• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Demissionair ministers Jacinta Scoop-Constancia, Carlos Trinidad en Hensley Koeiman gaan maandag om de tafel zitten met vertegenwoordigers van de vakbonden ABVO, CBV, STKO, STK, PWFC en UGTK/CADMU. De vakbonden willen invloed hebben op de beleidsformulering van de regering.

De ontevredenheid van de vakbonden van verschillende overheids-nv’s bereikte eind juli een hoogtepunt, toen vakbonden STKO, CBV, ABVO, UGTK/CADMU, PWFC en STK de krachten bundelden en zelfs dreigden om tankstations plat te gooien. De vakbonden waren boos over de sluiting van Mundo Nobo en het slechte beleid van de aandeelhouder van onder meer Curoil, Curgas, CPA en Aqualectra: namelijk de overheid.

Excuses
Daarnaast vielen de uitlatingen van demissionair premier Gerrit Schotte over Aqualectra in het verkeerde keelgat bij de vakbonden. De premier zei namelijk dat er door werknemers van Aqualectra met geld wordt gesmeten en onverantwoordelijk met het bedrijf wordt omgegaan. Schotte heeft vervolgens tijdens een bijeenkomst met de werknemers van Aqualectra in het WTC op 24 juli zijn excuses aangeboden.

Verzoek
Tijdens de eerste vergadering heeft de Raad van Minister gesproken met Wendy Calmes van ABVO, Coromoto Maria van CBV, Cedrik Hudson van STKO, Edmond Francisca van STK, Dennis Daal van PWFC en Wendell Meulens van UGTK/CADMU. Met deze vertegenwoordigers zullen de ministers maandag aanstaande om de tafel zitten om over het verzoek van de vakbonden verder te praten. Demissionaire premier Schotte heeft voorgesteld om een ‘position paper’ op te stellen waarin wordt geformuleerd hoe een platform kan worden opgericht dat later kan worden uitgebreid met vertegenwoordigers van de private sector en ondernemingen.

5 reacties op “Ministers maandag om tafel met vakbonden”

 1. Daar gaan we weer…

  “Demissionaire premier Schotte heeft voorgesteld om een ‘position paper’ op te stellen waarin wordt geformuleerd hoe een platform kan worden opgericht dat later kan worden uitgebreid met vertegenwoordigers van de private sector en ondernemingen.”

  Beste Gerrit, het wiel dat je wilt uitvinden heet SER… (citaat van hun sensoren)

  “Evenals met de oprichting van voorheen de SER Nederlandse Antillen, is het doel van het oprichten van de SER Curaçao het creëren van een forum waarin de overheid overleg kan plegen over te nemen maatregelen met sociaal-economische consequenties. De SER biedt tezamen met de onafhankelijke leden, de sociale partners een platform om overleg te voeren over zaken die ook werknemers en werkgevers aangaan.

  De SER Curaçao heeft in februari 2011 een voorstel ingediend bij de regering tot wijziging van een aantal belangrijke artikelen in de Landsverordening Sociaal Economische Raad. Het betreft hier onderwerpen met betrekking tot de samenstelling van de Raad, de openbaarmaking van adviezen van de SER en de advisering van de SER aan het parlement.”

  Zijn de ministers en de vakbonden nu kierewiet of heb ik iets gemist?

 2. Nu kan het nog even. De Staten kunnen wel genegeerd worden. Nog even snel een paar zaken per ministerieel besluit laten regelen, dan zullen wij als vakbonden een stemadvies aan onze leden geven. Die deal moet te maken zijn, toch? Asjes zorgt er wel voor dat de Statenvergaderingen worden opgeschort. Het geld laten we voorschieten door de overheidsbedrijven dus eigenlijk is de zaak wel onder controle. Alleen lastig dat we nog moeten doen alsof we een democratie zijn, maar dat regelen we weer na de verkiezingen. ok?

 3. Deze regering moet helemaal niets met de vakbonden, hooguit excuses aanbieden en wegwezen.

 4. Regering “can’t stand the heat anymore”
  Paniekvoetbal en nu ineens alle organisaties “paaien” en “slijmen” om kritiek weg te nemen.
  @VAKBONDEN: laat je NIET OMKOPEN met smoesjes en loze beloftes !!!!!

 5. Verkiezingstijd en nu ineens willen ze met de vakbonden praten..