• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De leden van de SAIA (Sosiedat di Arkitekto i Ingeniero Antiano) hebben onlangs een nieuw bestuur gekozen.Vernon Daal (voorzitter), Solange Lesire (secretaris), David Bohorquez (penningmeester) en Dennis Klaus (vice voorzitter) volgen Noëmi Panneflek-de Lannoy, Frans Piket en Maup Lanjouw op.

De nieuwe voorzitter Vernon Daal was voorheen directeur van het programmabureau Plan Nashonal pa desaroyá Bario, totdat hij er in februari mee stopte.

Belangen
SAIA behartigt de belangen van Antilliaanse architecten en ingenieurs op zowel lokaal en internationaal niveau en is lid van onder andere de Union Internationale Des Architectes, de Federación Panamericana de Asociaciones de Arquitectos en de Federation of Caribbean Associations of Architects. De vereniging streeft naar een onafhankelijke, professionele, integere en duurzame uitoefening van het beroep en wil de publieke belangstelling voor de beroepen van architecten en ingenieurs bevorderen.

Nieuw leven
Het nieuwe bestuur wil volgens de nieuwe voorzitter Vernon Daal zich de komende twee jaar vooral richten op het positioneren van de SAIA als een onafhankelijke vereniging die middenin de samenleving staat, samenwerkt en een constructieve bijdrage levert aan het bevorderen van de kwaliteit van de (gebouwde) omgeving. Op 1 oktober organiseert SAIA Wereld Habitatdag met als thema ‘Nieuw leven in achterstandswijken’.

www.versgeperst.com