• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De gemeente Rotterdam gaat een deel van de kosten van de begrafenis van Ramsis Kwidama betalen. De 35-jarige Curaçaoënaar kwam om, toen hij eind mei een jongetje uit de Maas probeerde te redden. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vandaag aan de raad.

Kwidama werd begin juni begraven op Curaçao, omdat zijn ouders daar wonen. De uitvaartverzekering dekte echter bepaalde kosten niet, waaronder die van de repatriëring. De gemeente gaat dat verschil nu vergoeden. Ook krijgt Kwidama van het Carnegie Heldenfonds de hoogste onderscheiding voor zijn heldendaad.

Hulp
Ramsis zat met zijn vrouw in de auto toen hij drie jongetjes in de rivier zag springen bij het Schiehoofd. De twaalfjarige kwam in de problemen en de man sprong het water in om hulp te verlenen. Vervolgens kwam hij zelf in de problemen en verdween onder water. De jongen werd ongedeerd aan boord gehesen van een schip en vertelde dat zijn zwemvrienden veilig de kade hadden bereikt. Ramsis laat een elfjarig zoontje achter.

© ANP, alle rechten voorbehouden

5 reacties op “Rotterdam betaalt begrafenis Ramsis Kwidama”

 1. Prachtig gebaar van de gemeente Rotterdam!

  En ik ben het ook helemaal eens met Sander, graag van Curacao een (school)plein naar deze held vernoemen. Hij is per slot van rekening een voorbeeld voor velen.

 2. Heel goed dat het vergoedt wordt door Rotterdam. Het zou extra bitter zijn als ze met die kosten in de problemen komen. Blijft alleen zo intens verdrietig dat Ramses veel te vroeg is overleden en zelf een vrouw en zoontje achterlaat.Ik hoop dat ze veel steun hebben voor het verwerken van zo’n verlies.

 3. Sander wat dacht je van de nationale bieb bijv. Nou misschien kan de volgende regering daar wat aan doen.

 4. Als ze naar deze man nou een school/straat/plein vernoemen, dan kan ik het begrijpen.

 5. Dat is netjes van Rotterdam, het minste wat de levenden kunnen doen voor de familie van deze man die zijn leven verloor in een poging een ander te redden.