro di Detension i Korekshon Kòrsou (SDKK), voorheen genaamd Bon Futuro, heeft een nieuw toegangscontrolegebouw bij de poort. Demissionair minister Elmer Wilsoe van Jusitie opende vandaag samen met twee leden van de nieuwe bewakingsploeg officieel het gebouw.

Het nieuwe controlegebouw heeft twee scanners, één voor bezoekers en één voor werknemers. Daarnaast zijn de verjaarde lockers vervangen door nieuwe. Behalve het vernieuwde toegangspoort, moet de boel ook bemand worden.

Personeel
De minister riep daarom de bewakers op de poort ten allen tijde goed te bemannen. Wat best een uitdaging kan worden, aangezien de gevangenis de afgelopen jaren kampt met een personeelstekort. Daarvoor kreeg Curaçao tijdelijk hulp uit Nederland om de werving en selectieprocedure op gang te houden.

Kritiek
Bij de SDKK zijn er verschillende werkzaamheden gaande voor verbetering van de gevangenis. “Toen ik begon als minister van Justitie waren 150 cellen in de gevangenis niet in gebruik door defect sanitair en werkten de meeste beveiligingscamera’s niet. Dit allemaal omdat de onderhoudsrekeningen niet betaald werden”, aldus Wilsoe. Op de staat van de gevangenis kwam ook veel kritiek uit Nederland.

Rapport
“Voortgang van verbetering van detentieomstandigheden in SDKK is niet of nauwelijks geconstateerd. Wel kan gezegd worden dat de hygiëne redelijk op orde lijkt te zijn in verhouding tot het verleden. De inrichting moet duidelijk alle zeilen bij zetten om de veiligheidssituatie acceptabel te houden”, zo luidde het voortgangsrapport over het gevangeniswezen begin dit jaar.

Plan Veiligheid
De nieuwe toegangspoort is gefinancierd door Usona. Wilsoe tekende namens het ministerie van Justitie begin 2011 al een financiële overeenkomst met Usona, waaronder ook het Plan Veiligheid Curaçao valt.

12 reacties op “Gevangenis uitgerust met nieuwe toegangspoort”

 1. Kunnen ze alvast de foto’s scannen van de hele kliek regeerders die nadat hun politieke onschendbaarheid is verlopen snel door de poort kunnen!

 2. ‘minister wilsoe’ u leest dit berichtje niet, want u heeft het veel te druk met de het saboteren van aanwijzing vanuit nederland. u, als capabel minister van zakkenvullerij en tegenwerking van het O.M. achtte ik minder naïef, v.w.b. het plaatsen van elektronische poortjes. stel dat uw gehele ministersploeg straks, na bijltjesdag wordt veroordeeld voor malversatie en valsheid in geschrifte. dan kun je het toch niet hebben dat uw bezoek zich aan banden moet leggen door zo’n poortje? aan de andere kant zou het goed zijn dat de zakken eens worden geleegd i.p.v. gevuld. un bon seman.

 3. Wanneer gaat hij nu alle lantaarnpalen in de rijke wijken uitgraven en in de arme wijken neerzetten?

 4. “Daarvoor kreeg Curaçao tijdelijk hulp uit Nederland om de werving en selectieprocedure op gang te houden.”
  Meneer Wilsoe, wie heeft ze eruit gewerkt en teruggestuurd omdat we hetzelf kunnen???

  “Toen ik begon als minister van Justitie waren 150 cellen in de gevangenis niet in gebruik door defect sanitair en werkten de meeste beveiligingscamera’s niet. Dit allemaal omdat de onderhoudsrekeningen niet betaald werden”.
  Meneer Wisloe, wie heeft deze cellen kapot gemaakt nadat men het weer eens niet eens was met de “omstandigheden”?

  Tot slot: en wie betaalt voor deze reparaties??

 5. mooi zon nieuwe poort… maar alles komt over de muur…

 6. haha die Wilsoe toch, misschien kan hij overal in het land poortjes plaatsen, voor de safety natuurlijk.

 7. goed idee, de gevangenis optimaliseren. Misschien komen er over een aantal maanden wel een paar personen bij, ik denk zo net na de komende verkiezingen 🙂

 8. Heerlijk we hebben nu een veilig poortje maar de bewaarders (zoals ze het bewakend personeel noemen) worden die ook vernieuwd? Want het zijn hun die wapens en allerlei zaken smokkelen en moorden toelaten.

 9. Laat de criminele bestuurders gewoon in zwemkleding zelf over het prikkeldraad naar binnen gejaagd worden, want een luxe toegangsdeur is te veel van het goede.

 10. Het poortje werkt blijkbaar niet goed, want criminelen kunnen zo weer naar buiten lopen.

 11. Laat Wilsoe er maar lekker blijven in een cel!

 12. Zo te lezen is hij niet binnen geweest, er was namelijk geen schietpartij.