• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Surinaamse president Desi Bouterse heeft geen 50.000 euro gegeven aan het Kwakoefestival in Amsterdam. Dit heeft de premier vandaag gezegd. Volgens Bouterse heeft de Surinaamse regering, op verzoek van het festival, een bemiddelende rol gespeeld in de financiële perikelen van het festival.

Bouterse legt in een opgenomen gesprek uit wat er volgens hem is gebeurd. “Enkele mensen van Kwakoe hebben gevraagd of ze de naam van het kabinet mochten gebruiken om sponsoren te werven. We hebben ja gezegd en waarschijnlijk is het ze gelukt dat geld bij elkaar te brengen. Dus ik begrijp die hele commotie eigenlijk niet”, aldus Bouterse.

Logisch
Dat de regering heeft bemiddeld in de problemen, vindt Bouterse logisch. “Het is immers een Surinaams festival dat belangrijk is voor het Zuid-Amerikaanse land. Dat is ook de reden dat oud-president Jules Wijdenbosch in Nederland was en dus een rol kon spelen in de bemiddeling.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Bouterse: ‘Ik gaf geen geld aan Kwakoe’”

  1. Eigenlijk snap ik niet hoe de versgeperst zoveel aandacht kan schenken aan zo’n volksmoordenaar door 4 artikelen hieraan te wijden. Ik vraag me af of het wel goed is van de krant om zoveel artikelen aan toe te wijden.Ook al heeft hij het gedaan, denken juliie dat deze man de waarheid zal vertellen dat hij geld heeft geschonken aan die stichting,die man heeft zelfs gelogen over de moorden die hij gepleegd heeft in de tachtige jaren. Handje kontantje kan je nooit bewijzen toch. Dus waarom zoveel aandacht. Dat krijgen toch alle ambtenaren onder tafel en boven tafel of een tegenprestatie. Dat gebeurd toch overal op de wereld.