• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) heeft nog geen akkoord gesloten met de overheid over gratis onderwijs. Ondanks dit heeft de VPCO het besluit genomen om over te gaan tot het uitdelen van boekenpakketten in het voortgezet onderwijs.

In een persbericht meldt de VPCO dat zij nog steeds in gesprek zijn met demissionair minister Elmer Wilsoe over de besteding van de gelden en waaraan de voorwaarden moeten voldoen.

Onverantwoord
“We vinden het echter onderwijskundig onverantwoord om nog langer te wachten met het meegeven van de boeken aan de leerlingen, zodat er ook thuis gewerkt kan worden”, luidt het persbericht. “Hiermee nemen we wel een financieel risico, omdat we tot nu toe maar 70 procent van het bedrag van de overheid hebben ontvangen. Tegelijkertijd is de VPCO van mening dat ouders en leerlingen die netjes hebben betaald voor de schoolboeken niet langer de dupe mogen zijn van die ouders die niet betaald hebben.”

Vertrouwen
De VPCO heeft er vertrouwen in dat er overeenstemming met de minister zal worden bereikt en is tevreden dat de minister begrip heeft getoond voor het feit dat de VPCO een vereniging is en contributie van de ouders vraagt. Volgende week is er een vervolgoverleg waar de VPCO-knelpunten besproken worden.

Voorwaarde
Omdat er nog geen besluit is genomen mogen de leerlingen de komende dagen de boeken wel mee naar huis nemen. Een voorwaarde is wel dat door de ouders een formulier ondertekend en ingeleverd moet worden. Met dit formulier geven ouders aan dat zij het boekenpakket in ontvangst willen nemen. Ook verklaren ouders die het boekengeld nog niet betaald hebben, dat zij dat alsnog gaan doen als de VPCO geen definitieve overeenstemming bereikt met de minister.

Garantie
De ouders die wel het boekengeld betaald hebben, krijgen door het ondertekenen van het formulier van de VPCO de garantie dat het betaalde boekengeld wordt teruggestort, als er een akkoord met Wilsoe wordt bereikt. Ouders moeten wel de contributie blijven betalen wat een voorwaarde is van de VPCO. Tot slot zal de vereniging de van de PSB-bank ontvangen financiële middelen voorlopig niet aanwenden. Eerst moet er een definitief akkoord liggen.

10 reacties op “VPCO: studieboeken mogen tijdelijk mee naar huis”

 1. @anna, leg aub uit waarom dit nu ineens moet worden geregeld? PS heeft onderwijs al 22 maanden en ze hebben 22 maanden niets gedaan en nu op het laatste moment moet alles gedaan worden??

 2. moeten ze de wet overtreden omdat wiels dat zegt? er is geen landsbsluit. dus wie denk je dat verantwoordelijk is. wie zal de cel ingaan? jij? neem jij die verantwoordelijkheid??? ga dan bij het schoolbestuur, als je zo zeker van bent, tekenen dat jij alle verantwoordelijkheid op je neemt.de gouverneur heeft niet getekend. dit moet.

 3. In aanvulling op Zorro. Dit is een schoolvoorbeeld van slecht bestuur. Er wordt een lening gepakt bij de RdK om de boeken te betalen. Hoe het verder volgend jaar moet gaan, staat er niet bij. Er was een goede regeling voor minder draagkrachtigen, maar die geldt niet meer. Paniekvoetbal en onbehoorlijk handelen zijn nog de fraaiste termen die je voor dit ambtelijk geharrewar kan gebruiken. Deze demissionaire club moet ze snel mogelijk verdwijnen. Niet door een Motie van Wantrouwen, daarvoor is het te laat. Als maandag in de Staten blijkt dat er een meerderheid is binnen de oppositie, moet deze zo snel mogelijk rond de tafel gaan zitten en een voorlopige regeringsverklaring samenstellen. Hiermee direct naar de Gouverneur om een nieuwe regering te benoemen, tot de verkiezingen achter de rug zijn.

 4. @anna, Straks staan er honderden mensen op straat omdat de refineria geen geld meer heeft.. moet alles maar failliet gaan om de politiek?

 5. NB

  Misschie zou je je eens moeten bezighouden met vrijwilligerswerk dan zie je pas hoe ernstig het gesteld is voor meet van 1/4 van onze mensen.
  Daar moet je grote racist Wiels iets aan doen.
  Hij balkt maar en zaait haat wat er niet behoeft te zijn. En jij bent zo stom daarin mee t gaan. Maar echt iets opbouwends voor je land doen, hoh maar.
  Walgelijk allemaal.

 6. @ anna. Je ziet het totaal verkeerd. Je moet geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt. Er bestond een goed subsidiesysteem en deze vervanging zit vol onzekerheden en twijfel. De ouders en kinderen zijn pas echt de klos, als de hele zooi moet worden teruggedraaid en er dan helemaal niets meer aan subsidie is. Logisch dat de hoofden van RKCS en VPCO met de grootst mogelijke voorzichtigheid te werk gaan om ouders en kinderen voor een drama te sparen. Absoluut geen wraak op Wiels maar wel wraak van Wiels op de goede bestaande subsidieregeling, die niet door zijn partij is gebracht. Het is trouwens bijna onmogelijk om er in de politiek even een regeling door te jassen zonder de vereiste procedures te doorlopen en de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht te nemen.

 7. @Anna

  Waar heb je het eigenlijk over.
  Het was allang dat mensen die de schoolboeken voor hun kids niet konden bekostigen hulp kregen.
  Laten we eerst voor goed onderwijs zorgen dat is belangrijk, maar vooral dat aALLE kinderen naar school kunnen gaan en zeker op BandaB, waar moeders de bustickets niet eens kunnen betalen.
  Daar moet pastechi vreter Wiels zich zorgen om maken.
  Heij is een nog grotere krimineel dat de rest van deze regering. Denk daar es over na met je domme uitlatingen die op absoluut geen enkele kennis zijn gestoeld,

 8. Uit het AD van vandaag:
  ‘dat wie binnen
  drie jaar na afronding van de
  studie terugkomt een korting
  van 30 tot 40 procent op de Arubalening
  kan krijgen. Zijn Curaçaose
  collega Sheldry Osepa
  lichtte toe dat de financiële situatie
  van Curaçao als land in opbouw
  het nog niet mogelijk
  maakt om ook zulke incentives
  in het vooruitzicht te stellen.’
  De brutaliteit! Osepa heeft zelf bij zijn indienststreding door MFK zijn volledige studieschuld laten kwijtschelden! Dus als Osepa zegt dat er geen geld is weten we ook wie daar de hoofdschuldige van is: de engerd van een Osepa zelf.

 9. Schoolbesturen, houden jullie svp mee op met die tegenwerkingen, waarbij de kinderen
  en de ouders de dupe worden, met deze wraakzuchtige handelingen.
  Ik kan nmij niet schelen welke partij dit heeft verwezenlijkt, maar het is voor de nodige hulp
  voor mensen die het hard nodig hebben. DIT IS GEWOON WRAAK, DIT IS GEWOON
  om die WIELS dwars te zetten.

 10. dan is het probleem opgelost??