• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SchoolboekenCURAÇAO – Leerlingen van scholen van de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs, de VPCO, mogen hun zelf betaalde boeken niet mee naar huis nemen. Dat meldt Radio Hoyer 2. De VPCO verplichtte ouders vóór 18 juni boeken aan te schaffen en nu blijkt dat de leerlingen die boeken niet mee mogen nemen.

Elvis Andrade is één van de ouders die het niet eens is met deze gang van zaken. Hij heeft de VPCO om uitleg gevraagd, maar voelt zich niet serieus genomen. Hij wil voor morgen duidelijkheid, anders zal hij een kort geding aanspannen.

Rick Hart in gesprek met Elvis Andrade:

Klein percentage
Dianne Lorier, directeur van VPCO, zegt in reactie op Elvis Andrade dat maar een klein percentage van ouders de boeken heeft betaald en dat het onmogelijk is in de klas onderscheid te maken tussen boeken die betaald zijn door ouders en die door VPCO zijn voorgefinancierd. Sinds mei is de VPCO in overleg met de minister van Onderwijs en heeft de vereniging heeft pas kort geleden 880.000 gulden overgemaakt gekregen. Dat is nog niet de volledige 1,2 miljoen gulden om gratis onderwijs op de VPCO-scholen te kunnen garanderen, zegt Lorier.

Formulier
Volgens Lorier doet minister Wilsoe het naar de buitenwereld voorkomen dat het gratis onderwijs is geregeld, maar dat is nog niet het geval. Om het resterende bedrag te krijgen moet VPCO aan meerdere voorwaarden voldoen. Leerlingen zullen binnen een aantal dagen de boeken mee naar huis mogen nemen, maar ouders zullen daarvoor wel een formulier moeten ondertekenen. Mocht het gratis onderwijs toch niet gerealiseerd worden, dan zullen de ouders de boeken alsnog moeten betalen.

Rick Hart in gesprek met Dianne Lorier:

11 reacties op “VPCO verbiedt leerlingen boeken mee te nemen”

 1. Niets tekenen ouders………..eerst geld terug ,daarna zien we verder. Het is hun probleem met de regering.Als het ministerie niet duidelijk genoeg is,vind ik dat heel erg vervelend.Maar over de arrogante houding van t VPCO valt nogal wat te zeggen.Ze laten de ouders en de kinderen nu de dupe worden.Ze spelen het spel nu over hun rug.Al jaren krijgt mijn kind boeken die al jaren ervoor gebruikt zijn.Ik vraag me af waar ze t geld dat ik al jaren betaal voor o.a. boeken.Nooit geen inzage gehad,over het gebruik van t betaalde geld.

 2. Onononbegrijpelijk hoe echt van ALLES een puinhoop gemaakt kan worden! Nu dit weer.
  Wat morgen?

 3. De paradox van de wereld van gratis

 4. De chaos op Curaçao wordt met de dag groter. Bedankt Schotte & Co.

 5. Zielig voor de schoolgaande kinderen van Elvis Andrade. Deze worden nu het mikpunt van pesterijen. Lekker slim Elvis.

 6. maar het blijft een geweldige verkiezingsstunt.
  dus straks zitten we weer met de zelfde maffiosa.

 7. Volgens mij is deze meneer Andrade zelf ook iemand actief in de politiek! dit is het gevolg van iets willen doordrukken ondanks alles. Geen enkel beleid. ook niet hoe het in de toekomst zal gaan. Nu worden zgn overheids nv leeggezogen..
  Volgens mij dient het besluit gratis onderwijs nog eerst door de staten worden goedgekeurd en daarna naar de gouverneur.. wie houdt deze demisionaire groep criminelen tegen?

 8. Wat maken ze er met z’n allen toch een grote puinhoop van. En maar zeuren dat kinderen/leerlingen respekt moeten tonen. Respekt waarvoor dan wel, het onderwijs op Curacao is hopeloos slecht.

 9. VPCO:

  Begin eerst maar eens het boekengeld van de ouders te restitueren die op tijd en volgens de regels de boeken hebben betaald! Schandalige manier van handelen. Daarna heeft VPCO alle tijd om de administratie die afgedwongen wordt door de minister in orde te maken.
  Boter bij de vis! Als de vis niet geleverd wordt dan graag de boter retour! En direkt! Niet over twee maanden. Geld nu terugstorten en alle boeken op school houden totdat de minister de overige 30% heeft betaald. Dat zet ook wat druk op de ketel om daar mee op te schieten omdat de leerlingen dan in deze periode weinig thuis kunnen studeren en geen proefwerken kunnen maken. Niet de eerlijke ouders als crediet bank gebruiken, Foei.

  Robin Hood houdt dit bananen eiland in de gaten!

 10. Geweldig toch ?? De puinhoop die gecreerd is met een super ondoordachte maatregel die niet behoorlijk doordacht noch behoorlijk gefinancierd is. Zie hier de lokale politiek ten voeten uit !
  Hoe kun je de zaak nog meer onduidelijk en naar de knoppen helpen ?? Nou heel simpel… gewoon weer op deze padvinders club ( excuses aan de padvinders) te stemmen.

 11. Altijd wanneer er verkiezingen zijn wilt deze meneer doen blijken dat hij wat kan betekenden voor iemand. VPCO heeft gisteravond alles uitgelegd en vandaag zouden de leerlingen hun boeken meekrijgen, ook degene die niet hebben betaald. Wel moesten ouders een formulier tekenen dat overeengekomen wordt dat indien er tussen VPCO en de regering duidelijk kan worden vastgelegd onder welke voorwaarden het geld besteed moet worden dat het betaalde schoolgeld (deels) wordt terugbetaald. Zo niet, dan wordt er geen geld teruggestort. Voor ouders die nog niet hebben betaald geldt dat zij restant dienen te vergoeden of het volledig bedrag indien VPCO en de regering niet tot een compromis kunnen komen.