• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin Wiels van PSCURAÇAO – Lisette van Lamoen-Garmers, directrice van het Rooms-Katholiek Centraal Schoolbestuur, is van plan om bij het Openbaar Ministerie (OM) een klacht tegen PS-leider Helmin Wiels in te dienen. De directrice zei vandaag tegen Radio Direct dat Wiels haar bedreigd heeft in zijn radioprogramma Konsenshi Sivíl.

Wiels zou onder meer hebben gezegd dat hij Lamoen-Garmers aan haar haren uit het schoolbestuur zou slepen. De directrice is hier niet van gediend en is al naar haar advocaat gestapt. Van Lamoen-Garmers gaf al eerder aan er weinig vertrouwen in te hebben dat de invoering van gratis onderwijs voor dit schooljaar rond is.

Richeron Balentien van Radio Direct in gesprek met Lisette van Lamoen-Garmers:

40 reacties op “Directrice RKCS doet aangifte tegen Wiels”

 1. @ Toko, uitdrukkingen een op een van de ene taal in de andere overnemen zonder na te denken aan onderliggende nuances en betekenis getuigt van enige google-domheid. Sorry.

 2. Als het een beetje meezit, hebben we binnenkort helemaal geen onderwijs meer, als de maanden geleden beloofde betalingen niet worden gedaan en de politie staat om dezelfde reden ook al op scherp.

 3. @ rita. Echt waar ik ben zeer tegen deze vervelende uitspraken van dhr. Wiels

  Als je niet liegt, maak je een stapje vooruit. Vergeet niet, dat jij tot dezelfde doelgroep als mevr. van Lamoen van deze seksist behoort. De naam Wiels is reeds lang bekend in het psychiatrisch circuit en je denkt toch niet, dat hij aan dezelfde genen als zijn zussen is ontkomen en hij bevestigt het steeds zelf. Welk een schande, dat de PS-sers het vanavond in groten getale lieten afweten bij de viering van de slavernij. Geen pastechi’s?

 4. @Kwame Kilpatrick

  Omdat ook Wiels een pastechi eter is en zijn zakken de afgelopen jaren op ongelooflijke wijze heeft gevuld.
  Het is gewoon een hele boevenbende bij elkaar.nDaarom willen ze niemand terug die gestudeerd heeft. Elimineer de intelligentsia en hou de rest dom dan kun je je gang gaan.
  Waarom denk je dat ze Tromp weg willen hebben.
  Als hij er niet was geweest dan hadden ze al alles leeggeplunderd.

 5. @Toko, die bobos zijn geen minister en geen onderdeel van de regering die Curacao plundert.. maar ook zij moeten betalen ja! Er is duidelijk iets mis bij de belastingdienst.. maar opvallend dat deze dienst niet gezuiverd werd en andere instellingen wel.. zal wel een MFK of PS supporter daar de dienst uit maken!

 6. @Sjors, je hebt een selectieve geheugen wanneer het jou uitkomt. Ik zou zeggen al die bobo’s die jarenlang belasting vermindering van miljoenen krijgen, ga die OOK vragen om a.u.b. het volle pond te betalen!
  En die bobo’s hebben de grootste mond maar betalen hun belastingen niet. Ze staan jaarlijks in de rij bij de belastingdienst voor kwijtscheldingen van miljoenen!

 7. In het Nederlands zegt men ook iemand aan de lurven pakken of aan de haren slepen. Je bent een idioot als je dit letterlijk opneemt. Hahaha

  Maar goed, wie weet komen we nu achter de ”toko’s in de toko’s van het RK- schoolbestuur. en komen we ook meer te weten over die 9 miljoen ouderbijdrage” …
  De boeken zullen nu toch open moeten.

 8. Wiels…..Nos Mugabe di Korsow.

 9. Mvr. Van lamoen: sterkte. Dit verdient niemand.

 10. aanzetten tot haat, moord, of oproer, kan tot aanhouding leiden, ook staat er in de wet als iemand een gevaar voor zichzelf is kan hij worden opgenomen.

  euhh, volgens mij komt wiels hiervoor in aanmerking.

 11. rita je kan deze vrouwen beter de prikpil geven. laat de vaders hun verantwoordelijkheid nemen. laat ze die 10 gld bier bij de sneck iedere avond sparen voor de school.die weave is een broek en schoenen. die lange nagels is een bloesje.willen ze zo de independensha in?? voor de arme werd al gezorgd. is niet MIJN verantwoordelijkheid. scholing maakt ze niet minder crimineel, ze worden crimineel ku dasi. er is een verschil tussen educatie en opvoeding. voorbeeld spreekt harder dan woorden. als deze kinderen thuis criminele activiteiten meemaken wat denk je dat ze overnemen en gaan uitvoeren? en wat denk je dat 30 mei heeft gezaaid? je ziet je vader thuis komen met spullen die hij gestolen heeft.wat is de boodschap die de vader heeft gegeven????
  en over wiels hij weet niet beter. zo spraken ze met elkaar thuis.zo sprak zijn vader met zijn moeder en zo weergeeft hij het. en ga jij lekker klappen als hij anderen viswijf en andere namen noemt.
  het zegt heel wat over jou

 12. Als El Hakim, Jamaaloodin gewoon hun belastingen betalen dan had men het geld al. Neem daarbij nog het geld dat is verloren aan rechtzaken om mensen te ontslaan en de belastingontduiking van Dos Santos.. en geen privefotograaf voor Schotte en niet Wiels elke maand naar Nederland laten overvliegen en het geld is er om alle kinderen gratis naar school te laten gaan! maarja prioriteiten!

 13. Het is toch Wiels cs geweest die de kinderen van Curaçao eeuwig op achterstand heeft gezet. papiamentu als voertaal op een school! Er worden nunduizenden kinderen afgeleverd die nergens ingezet kunnen worden omdat ze alleen de eilanden taal spreken.
  Als horeca ondernemer heb ik niets aan deze mensen.

 14. Als je zo graag kinderen wilt maken, dan moet je er ook voor zorgen.

  Met gratis onderwijs voor iedereen houdt je de praktijken in stand dat mensen niet doen aan gezinsplanning en kinderen blijven maken zonder dat ze er voor kunnen zorgen.

  Gratis onderwijs is weer typerend voor onze samenleving, waar niemand verantwordelijk is voor niets. Bij. Wanner is het de laatse keer geweest dat er iemand vanwege corruptie de bak in is gegaan, behalve de clown van Godett?.

  Als je kinderen maakt moet je er ook voor zorgen, er is geen gebrek aan geld, het is dat het geld naar de verkeerde doelen gaat; alcohol, hoeren, gokken, te dure autos en beltegoed.

  Met gratis onderwijs geef je het domme volk tussen ons het signal dat het ok is om maar kinderen te maken, de regering zal er toch voor zorgen. Men vergeet dat het geld ergens vandaan moet komen, en ja dat is de belasting. Dit betekent dat wil je het wel of niet, je betaald er toch voor.

  Gratis onderwijs zou alleen moeten komen voor de minderbedeelden die dan ook door een financiele coach behandeld zouden moeten worden om orde op zakken te stellen. Gaat het weer beter dan betaal je gewoon weer voor de school van JOUW kind.

  Belachgelijk dat de belastingbetaler uiteindelijk hiervoor moet opdraaien.

  Trouwens er is geen geld voor dit soort zaken, dit is niets meer dan een politieke stunt van een partij die niets heeft bereikt in 2 jaar. Alleenmaar mislukte ministers, zaaien van verdeeldheid en het uitschelden van jan en alleman. Dat alleenmaar om zijn/hun eigen onvermogen en ontkunde te schuilen.
  YWN

 15. Forza Lisette – Go get them !!!

 16. @Randy, wat heeft dat er mee te maken? Ga jij ook stukjes posten over de corruptie van regering Schotte. en waarom doet jouw Wiels niets met de corruptie van Schotte en werkt hij samen?

 17. @rita, onder wie valt onderwijs? juist wiels. wat heeft hij afgelopen 22 maanden gedaan voor onderwijs en de armoede op Curacao NIETS! ik stel dus voor dat jij en alle ouders van de kinderen naar het PS gebouw gaan en hem de straat op sleuren! en er voor zorgen dat hij zelf geen schoenen meer kan poetsen!

 18. @rita

  Ben blij dat je eindelijk inziet dat Wiels de grens van toelaatbaar en beschaving ver heeft overschreden.
  Een correctie is wel op zijn plaats:
  kinderen worden niet naar nederland gestuurd, zij kunnen zelf kiezen. Mijn dochter is vertrokken en dat was haar keue. Ze had van ons ook naar de VS of elders mogen gaan. Dus dat is grote onzin van je.
  Eens ben ik meet je dat het Nederlands voor veel kinderen een opstakel is, maar dat is weer toe te schrijven aan het feit dat er sinds een aantal jaren leerlingen worden gedwongen papiaments te leren.
  Dat zou als 2e taal moeten zijn, Engels en nederlands (voor als je in Ned. wilt studeren) behoren prioriteit te hebben.
  Op Aruba is sinds kort een shool waar als voertaal pap. moeet worden gedoceerd. Dat is heel goed voor kinderen die op het eiland willen blijven.

  Dankzij Wiels is het onderwijs hier een groter zootje geworden dan het al was. En zijn kinderen studeren nu jjuist wel in Nederland. Snap je waar de shoen wringt. Gelijke monnikken gelijke kappen dan ben je eerlijk bezig. Maar niet voor je eigen familie het zo willen en voor de bevolking anders. Dat kan en mag niet.
  Daarom ben en blijf ik de mening toegedaan dat Wiels slecht is voor het land slecht voorbeeld geeft en zo snel mogelijk moet worden opgepakt wegens belediging aan iedereen die hem niet zint.
  De man heeft facistoide trekjes en dat is uiterst gevaarlijk. We leggen mensen niets op, we moeten alles samen doen en als er 1 rotte appel zoals Wiels meent iedereen te kunnen dikteren dan gaat het verkeerd aflopen hier.
  Denk daar is over na als je wilt.
  En denk bij het stemmen straks ‘strategisch’.
  Wiels ken ik als een zakkenvuller die als buurtwerker op BB gefaald heeft. Dat vind ik nu heel erg.

  Prettige dag nog allemaal.

 19. @meliza, misschien kunnen we dan meteen de caprilles kliniek een naamswijziging geven:
  voorstel: de Wiels kliniek
  dan vindt hij het minder erg om in een dwangbuisje afgevoerd te gaan worden.

 20. 9 MION FLORIN DI MAS NO TIN NADA DI HABER KU SKOL PORNADA

  Wiels is helemaal doorgedraaid, hij moet de Capriles Kliniek in, In capriles Kliniek hebben ze die achternaam al in de pc, dus het is een kwestie van nog 1 erbij. Wiels is een vergiftige slang hier op on dushi Korsou. Wiels wil ons eiland regeeren, helaas kon hij niet eens zijn zoon opvoeden, laat staan een eiland regeeren.

  on 17-08-2012 09:16

  WILLEMSTAD.- Den kurso di awe direktor di Direktiva di Skolnan Katóliko sra. Lisette van Lamoen-Garmers ta entregá denunsia kontra lider di Pueblo Soberano, sr. Helmin Wiels, esaki ta pa menasa ku e parlamentario a lansa kontra di dje djarason anochi den su programa Frente Sivil.

  Den e programa Wiels lo a hasi yamada na mayornan pa uni kuné pa bai Direktiva di Skolnan katóliko, saka e direktor na mal òrdu for di eiden, esaki aparte di un kantidat di insulto ku el a manda den direkshon dje direktor. Wiels den su furia ku ainda skol pòrnada manera su partido kier a bin kuné ta un káos, a lastra e direktor. El a bisa tambe ku e lo sòru pa e direktor ora e kita for di Direktiva di skol, e no haña trabou niun kaminda aki na Kòrsou.

  Sra. van Lamoen-Garmers a bisa EXTRA ku ayera el a papia ku abogado mèrdia, nan a formulá nan denunsia i pa den kurso di awe e lo entregá e denunsia kontra di Wiels. E direktor a bisa di no ta aseptá loke e parlamentario a bisa.

  Mas aleu e direktor a indiká si enbèrdat nan ta ladron, anto mester a tuma medida kontra di nan. Wiels no a hasi nada, pasobra nada di loke e ta bisa no ta bèrdat.

  Pa loke ta trata di un 9 mion florin ku Wiels ta bisa ku direktiva debe nan gobièrnu, van Lamoen-Garmers a splika ku nan tabatin un di mas di aña eskolar 2010-2011. Finansa tin di bisa nan kon i riba kua kuenta tin di depositá e plaka. Pero te ainda, e direktor no sa dikon, finansa no a atendé ku nan pa haña e sèn. Ademas ta finansa a indiká/ disidí ku e sèn ta bai pa “algemene middelen’ i no ta direktiva di skol. Direktiva di skol no a bisa ku e plaka no ta bai pa skol pòrnada, pero ta finansa.

  Ta ku finansa direktiva ta dil den e kaso aki. Ademas ta tur aña sea direktiva ta haña di mas sen òf di ménos ku gobièrnu tambe tin di paga bèk. E proseso aki ta konta pa tur direktiva di skolnan tambe.

  “Si mi debe un karpinté, mi no por depositá e plaka pa mètsla”, ta un ehèmpel ku van Lamoen-Garmers a duna. Nan ta atendé ku finansa, i ta warda riba finansa pa entregá e plaka.

  Ademas e 9 mion no tin nada di haber ku enseñansa pòrnada, e direktor a indiká. Mirando tur loke a surgi, e direktor no a reuní ku minister Wilsoe, kende ta enkargá ku enseñansa. Pero direktiva ta sigui traha riba proposishon. Nan ta spera pa djaluna reuní ku minister Wilsoe riba e proposishon.

 21. @Randy

  We hoeven niet naar het naastgelegen eiland te maken.
  De afgelopen 22 maanden heeft ons aangegeven wat er op ons eiland gebeurd.

 22. gisteren de man op de radio beluisterd, hij is echt de weg kwijt! Ik hoop dat Lamoen doorzet, deze man is de ondergang van Curacao. Zoals hij tekeerging tegen zijn doorn in het oog Tromp, ik vraag me af of er niet een gedwongen opname bij het caprileskliniek geeist kan worden!

 23. Dit is voor PAR en consores:CU eist opheldering over corruptie Bonaire DEN HAAG – De ChristenUnie in de Tweede Kamer eist opheldering van het Nederlandse kabinet over nieuwe aanwijzingen dat politici op Bonaire zich de afgelopen jaren hebben laten omkopen door Nederlandse ondernemers en zichzelf zouden hebben verrijkt.

  Foto: Fotopersbureau Dijkstra
  Ads door Google
  Ontslag Tijdens Ziekte?
  Bel prepaid rechtshulp van DAS Weet vooraf wat u betaalt!

  www.DAS.nl/Ontslag-Tijdens-Ziekte

  Een Mooie Villa Bonaire?
  Boek nu een Mooie Villa op Bonaire. Met zwembad, bij strand!

  BonaireXL.com

  Advocaten rekenen niet
  Doe u zelf niet tekort! Zorg voor een rekenkundig advocaat

  Dennekamp.nl/RekencentrumLetsel

  De Stentor zegt te beschikken over documenten van justitie met verdenkingen aan het adres van gedeputeerde Burney Elhage en politicus Ramoncito Booi. De nieuwe verdenkingen zouden steunen op verklaringen, afgeluisterde telefoongesprekken, mails en briefwisselingen. In de documenten worden ook de namen van Nederlandse investeerders en Nederlanders genoemd.

  Het materiaal is bedoeld om het corruptieonderzoek tegen de politici nieuw leven in te blazen, stelt de Stentor. In 2011 seponeerde het OM een zaak tegen de twee wegens witwassen en drugshandel.

  Volgens ChristenUnie-Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn lijkt het erop dat het Nederlandse kabinet al eerder op de hoogte was, maar dat het niet heeft ingegrepen. „Daar moet zo snel mogelijk duidelijkheid over worden verschaft. De bevolking op Bonaire wordt door deze praktijken ernstig gedupeerd.”

  Bonaire is een bijzondere gemeente van Nederland. Voorheen maakte het eiland deel uit van de Nederlandse Antillen.

 24. Wiels had gelijk,lees maar:Gigantisch corruptieschandaal op Bonaire KRALENDIJK – Nederlandse ondernemers hebben zich in de kijker gespeeld bij justitie met hun rol in een groot corruptieschandaal op Bonaire. Bij het schandaal zijn ook politieke kopstukken op het tropische eiland betrokken, die opereerden onder toeziend oog van politici uit ons land.

  Ramoncito Booi
  Het dossier dat door justitie is aangelegd staat vol met zaken over witwassen, zelfverrijking en duistere grondtransacties, meldt De Stentor. Uit de informatie blijkt dat er langdurig en op grote schaal corruptie heeft plaatsgevonden op Bonaire. Het geld werd onttrokken aan projecten waarin vele honderden miljoenen zijn geïnvesteerd zoals vastgoed, horecacomplexen en toeristische trekpleisters.

  In het onderzoek richt de officier van justitie zijn pijlen op de Bonairiaanse politicus Ramoncito Booi en in mindere mate op de voormalig minister van economische zaken, Burney Elhage.

  Omstreden ondernemers

  Vanuit het Nederlandse zakenleven duiken de namen op van de gebroeders Hans en John den Besten. De omstreden ondernemers onderhouden nauwe banden met Booi, die geldt als de belangrijkste politicus van Bonaire van de afgelopen decennia. In ons land zijn de broers berucht vanwege een reeks faillissementen. Tegen beide voormalige horeca-ondernemers heeft ABN Amro aangifte gedaan van incassofraude waarbij ze 12,2 miljoen euro zouden hebben verduisterd.

 25. Mevr. de LAMOEN, trek je niets van die gekke uitlatingen van WIELS, maar doe met het geld die eerlijk is verkregen,het werk dat je voor de kinderen moet doen. Jij mevr. de lamoen doet ook niet goed, kinderen en ouders worden hier weer benadeeld.

 26. Echt waar ik ben zeer tegen deze vervelende uitspraken van dhr. Wiels, maar ik ben
  zeer tegen de houding van deze mevr. eveneens. Ik heb haar reacties bij een televisie programma gezien, en ik ben toch ook van mening dat, zij ook niet moet provoceren. Het zijn de kinderen van Curacao, die al veel armoe hebben met dit soort reacties,ie hieronder
  lijden. Doe jullie allemaal je best, om de scholen schoon te houden, de verzorging van
  de scholen van Curacao zijn jaren, (niet 2 jaar), slecht onderhouden, leerkrachten die jaren niet meegaan met de ontwikkelingen, die vaak geen goed nederlands, geen
  goed engels geen goed spaans meer spreken, dus deze ook niet voldoende kunnen
  doorgeven aan de leerlingen.
  Vroeger konden wij met iedereen in desbetreffende talen , ons zeer goed uiten.
  Nu is het kommer en kwel met de studenten die naar nederland worden gestuurd.
  Hele leuke jongens en meisjes, die veel slechte ervarigen moeten doorstaan, een en
  alleen, doordat zij problemen hebben met het nederlands TRIEST.
  Stop met dit gevecht help svp de kinderen .

 27. Deze haatzaaier gebruikt de taalkundige tweedeling in de Curacaose maatschappij voor zijn duistere doelen. Daarom is het goed dat Papiamentstalig commentaar wordt geleverd. Ook de nieuwe Papiamentstalige middagkrant kan een rol spelen in de meningsvorming van lager opgeleide inwoners. Dat gebral “in naam van God ” moet maar eens worden doorgeprikt.

 28. Als deze gek ooit Curacao de onafhankelijkheid instort, zal dez dictator nog veel erger zijn ware aard laten zien. Papa Doc en baby Doc zullen hierbij niets vergeleken zijn.

 29. Het is heel makelijk, Nederland voor nederlander en Curacao voor curacaoenaar. Dus bemoei jullie et julie zaken in nederlan , en laat ons met ons land. want je bent zelf zo dom dat jij geen papiamernts en andere taal kan spreken en schrijven . dus ga weg van hier als je ons niet respecteer. iedereen is welkom maar bemoei met jullie eigen zaken. want boeven als jullie hier niet welkom.

 30. WIELS draait nu echt door en raakt totaal van het padje ….
  Het wordt nu menens en tijd hier een halt aan te roepen want deze despoot gaat de kant op van
  Pol Pot – Idi Amin – Honecker – Ceausescu – Hitler – Stalin – VIdela – ………
  Geef hem de kans en het podium niet meer !!!!!!!!!!
  Gefrustreerde guy en een gevaar voor de samenleving en toekomst Korsou !!!!

 31. Hoe kan zo een figuur als Wiels toch zomaar blijven doen en laten waar ie zin in heeft? Wij moeten ons toch allemaal aan de regels manieren en etiketten houden? Waarom is er een uitzondering op de regel voor hem? Is er dan niemand of nix die deze sukkel de kop in kan drukken? En maar anti makamba komplotten rondschreeuwen terwijl zijn eigen dochter een topfunctie in nederland heeft, eentje die ze hier nooit zou willen uitvoeren voor een hongerloontje.
  Wiels hoort thuis in disneyworld, wanneer word zijn paspoort omgeruild voor een disneypaspoort? Deze vent zet dit eiland nog meer voor schut dan dat het al is!

  En lisette van lamoen……..NIX mis mee, is een topvrouw!
  Hoop dat zij wel wiels de mond kan snoeren!

 32. Er zijn al eerder aangiftes gedaan tegen Wiels en elke keer durft het OM en de rechter hem niet aan te pakken want ze zijn bang voor een mei 69.. tja en zo lang dat zo blijft zal Wiels door gaan. Zelfs het feit dat hij aangeeft dat hij bewijs heeft om Schotte jaren de cel in te gooien daar doet het OM niets mee???

 33. Ik ga aangifte doen tegen het OM omdat ze geen werk maakt van de 100000 aangiftes tegen deze geflipte dwerg.

 34. Na de bibliotheek is Landfill maar eens toe aan een nieuwe (nutteloze) naam. Kunnen we die niet gaat vernoemen naar Wiels? Kan de ‘vuilnis’, die deze primitieve man denkt uit te moeten kramen dáár meteen gestort worden 🙂

 35. het wordt de hoogste tijd dat dit gestoord subject de mond gesnoerd wordt, kortom opsluiten dus. Dit loopt de spuigaten uit.

 36. Dat zou Cleopa ook moeten doen en de anderen die hij beledigd heeft.

 37. Echt waar, wij hebben onze eigen Idi Amin. Hij streeft ook naar zo een soort land en dictatuur.
  De wijze waarop de man “politiek” bedrijft hoort in een banananen republiek thuis en hij wil het daar voor het zeggen hebben als Wiels Dadda.

  Als ik hem was zou ik de geschiedenisboekjes eens gaan lezen, hoe het al dit soort schreeuwers en onbenullen is vergaan.

 38. Het wordt steeds gekker met de doorgedraaide dorpspastoor die Wiels is.

 39. Het moet nu maar eens afgelopen zijn dat Wiels jan en alle man maar kan beledigen, zwart maken en wat nog iets meer zij. Het kan wel heel stoer klinken, maar in een rechtstaat heb je je aan bepaalde fatsoensnormen te houden of is dat teveel gevraagd van onze “sociaal” werker?

 40. tegen Wiels kunnen niet genoeg aangiftes gedaan worden.
  deze man is een gevaar voor het land Curacao.
  het is hem nu al gelukt om een trweedeling te creeren van wij en zij.
  als vergelijk zie ik dan in rwanda de hutu”s en de tutsi”s
  daar was ook een partij actief om een zonde bok te vinden voor de problemen daar.
  dat is toen gelukt met als resultaat 1 miljoen doden onder tutsi”s en een grote schande voor het land.
  http://www.afrikatour.nl/landengegevens/Ruanda/Rwandagenocide.htm

  Nu schijnt het goed te gaan in Rwanda, maar de schande blijft.