• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Steven Martina, ceo bij Fatum en zoon van Don Martina (oud-MAN-leider) zal zich niet beschikbaar stellen voor een politieke partij. “Ik voel mij erg vereerd. Na een serieuze overweging heb ik besloten dat de initiatieven die ik heb genomen in mijn werk, het niet toelaten dat ik dit achterlaat”, zegt Martina.

Martina meldt in een persbericht dat hij de interesse in zijn persoon waardeert en sluit dan ook niet uit dat hij in de toekomst zich wel beschikbaar zal stellen. Ook Eugene Ruggenaath, oud-gedeputeerde van de PAR, ziet af van een politieke entree, weet het Antilliaans Dagblad. PAIS-leider Alex Rosaria zei donderdag tegenover Versgeperst.com dat hij in gesprek was met Rhuggenaath, maar niet het idee had dat de oud-gedeputeerde zich wilde aansluiten bij PAIS.

11 reacties op “Steven Martina niet beschikbaar voor politiek”

 1. Dus toch wel? En hoe !!!

  Meneertje wil wildvreemde buitenlandse intellectuelen importeren in plaats van te investeren in eigen onderwijs. Met wiens geld gaat men die intellectuelen betalen?
  Ze kosten veel meer dan investering in eigen onderwijs, wat veel meer voordelen biedt en criminaliteit vermindert op het eiland. Criminaliteit begint vaak door armoede en ”ongeschooldheid.”

  Ik zeg, begin alvast te investeren in onderwijs, en in woningen voor wie terug wil.
  Maar ga het eiland niet volproppen met vreemdelingen die de taal en cultuur niet kennen en die ook nog betaald moeten worden met onze belastinggeld, en ook nog geholpen moeten worden met een woning terwijl onze eigen mensen die terug willen keren al dit goeds niet eens krijgen. Wat ze wel vaak te horen krijgen is; u bent ”te hoog opgeleid”.

  Hoop dat Wiels doet waarvoor hij gekozen is en dat hij nu niet als een lammetje over zich hen laat lopen.

 2. @phillipe, tja en juist deze regering wilde dat ministers zo maar langs de douane konden gaan met entourage om niets aan te geven.. rararara waarom?

 3. @Sjors, Ja die twee steken er echt wel bovenuit. Nog maar een Stukje van Saleh

  “Een behoorlijk niveau van kennis, kunde en vooral wijsheid is daartoe vereist, maar academische scholing is geen must. Niet alle academici blijken immers geschikt te zijn voor de functie van bestuurder of volksvertegenwoordiger. Het gaat veel meer om eigenschappen als integriteit, eerlijkheid en inzicht. ”

  Als het gaat om “integriteit, eerlijkheid en inzicht” dan weten we ook wat we Schotte en Constancia hebben. (openbaarheid van bestuur…;-) Hoewel Saleh het niet zelf zegt moest ik bij ” Niet alle academici blijken immers geschikt te zijn voor de functie van bestuurder of volksvertegenwoordiger.” toch wel even aan Asjes denken.

  Het komt wel goed met het eiland, maar het zal nog wel even duren ben ik bang. Ook Griekenland was tot 1975 een militaire dictatuur, en zie, nu bijna 40 jaar later zijn ze bankroet. Die worstelen al meer dan 2000 jaar met hun democratie… Mag Curacao dan even een dip hebben?

  Prachtig gezwam over politiek, maar het volk dan? Op tijd wegwezen nu het nog kan en het geld in plukjes contant meenemen. Tip van het CFATF..

  “persons carrying the amount of NAF 20.000 or more in cash and/or bearer
  negotiable instruments, entering or leaving the country, must report this to the Customs
  authorities. At this time, Curaçao is using a disclosure system and persons carrying NAF
  20,000 or more should report the information by completing a specially designed form.
  Customs “

 4. @phillipe, deze regering heeft anders zeer goede ministers met een hoge opleiding.. Constancia en Schotte bv

 5. Citaatje… Prof. mr. Jaime M. Saleh op donderdag 13 oktober 2011

  “…Op onze eilanden valt het overigens niet mee om genoeg mensen met de eerder genoemde, goede eigenschappen voor politieke functies aan te trekken. Deze mensen zijn er overigens wel, maar zij lenen zich niet voor politieke functies; enerzijds omdat de politiek – zoals al gezegd – geen al te beste naam heeft en anderzijds omdat zij blootstaan aan allerlei – zacht gezegd – onaardige bejegeningen. Dit is te betreuren omdat juist in jonge democratieën gekwalificeerde publieke ambtsdragers nodig zijn om de verantwoordelijkheid voor goed bestuur waar te maken en om de greep op de leiding en het beleid te houden…”

  Genoeg wijsheid op Curaçao. Onderstaande zou verplichte literatuur moeten zijn voor alle (kandidaat-) politici en op scholen is het bij het vak “Geschiedenis” m.i. belangrijker dan Tula.

  Voor wie de hele tekst wil hebben (een aanrader als je een goed onderbouwd overzicht wilt hebben van wat er over Curaçao en de relatie met NL te zeggen valt); ik stuur het op.
  Mail naar philippemaaskant@hotmail.com

 6. Steven is CEO bij Fatum en Ruggenaat heeft een goedbetaalde baan bij Citco. Helaas is het politieke arena zo’n slangekuil geworden dat men alleen maar mensen krijgt onder het motto “Ik ben niks, ik kan niks, laat me politicus worden”. Pas als je ministers boven de Naf 40.000 gaat betalen krijg je de grotere jongens uit het bedrijfsleven.

 7. ik zou me liever ook niet in de slangekuil begeven.

 8. @FG, Datis zo Asjes schijnt wel een hoge opleiding te hebben genoten en tja wat zullen we daar van zeggen!

 9. @Sjors alsof ”hoogopgeleiden” geen witte boorden kunnen zijn.
  “Sjors”/ Zorro toch.

 10. Hij is ook te hoog opgeleid, heeft werkervaring en geen strafblad.. tja dan doe je niet mee met bv onze ministers van regering Schotte

 11. Alsof iemand nog op hem zit te wachten. Tsss