CURAÇAO – De PAR-fractie vindt dat de bevolking een keten moet vormen tegen Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels. “Het is tijd dat de bevolking een eind maakt aan het verbale terrorisme van Wiels”, zegt de partij als reactie op de aanval van Wiels op RKCS-directrice Lisette van Lamoen-Garmers.

Wiels zou Lamoen-Garmers in zijn radioprogramma Konsenshi Sivíl gezegd hebben dat hij de directrice aan haar haren uit het schoolbestuur zou slepen. De directrice is ondertussen naar haar advocaat gestapt en is van plan een klacht in te dienen bij het Openbaar Ministerie (OM). Van Lamoen-Garmers gaf al eerder aan er weinig vertrouwen in te hebben dat de invoering van gratis onderwijs voor dit schooljaar rond is.

Verbaal terrorisme
“Met een enorme boosheid heeft Wiels de directrice op een lage wijze beledigd. Van Lamoen-Garmers is een professionele landgenoot, die vindt dat de invoering van gratis onderwijs slecht voorbereid en slecht georganiseerd is”, zegt PAR-lid Magali Jacoba. “In plaats van deze mislukking te accepteren en met oplossingen te komen hoe de ouders te helpen die benadeeld zijn, kiest Wiels voor verbaal terrorisme.”

Keten
“Zijn ongecontroleerde, ongebalanceerde en hysterische geschreeuw doet de mensen die de waarheid spreken helemaal niets”, vindt Jacoba. “De PAR-fractie gelooft dat het tijd is dat de bevolking een eind maakt aan de terreurdaden van Wiels. Het volk moet een keten vormen tegen Wiels. Het is genoeg met het verbale terrorisme in ons land!”

50 reacties op “‘Volk moet keten vormen tegen Wiels’”

 1. Wiels heeft gelijk en deze mevrouw moet gewoon op de vuilnisbelt…. klaar
  Ik kan het ook mooi inpakken met een bijzonder mooi cadeau papier en een prachtige strik maar inhoudelijk blijft het hetzelfde…….

 2. Ik ben een trots afgestudeerd Antilliaan. Wij leven niet meer in de tijdperk van de slavernij. Zelfs in die tijd, waren er slimme slaven. Hoe Wiels zich nu profileert, is leedvermaak.  Wiels voldoet bijna aan alle criteria van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS) hij heeft een overdreven gevoel van eigenwaarde, een sterke behoefte aan bewondering en een laag inlevingsvermogen. Wiels permitteert zich iedere keer opnieuw om anderen te beledigen, te bedreigen en een grote mond te geven. Vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je zomaar een ander mag beledigen. Er zijn grenzen. Wiels, was de straatjongen van Marie Pompoen. Wat voor opvoeding en scholing heeft Wiels gehad????? Bo por saka porko voor de lodoo, maar no lodoo for die e cabez die e porko. 
  Een politicus moet weten te communiceren. Omgangskunde is bij deze geen luxe. Als politicus, heb je een voorbeeldfunctie en je bent een visitekaart voor het eiland. Bij Wiels ontbreken alle Fatsoensnormen. Als Wiels zich boven alles en iedereen verheven voelt, wordt er ook van hem verwacht dat de fatsoensregels gewoon worden nageleefd. Het gedrag, het denkvermogen en het inlevingsvermogen van Wiels lijkt onderontwikkeld. 
  Wiels houd geen rekening met de behoeften of opvattingen van anderen. Sommige van onze Antillianen houden van leedvermaak.Sommige van onze Antillianen hebben het niet door, dat Wiels manipulerend bezig is en anderen gebruikt om zijn eigen doel te bereiken.
  Dit is ongewenst gedrag. En ongewenst gedrag moet je negeren. Geen aandacht aan besteden.

  Wij zijn GEEN kudde schappen met beperkt denkvermogen die hun herder volgen. Wij Antillianen, hebben ons eigen normen en waarden. Wij moeten vechten voor ons toekomst. Wiels en Schotte zijn niet de toekomst van Curacao. Beide zijn zakkenvullers 

  Sommige Antillianen moeten wakker worden. De economie van Curacao is afgelopen 20 jaar echt achteruit gegaan. Schotte, heeft ons tijdens de vorige verkiezing koeien met gouden hoorns beloofd. Iedereen heeft massaal voor hem gestemd. Belofte maakt schuld Blijkbaar heeft Schotte dit vergeten of misschien nooit van dit woord gehoord. Ik kan mij best voorstellen, als je niet eens je mavo hebt afgemaakt dat Nederlandse taal moeilijk is om te begrijpen.

  Wat heeft de regering Schotte ons opgebracht? NIKS. Alleen maar meer ARMOE.
  Wij zijn GEEN kudde schappen. Wij moeten voor ons zelf en voor ons eigen toekomst kiezen.

  Wiels schreeuwt iedere keer dat alle macamba’s weg moet uit Curacao. Als al deze macamba’s nos dushi Curacao de rug toekeren, mi no sa ta kiko ta bai keda di e economie aki na Curaçao. De buitenlandse investeerders en ook de macamba’s houden het Curaçaose welvaart opgang. Wij hebben elkaar nodig.  

  Wij moeten aan ons eigen toekomst en de toekomst van onze kinderen denken
  Met honger naar bed gaan, hebben wij geen toekomst.

  Schotte en Wiels hebben in deze regeringsperiode flink hun eigen zakken goed gevuld.

  NU IS HET GENOEG.

 3. Ik ben niet gehecht aan een partij, ik wil zo min mogelijk te hebben met die boeven en aanstellers hier in de regering en nog minder de mensen die net als kippen zonder kop achter Wiels en Godett enzo aanzitten.

  Het gaat erom dat men hier op het eiland , de lokale bevolking vooral zich veels te veel fixeert op het verleden, wat bereiken we hiermee mensen?!?!!? Ik zal je zeggen, helemaal NIETS!

  Hier is een gezegde: “niemand komt goed vooruit als men alleen in de achteruit rij spiegel kijkt”

  Dit is het advies dat dus een 23 jarige student mee te geven heeft aan een paar oude mannen die lijken alsof hun babies van 5 zijn als die hun zin niet krijgen en meteen “temper tantrums” hebben. Time out time voor hun vind ik! Mensen die dit eiland alleen naar de tering helpen moeten helemaal niet in de regering zitten, en ZEKER geen mensen die niet eens een opleiding hebben! Wat deze mensen doen kon ik idd ook 10 jaar geleden, en zelfs toen wist ik al beter.

  nu is het een kans om wat betere keuzes te maken en laten we dan hopen dat hun niet zo vals doen als de vorige keer en dat we ten minste een fatsoenlijk regering krijgen en niet een stelletje bou’i palu jongns die er geen bal van weten.

  Grow up people!

 4. De invoering van gratis onderwijs is slecht voorbereid en slecht georganiseerd. Punt.
  Dat krijg je als je onbekwame personen regeren.
  Ik geloof in onafhankelijkheid maar niet met een stelletje minkukels als PS en MFK. Ze zijn gewoon te dom om het tot een goed einde te brengen. Misschien de volgende generatie.

 5. Ik ga net twee flesjes wijn halen om namijn kerkdienst alles een beetje te vergeten,normaal 20,00 nu een dag later 24,00 wiels je jaagt ons als volk op kosten

 6. Kort en waarkragtig,hij (WIELEMIEN) betekent nada,en zo gaat hij de kranten in en dus geen boek.?

 7. mas bosnan kritika y lastra PS y WIELS, ta mas mi amor pa PS y WIELS ta bira ! ! ! Los perros ladran y la caravana pasa ! ! ! SOBERANO forever ! ! ! ! !

 8. @Wespin

  Je moet even vertellen wat PS en mn Wiels, Jasjes etc de afgelopen 22 maanden hebben gedaan om juist die mensen waar zij zgn voor op komen vooruit te helpen.
  a/ haatzaauen, schelden, beledigen
  b/ nog steeds moeders olp BandaB die hun kunderen niet naar school
  kunnen laten gaan wegens het feit dat zij GEEN BISGELD kunnen opbrengen
  c/ eten is DUURDER geworden
  d/ armoede IS TOEGENOMEN, meer dan een kwart van de bevolking leeft in armoede
  e/ KINDERMISBRUIK is toegenomen mn op BandaB
  f/ vraag WIELS wat hij in de asuto van DOS SANTOS te maken heeft
  g/ vraag WIELS waarom hij in de DIENSTAUTO van JASJES rijdt
  g/ vraag WIELS hoe hij iemand als JASJES op zin lijst heeft die creditcards heeft genruikt op KOSTEN van ONS BELASTINGBETALERS
  h/ vraag WIELS waarom hij er in 2010 – door wel niet aanwezig te zijn – MAAE JE HEM NIET HEBT GEHOORD TOEN DE PAR DE PENSIOENEN VERHOOGDEN WAT DOOR DE GOUVERNEUR TOT EEN PAAR MAAL TOE IN AFGEWEZEN
  I/ VRAAG wiels WAAROM HIJ iedere maand op kosten vd gemeenschap naar Nederland gaat
  j/ vraag WIELS waarom hij zijn STROMANNEN OP ALLERLEI PLEKKEN HEEFT GEZET
  k/ vraag WIELS waarom hij tot op heden NOG SCHOTTE, JAMOLOODIN, EL HAKIN HEEFT LATEN OPPAKKEN
  L/vraag WIELS WAAROM HIJ NIET HEEFT EISDE DAT ER VOOR DIE BOEVEN EEN GEEN DEUGDELIJKE SREENING IS GEWEEST

  ENZ, ENZ, ENZ.

  ALS DAT NIET GENOEG VOOR JE IS DAN HEB IK ONGELOOFLIJK MEDELIJDEN MET JE.

 9. @virago 535

  Graag aangeven wie wel deugt.

  Gewoon ongemotiveerd iets rond ventileren doet mij denken aan die paaljas van boboreanos-city

 10. Net als de roomskatholieke pastoor deugt het schoolbestuur van geen kanten!

 11. @@joe ‘i Korso

  Sorry voor mijn reaktie. Bij deze mijn excuse voor mijn laatste posting.

  Quote: @R.I.P hopi bon i despensa.

  Now more hard feelings

 12. @joe ‘i Korso

  Ik heb totaal geen boodschap aan jouw bericht.

  Trouwens vanwaar jouw vraagstelling over Antilliaanse moeders??

 13. @R.I.P hopi bon i despensa

 14. EEN GROTE BENDE ! ….. en het cirkeltje blijft rond.

 15. Gevangen,geketend en monddood.

  Deze drie betekennissen staan voor het geen wat er op dit moment afspeelt op curacao,mensen krijgen regalos om voor een groep op tekomen die alleen op hun penibele situatie in te spelen te gaan stemmen. Het Trieste is dat ze echt gevangen zijn en slaafs worden dus geketend zijn ,de geschenken maken hun monddood.Wie is hier nou de slavendrijver? de slavenhouder?en de angstaanjagende heerser.? Je moet als een Proleet Spreken, als een Hiprociet Kruipen en als King Kong Brullen .!!!! hahahhahah Nou we komen zo heel ver in niemandsland zeer en zeer zeker .

 16. ik bedoel natuurlijk joe ‘i korsou – vergat de u

 17. @ R.I.P. en @Kabra nu ik toch op mijn schrijfstoel zit, heb ik nog een boodschap voor jullie beiden. hoe komt het dat er zo veel Antilliaanse moeders zijn met kinderen van verschillende mannen. hoe komt het dat het vooral de niet weerbare vrouwen zijn die met die kinderschare wordt opgezadeld. omdat heel veel (caribische) curaçaose mannen, deze vrouwen het hoofd op hol jagen en plechtig van alles en nog wat beloven. keer op keer trappen die vrouwen erin, maar worden even vaak in de steek gelaten. veel moeders verkeren in een sociaal isolement, raken psychisch in de war en kunnen de opvoeding van hun kinderen niet aan.

  de kinderen raken ook van de regen in de drup en werden/worden de losers van de samenleving. hierdoor is de sociale en mentale armoede explosief gestegen en dat hebben veel “mannen” op hun geweten.

  maak je daar liever druk om en poog, wanneer curacao je lief is, om te buigen dat veel mannen niet met hun geslachtsdeel denken. ik ben er in ieder geval druk mee bezig om te zorgen dat mijn werkster en haar zus – beiden ongehuwd moeder en in de steek gelaten door zo’n libidomacho – kun kinderen gevoed en gekleed naar school kunnen sturen. ik zorg ervoor dat de kinderen speelgoed krijgen en boekjes om in te lezen. en weet je, het geeft mij een geweldige boost dat ik die kinderen met respect voor alle kleuren van de regenboog, zie opgroeien.

 18. @joe ‘i Korso

  Je moet mijn tekst beter leren lezen c.q. begrijpen.

  P.S. zal nooit en te nimmer mijn stem kunnen krijgen.

  Nogmaals, voor mij is P.S. een partij van 12 trabou y 13 FRAKSO (12 ambachten en dertien onge)lukken

 19. @Alvin – treffend gesproken.

 20. @Kabra, de macht van de sterkste gold vroeger niet alleen in de criminele wereld, nu nog steeds niet, overigens. het is de macht van het establishment. en ik heb er eigenhandig voor gezorgd dat ik daar niet (financieel) afhankelijk van ben. kortom, ik luister niet naar P.A.R. of P.S. maar slechts naar mijn eigen geweten en moraal. ik beweer slechtsr dat wij Antillianen een ziekelijke drang hebben naar zelfmedelijden. altijd heeft een ander het gedaan. we staan totaal niet open voor zelfreflectie. Curaçaoënaars vinden alles vanzelfsprekend vanuit een historische schuld van anderen. hoe lang wil je dat volhouden en waar blijft je eigen verantwoordelijkheidsbesef. duitsland is alweer decennia lang de belangrijkste en zeer gerespecteerde handelspartner van nederland en uit die ruif van verdienste plukt de antillen zijn vruchten. bovendien gaan heel veel nederlanders er op vakantie. waarom? vanwege het simpele feit dat deze huidige generatie duitsers niet verantwoordelijk is voor de daden van toen, het prima europeanen zijn en omkijken verloren energie en volstrekt zinloos is.

  heb repect voor het verleden en kijk naar de toekomst.

  je laatste zin – “Wil jij ook beweren dat een ander verantwoordelijk is voor misdagen gepleegd door een ander? Ziek.” – begrijp ik volstrekt niet

 21. @ R.I.P. waarom stem je op P.S.. leg dat eens uit. wat heeft hij je voor goeds gebracht. Of wentel je ook rond in zelfmedelijden en haat. ik zeg dit omdat ik veel heb gereisd en van afrikaanse culturen heb geleerd. het gekke is dat men in afrika, veel meer dan hier, meer naar de toekomst kijkt dan achterom. het is dan ook een onontkoombaar proces, dat het economisch steeds beter gaat met grote delen van afrika en het dusdanig booming is dat bedrijven staan te trappelen om er te investeren. gewoonweg een economische wet. gaat het iemand goed, dan heeft hij/zij geen tijd om te kankeren. om die zelfde reden kankeren heel veel Curaçaoënaars 24 uur per dag in de rondte en zullen wij als de steun van een grotere natie wegvalt, allemaal cocabladeren kauwen. WIJ CURAÇAOËNAARS, kiezen namelijk altijd voor de gemakkelijkste weg.

 22. @zorro, Omdat Constancia de psychiatrische zorg niet goed heeft opgepakt.

 23. @Wespin
  Begrijp me niet verkeerd. Ik ben geen PAR aanhanger, maar vind de manier hoe PS en met de name de leider de boel aanpakt door mensen te schofferen uit den boze en NOT DONE. Als je iets in de wereld wilt veranderen zul je eerst in de spiegel moeten kijken en kijken wat je zelf beter kunt doen. Kijken waar je zelf of je naasten fouten hebben gemaakt. Daarna moet je met respect voor de ander in dialoog gaan. En met respect bedoel ik met name respect hebben dat iemand anders een andere mening kan hebben.

  En nee, ik ben nooit naar een bijeenkomst van PS geweest en ga dat ook niet doen. Als een blaaskaak als Wiels mensen schoffeert omdat ze een andere mening hebben, is voor mij de kous af. Als dan ook een Asjes de democratie om zeep aan het helpen is, al helemaal niet. Ik zie wat er in de staten gebeurt, moet ik dan naar een meeting van de PS gaan waar mijn mond meteen gesnoerd wordt als ik een iets andere mening heb? Nou daar pas ik voor.

  Dat er op Curacao problemen zijn weet ik maar al te goed. En dat er iets moet veranderen al helemaal. Ik heb mijn hele leven heel erg hard moeten werken om het beetje dat ik nu heb te kunnen bereiken. Als ik de mogelijkheden heb, dan zal ik niet schromen anderen te helpen.

  Maar wat heeft PS de afgelopen 22 maanden gedaan voor het volk? Op Mahuma de wegen opnieuw asfalteren? De wijk Weto van nieuwe lantarenpalen voorzien? Als dat helpen is, dan gaan de haren op mijn hoofd rechtovereind staan.

  Wil je Curacao van de ondergang redden, dan moeten we bij de basis beginnen. De basis zijn de kinderen. En om die een toekomst te geven moet je ze onderwijs bieden. En gratis SLECHT onderwijs is niet de uitkomst. Het niveau moet veel, maar dan ook veel hoger. En daar is geld voor nodig. Door het onderwijs voor iedereen gratis te maken is er minder geld voor goed onderwijs. Houd de subsidie in stand voor de minderbedeelden onder ons, en geef de zeker 10 miljoen die de rijkere mensen nu niet meer hoeven te betalen uit aan salarissen en lesmateriaal. Stop er nog enkele extra miljoenen in en je zult zien dat het over enkele jaren stukken beter gaat met het eiland.

  Geef mensen die in bijv. NL gestudeerd hebben een betere bonus om terug te keren. De kennis zal dan met grote stappen vooruitgaan en de problemen zijn dan eerder verholpen. Maar om mensen zonder enige opleiding een plek in de regering te geven, houd je de mensen dom! Immers, als de leiders dom zijn en een verkeerd voorbeeld geven, is het einde snel zoek.

  Dus stem niet alleen maar uit onvrede, maar stem op een partij met een goed plan en de nodige know-how om het plan ook daadwerkelijk uit te voeren. En niet op een partij, zoals de PS, die alleen maar schopt en verder geen inhoud heeft. Ik heb Wiels nooit een oplossing zien aankaarten en zeker niet eentje die uitvoerbaar is.

  En nu jij, Wespin

  In NL hebben we ook z’n schenenschopper en die heeft ook geen ene moer bereikt.

 24. @zjana+SOBERANO for ever

  Bosonan tur ta un disgracia kompletu.

  Ku otro palabra: 12 trabao y 13 frakaso!!!

 25. @ Philippe Maaskant. Dat Wiels in jouw schets past, is bekend. Echter hoe is het mogelijk dat zo’n idioot zo veel idioten om zich heen heeft kunnen verzamelen en dat op zo’n klein eiland.

 26. @korsou,

  als je zo een goed denkvermogen hebt, lees dan even de 2 goede commentaren door van
  joe I korsou en Phillippe maaskant.
  maar dit wil je niet horen, alleen als de grote leider zelf spreekt gaan je oortjes open en slik je alles wat hij zegt.

 27. @joe ‘i Korsou, vroeger gold de macht van de sterkste in de criminele wereld, nu nog steeds overigens. Wil jij beweren dat jij wel iemand die onder de wapens en kanonnen zit wel aankan?

  Wil jij ook beweren dat een ander verantwoordelijk is voor misdagen gepleegd door een ander? Ziek.

 28. @wespin, leg ons uit hoe zij dit dan gaan doen? want de afgelopen 22 maanden hebben ze alleen maar voor hun eigen pastechis geregeld.. hebben ze naar hun eigen woorden een corrrupt kabinet gesteund. chanteren ze een corrupte ministerpresident, doen niets democratisch, vallen mensen aan, doen niets voor de armen, 22 maanden lang hadden ze de kans en NIETS gedaan! ook geen problemen met de dure benzine prijs en de OB naar 6 procent (wat juist de sociaal zwakkere in zijn wallet voelt)! nee PS is alleen maar leugens!

 29. @Jan C, hou jij je maar bezig met de corruptie van de regering Schotte ben je nog lang mee bezig! en vertel ons maar waarom jij daar geen problemen mee hebt?

 30. Phlippe Maaskant, haha je hebt gelijk. ik herken ruim meer dan 5 symptomen. maar verdomme, dat gaat een geld kosten. curracao heeft een enorme psychiatrische staf nodig voor het helings/aanpassings proces van deze man.

 31. Korsou, als zij hier niet waren geweest, waar was je dan geweest. klets niet uit je nek man. en ja, de aanhang van wiels is zonder dat ik blik of bloos, kortzichtig. en daarmee illustreren zij een beperkt denkvermogen. dat heeft niets met intelligentie te maken maar met het gebrek om een zelfstandige visie over de toekomst te hebben.

  ik heb niks met PAR te maken.

  ik kijk niet neer, ik neem waar!

 32. @ doen we niet

  je weet dus wel wat een domme ezel is? …………ok
  waarom steun je dan deze man zo graag als h
  zo goed voor de zwakken van curacao is wat heeft hij dan gedaan???????
  onderwijs??????/ achteruit gegaan en geen goed beleid nou dat kan hij wel beloven uitvoeren en wie gaat dat dan weer betalen????????/ daar gaat het om gratis onderwijs ok maar wel verantwoord en als mensen dat niet mogen zeggen dan ben je bezig met dictatuur.

  PAR is ook niet alles maakt ook fouten maar MFK, MAN
  en, PS in twee jaar tijd van 0 naar 253 Miljoen schuld ja dan maak je iedereen toch arm

 33. (De aanhang van Wiels heeft een beperkt denkvermogen)

  Kijk zo wint de PAR geen zetels.
  ‘Blijf maar neerkijken op de meerderheid, de tijd zal het leren.’

 34. @joe ‘i Korsou, een ding wil ik alleen maar tegen jou zeggen: als zij niet daar waren waren wij niet hier.

 35. We moeten niet vergeten dat een politicus ook een mens is, en mensen kunnen problemen hebben. Stel dat Wiels NPS heeft (we moeten ergens van uit gaan), dan moeten we hem niet “normaal” benaderen.

  De narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS) is een persoonlijkheidsstoornis die wordt gekenmerkt door een overdreven gevoel van eigenwaarde , een sterke behoefte aan bewondering en een laag inlevingsvermogen. De stoornis kan worden gezien als de pathologische (ziekelijke) vorm van narcisme. Bijna 1% van ons heeft NPS, meer nog bij mannen..

  De stoornis kan worden gediagnosticeerd als sprake is van vijf of meer van de volgende criteria:
  • De persoon heeft gevoelens van grootsheid en eigen belangrijkheid (hij overdrijft bijvoorbeeld zijn prestaties, talent, kennis, contacten en persoonlijke eigenschappen en eist als superieur beschouwd te worden, ook als zijn prestaties hiertoe geen aanleiding geven).
  • De persoon is geobsedeerd door fantasieën over succes, roem, (al)macht, genialiteit (de cerebrale narcist), schoonheid of seksuele prestaties (de somatische narcist) of een ideale, blijvende liefde.
  • De persoon ziet zichzelf als uniek en meent dat hij alleen begrepen kan worden door even unieke of speciale mensen (of instellingen).
  • De persoon heeft enorme behoefte aan bewondering, aandacht en bevestiging of wil gevreesd en berucht zijn.
  • De persoon gelooft dat hij meer rechten heeft dan anderen. Hij wil dat anderen zich aanpassen aan zijn “onredelijke” verwachting van een voorkeursbehandeling.
  • De persoon is manipulerend en gebruikt anderen om zijn doel te bereiken.
  • De persoon heeft een onderontwikkeld inlevingsvermogen. Hij of zij kan of wil geen rekening houden met de behoeften of opvattingen van anderen.
  • De persoon is vaak jaloers, wat gepaard kan gaan met woede. Dit leidt tot paranoïde wanen, omdat hij denkt dat anderen jaloers zijn op hem en zich op dezelfde manier gedragen als hij.
  • De persoon gedraagt zich arrogant. Hij voelt zich superieur, boven de wet verheven en alom aanwezig (magisch denken). Hij wordt kwaad als hij wordt tegengesproken door mensen die hij als minderwaardig beschouwt.

  Ik ken Wiels niet goed genoeg om dit vast te stellen, maar met elkaar moeten we er toch uit kunnen komen. Als hij hulp nodig heeft, dan moeten we zorgen dat hij die krijgt.
  Wat zegt de literatuur dat we met deze mensen moeten doen om ze weer in het “normale” te krijgen?

  1. Stimuleer de patiënt om contact (intimiteit) te zoeken met anderen.(Misschien kan hier de pers een handje helpen)
  2. Reduceer de hoeveelheid tijd die de patiënt besteedt aan verhoging van de status, prestaties, fantaseren en breidt de tijd voor relaties met anderen uit. (Geef hem dus wat anders te doen, leidt hem af)
  3. Laat de patiënt meer investeren in de zorg voor anderen, zodat hij kan ‘oefenen in empathie’. (Hier kunnen zorginstellingen en ouderen misschien een beroep op hem doen?)

 36. pueblo soberano heeft geen idee dat slavernij een begrip was in het oude europa. lijfeigenen waren aan de orde van de dag. europenanen waren letterlijk overgeleverd aan lieden die macht hadden en met ijzeren vuist “HUN” rechten veilig stelden. velen, zeer velen crepeerden. pueblo soberano heeft geen idee hoeveel chinezen als dwangarbeider voor japanners hebben geploeterd en velen, zeer velen het leven lieten. laat ik het regime van hitler, met z’n miljoenen doden dan maar buiten beschouwing laten.

  pueblo soberano heeft geen idee dat stammen in afrika, elkaar uitleverden aan blanken en arabieren, louter om de inkomsten en machtspolitiek. pueblo soberano zou eens de geschiedenis van de omani, als slavenhandelaars en hun handelshaven zanzibar, onder de loep moeten leggen. pueblo soberano zou voor eens en voor altijd moeten beseffen dat onafhankelijkheid nergens ter wereld bestaat. zelfs china is economisch afhankelijk van de bodemschatten van afrika en de rest van de wereld. ook europese staten en amerikaanse staten, hebben zich vergaand aan elkaar gecommitteerd.

  de kankeraars van pueblo soberano hebben de mond vol van de rechten van de mens en het bevrijden van het juk van nederland. hoe in hemelsnaam zouden lieden als wiels en asjes, met enig visionair begrip, het land curaçao naar een welvarende en economisch stabiele natie moeten leiden. hoe dom moet je zijn om te vermoeden dat deze 2 zakkenwassers het in zich hebben om ons ENIG stabiel vooruitzicht te bieden.

  keep dreaming but do not whine when the bubble bursts.

  curacaoenaars, het is een illusie dat WIJ op enigerlei wijze onafhankelijk KUNNEN zijn. het is een droom die nergens toe leidt. en zou de droom in vervulling gaan, zijn wij met deze lieden, maar ook anderen, overgeleverd aan a lot of shit. ik heb geen enkele behoefte om pessimistisch te zijn maar gevoel voor realisme is hier wel op zijn plaats.

  ik praat niet goed wat er in het verleden heeft plaatsgevonden, maar realiseer mij wel dat sinds wij geen slaven meer zijn, slavernij simpelweg is doorgegaan. tegenwoordig heet zoiets contractarbeid. miljoenen indiers, sri lankanen en philipino’s, werken onder extreem slechte omstandigheden in landen rondom de middellandse zee en irak. men wordt daar geknecht en staat om het minste geringste op straat.

  laten wij vooral accepteren maar vooral bewerkstelligen dat wij fatsoenlijke overzeese Antillianen zijn binnen het koninkrijk en ons gelukkig prijzen dat wij naast ons nederlandse paspoort, geen strobreed in de weg wordt gelegd om onze eigen cultuur te belijden.

  hetgeen niet weg neemt dat deugdelijk bestuur een vereiste hoort te zijn om een toekomst van een land te bewerkstelligen. er is op curacao, dus overduidelijk nog veel werk aan de winkel. laten wij ons ook realiseren dat wij onder relatief welvarende omstandigheden, kunnen doen en laten wat wij willen. hebben wij dat aan ons zelf te danken? voor een deel wel maar voor een groot deel NIET.

 37. @Alvin, overdrijven is ook een Kunst !
  Bij Pueblo Soberano zitten mensen van alle rassen / culturen. Het is ook een van de weinige politieke partijen die mensen uit alle lagen en alle bevolkingengroepen aanspreekt. Ben jij wel ooit naar een van hun bijeenkomsten geweest?
  Wat PS wil is het verrotte elitaire systeem socialiseren zodat Jan met de pet ook wat kan leren in plaats van de hele dag onder een boom staan niksen. De sociale ongelijkheid moet bij de bron aangepakt worden, is dat soms een probleem voor jou?

  Jij zit zeker hoog en droog en kan je niet voorstellen hoe het is om te overleven van het minimum wegens, massa werkloosheid en massa ongeschooldheid..
  Ik denk niet dat het Statuut voorschrijft om deze asociale ongelijke systeem te handhaven.

  Het zijn juist deze asociale ketens die gebroken moeten worden.

 38. Een spreekwoord : “Wie zijn kont verbrandt , moet op de blaren zitten.” Als Wiels tegen alles en iedereen die hem niet welgevallig is een grote mond opzet en bedreigingen uit, kan dat gewoon door de rechter worden getoetst. Bij schuld volgt straf. Ook als je jezelf boven alles en iedereen verheven voelt, wordt er verwacht dat de fatsoensregels gewoon worden nageleefd. De aanhang van Wiels heeft een beperkt denkvermogen, waardoor “eigen waarheden” ontstaan. Door alles op hoge toon, met een grote bek hondervoudig te herhalen, wordt Wiel’s mening, nog steeds geen waarheid. Iedereen mag alles zeggen, dat is vrijheid van meningsuiting. Onwaarheid vertellen is subjectief, maar beledigen en bedreigen, valt totaal buiten de orde van een volwassen samenleving. Een schande voor Curaçao is Wiels

 39. De PS aanhangers mogen wel eens beter de geschiedenisboeken lezen. Weten zij wel hoe de NSDAP aan de macht is gekomen in Duitsland? En wat voor een gevolgen dat op wereldniveau had? Zij gaven ook anderen de schuld voor eigen falen en schopten ook iedereen onderuit die maar een beetje dwars lag.

  Is dit de manier? Willen wij zo’n man / partij in de regering? Willen de PS aanhangers die maar dom volgen een herhaling van van wat in Europa gebeurd is op Curacao? Dat een kleine groep de schuld krijgt van het falen van anderen? En dat iedereen die maar tegenwerkt opgepakt, gedeporteerd of anders wordt?

  Ik mag hopen van niet… Want dan is echt het einde zoek.

  PS. Wiels en zijn aanhang vergeet ook dat er een statuut ligt en als hij zo door gaat met het schoppen tegen Nederland, dit alleen maar meer bemoeienis met zich mee zal brengen. En dat is toch juist wat hij (jullie) niet wil(len)???

 40. Goed plan. Het zal veel duidelijkheid geven over de vragen over kartelafspraken over boeken, uniform, de miljoen van ouderlijke bijdrage die boeken de boeken gehouden zijn. En ik ben benieuw wanneer mw van Lamoen de 9 miljoen van HET VOLK terug gaat betalen en of iemand van PAR, frente sivil ect ook een aangifte gaan doen over oplichting.
  Vreemde wereld.

 41. SOBERANO for ever !!!!!

 42. @ doen we niet.

  Wat doet wiels voor deze sociaal zwakkeren? De zogenaamde elite uitschelden en beledigen? Is niet echt zinvol.

  En over welk spreekwoord heb je het dan? En wat betekend het?

  Ik ben nog steeds van mening dat de PAR er wel iets aan doet om het eiland beter te maken en niet alleen dat mensen je leuk gaan vinden want je kan goed schelden. Als dat zo is ken ik er een hoop sociaal zwakkeren die het beter kunnen dan Wiel.

  Er is geen beleid van de overheid om te volgen. Dat is wat mevr van Lamoen-Garmers duidelijk probeerd te maken.

  Het eiland moet vooruit dan krijgt iedereen het beter! Snap dat nou!

 43. rk school bestuur is in dienst van overheid?? iets nieuws.
  wiels kan niet helpen zo werd thuis met hem gesproken.

 44. ik zou de PAR willen aanraden het commentaar van DaSilva goed ter harte te nemen.
  en mensen als ” doen we niet ” laten stikken in hun haat…
  geen aandacht aanschenken..

 45. @Doen we niet.. het probleem is dat er geen wet is inzake gratis onderwijs. Er is een paar miljoen gejat uit een overheids-NV en aan de scholen gegeven. Zonder enig garantie dat de rest ook komt. De ‘WET’ moet eerst, zoals iedere andere wet, door de Staten en dan naar de Gouverneur. Mevrouw Lamoen-Garmes houdt zich dus juist aan de WET. Zo kan ik het ook, neem enkele miljoenen waar je geen recht op hebt en deel het uit, en dan maar hopen dat je stemmen krijgt.
  Overigens was het onderwijs al gratis voor de minderbedeelden, die elk jaar subsidie kregen. Die stumpers hebben nu slechts 70% en kunnen het onderwijs dus echt niet meer betalen. Solemente el PUEBLO jode el pueblo. En ze trappen er nog in ook.

 46. @ Doen we niet, ik begin het te begrijpen, als alle PS’ers zo dom zijn als jij wordt het never nooit niet iets met jullie brallers. Die mevrouw van het dat RKschoolbestuur is in dienst van dat RKschoolbestuur en dat RKschoolbestuur is niet de overheid.
  En trekken jullie nu maar als een stel stupiden dat karretje van Wiels.Doe jij nu maar waar je goed in bent en dat is als een katibu dat karretje van Wiels trekken, die lacht zich een breuk om mensen zoals jij.

 47. als we vooruit willen moeten we in het algemeen ophouden met rasicme en dit soort acties en ophouden met onderschijt temaken onder de bevolking

  als het land vooruit wil zullen we dit soort mensen niet in de politiek moeten laten en 3 maanden lang screenen elke dag lang totdat ze eerlijk tegen zich zelf zijn zo moet het en niet anders!!!

 48. Laten we ook vuur onder het OM stoken dat helemaal niets doet met aangiftes.

 49. Nee dat doen we niet!

  Wiels is onze held die opkomt voor de sociaal zwakkeren op Curacao en dat doet de elitaire de PAR niet!

  We gaan het verkiezingskarretje van de PAR niet voor de PAR voorttrekken als een stelletje domme ezels.
  De PAR is tegen alles wat goed is voor sociale gelijkheid op Curaçao.
  Er zijn partijen genoeg, nooit meer de PAR, zoek het zelf maar uit.
  Hoe durft de PAR de partij voor de rijken, zoiets van de armen te wensen.

  De Nederlandse taal en de Papaimentu krioelt van spreekwoorden. Op het moment dat jij spreekwoorden letterlijk gaat opvatten ben je een domme ezel.

  Die mevrouw is in dienst van de overheid, maar mevrouwtje wilt de baas van haar werkgever gaan zitten spelen. Geen wonder dat Wiels dat niet pikt..
  Stel dat iedereen op het eiland alle wetten en regels aan hun laars lappen en doen wat ze zelf willen, dan krijg je anarchie.op het eiland.

  Deze mevrouw moet zich aan de wet houden en de boeken openen voor de overheid!
  De andere scholen houden zich wel aan het beleid van de overheid. Alleen het RK-schoolbestuurd wil zich hier niet aanhouden.
  Stap dan op en maak plaats voor anderen/

 50. En zo is het! Alleen zou ik de PAR willen adviseren zich in de campagne niet te veel op Wiels te richten. Dat wordt een negatieve strijd die jullie meer schade zal doen dan goed. Daarnaast is het alternatief voor de PAR niet de PS, maar MFK en PAIS. Die groep kiezers aanspreken/terugwinnen zal uiteindelijk leiden tot grote winst.

  Vervolgens, zodra eenmaal aan de macht, de (terechte) onvrede van de PS-aanhang met de gang van zaken op het eiland structureel aanpakken zodat op die manier de PS aanhang afbrokkelt.