• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het beroep tegen de aanwijzing is officieel ingediend, dat bevestigt demissionair gevolmachtigd minister Sheldry Osepa tegenover Radio Hoyer 2. Curaçao kreeg op 13 juli een aanwijzing van Nederland, nadat het College Financieel Toezicht (Cft) dit had geadviseerd aan Nederland.

Curaçao wordt sinds de aanwijzing maandelijks gecontroleerd door het Cft en de regering mag als gevolg ook geen nieuwe leningen afsluiten. Het kabinet heeft tot 1 september om de begroting op orde te krijgen.

Hoger beroep
Demissionair premier Gerrit Schotte gaf kort na de aanwijzing gelijk aan in hoger beroep te gaan. Volgens Schotte is de regering bezig met zestien hervormingen en is al 30 miljoen gulden bezuinigd. Het tekort zou bovendien geen 160 miljoen, maar 85 miljoen gulden bedragen. “De aanwijzing verandert voor ons niks. We zijn dit al aan het doen, dit was niet nodig”, aldus Schotte.

Procedure
Het beroep is een soort bestuursrechtelijke procedure, waarin een onafhankelijk orgaan zich uitspreekt over het handelen van de overheid. Dat het nu pas wordt ingediend, ruim een maand na de aanwijzing zelf, komt volgens Osepa omdat het voor iedereen nieuw is en hebben sommige juridische procedures meer tijd en aandacht nodig.Volgens de gevolmachtigd minister is het niet een kwestie van het redden van een imago, maar moeten alle wegen bewandeld worden.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Sheldry Osepa:

21 reacties op “Beroep tegen aanwijzing ingediend”

 1. een beetje sukkelig is het wel om de brief/stukken voor het beroep op het verkeerde adres te bezorgen.
  als ik naar Osepa kijk zie ook eigenlijk een beetje sukkelig type.
  ik denk echt dat hij de verhalen van Gerrit nog geloofd en dat hij zelf geen echt slecht persoon is.
  Maxima zij ooit over haar vader, dat hij een goed mens was in een fout kabinet.
  eigenlijk is het geen excuus, maar sommige mensen willen niet zien hoe fout hun vrienden/familie zijn.
  Jammer voor Osepa, want op een gegeven moment wordt hij wel afgerekend op deze periode in zijn leven,

 2. Babaloodin maakt bekend, dat hij zijn targets niet haalt voor 1 september en dan gaan we nog steeds beroep tegen de aanwijzing indienen. Is ongeveer hetzelfde als tegen een politieman aanpiessen en dan vragen waar de WC is.

 3. Curaçaoenaar ten voete uit, ieder ander zou bij het merken dat een schrijven van hem door hem op het verkeerde adres was afgeleverd er alles aan doen om dat te corrigeren. Nee onze Gevolmachtigd Minister (demissionair) volstaat met de opmerking: zij hebben een doorstuur plicht. Vraag ik mij af, waar staat dat, in welke overeenkomst is dat vastgelegd ?
  Sluit af met de opmerking; alweer een brevet van onvermogen van onze regering, Alhoewel dat woord “onze regering” een joke is en duidelijk is dat nos mes por ni’un k.njo.

 4. Weer zo’n schrijven dat niet geschreven is maar wel bezorgd, of is het een schrijven dat wel geschreven is maar niet bezorgd (of op de verkeerde plaats bezorgd ?).
  Het is wel zo dat ontvangst door de “bestemde” pas genoteerd wordt op het moment dat de “bestemde” het in ontvangst neemt. En die juristen die onze demissionaire regering in deze hebben geadviseerd hebben het zo te horen niet zo nauw genomen met hun verantwoordelijkheid.

 5. @Gerritje:
  Richtlijnen voor vluchtklasse op “korte” vluchten:
  GEEEEEEEEEEEEN businessclass !!!!!!!!!!!
  En wie betaald verschil van minimaal 4 tickets van deze ILLEGALE vlucht via Miami ????
  WIJ DUS (belastingcentjes)………………………………. WAKE UP !!!
  Wordt tijd dat al die blinde idioten die met MFK vlaggetjes (zou me DOODSCHAMEN om daar mee rond te rijden) op auto en huis eens wakker worden en beseffen dat ze GENAAID en BEROOFD worden waar ze zelf apathisch bij staan.

  $$$$$$$$$$$$$$hame …. on YU-politicians & YU-voters …..$$$$$$$hame !!!!!!!

 6. @undaschottetta,

  of moest hij nog wat geld storten op zijn bankrekening in Miami?
  hij was tenslotte toch in de buurt.
  even een koffertje meenemen, hij krijgt toch geen controle voor zijn bagage.
  dat heet politieke onschendbaarheid….!!!

 7. Wie kan mij uitleggen wat demissionair betekent? en wie houd een demissionair kabinet in de gaten?.. want ze gaan gewoon door met intimideren, geld verkwisten, dure reisjes en het leegroven van overheids nv’s?

 8. in nederland trappen ze niet in hoor schotte, en die 17 milj voor het onderwijs? dus 30 -17 =….jamalodin kan je dit uit het hoofd?

 9. Ha ha ha, ze kunnen het beroep nog niet eens op het juiste adres bezorgen.
  De juristen hebben bekeken waar in de Rijkswet staat waar het bezorgd moet worden.
  Kennelijk hadden ze doeken voor hun ogen.

  Dat heb je nu met deze “kanjers” van ambtenaren.

 10. Overigens heb ik vernomen dat Schotte (met troetelpoedel Stella en fotoslaaf Ramsay) via Miami naar Santo Domingo is gevlogen. Een heel stuk om vergeleken met de rechtstreekse vlucht van Insel Air, maar Schotte zou erop gestaan hebben business class te vliegen en deze stoelen biedt Insel Air niet.

  Dus maakt ons kleine blaaskaakje liever een vlucht van 4 uur extra als hij maar zijn MAVO3 niveau kan proberen op te poetsen door businessclass te zitten.

  En Stella en Ramsay vinden het natuurlijk allemaal goed, al was Schotte via Sydney gevlogen.

 11. Sheldry Osepa de Schothondje van Schotte met zijn gezicht van, yo no fui, , it wan’t me,alsof hij niet tot tien kan tellen. Gaat ook het geschiedenis als de meest domste gevolmachtigd minister van Curacao in 10-10. Wat heeft die man nou gepresteeerd voor CUracao in die periode alleen maar leugen en lintjes knippen. Deze heeft lef om comedie te spellen voor Schotte voor een regering die lang geen meerderheid heeft op Curacao. Gewoon een bende..

 12. beetje raar dat een gevallen kabinet dit soort zaken nog kan doen.
  160 miljoen te kort zijn geen lopende zaken maar een langlopende zaak .
  ik stel voor om de financiele zaken voorlopige onder het cft te plaatsen tot dat er een nieuwe regering is.

 13. K. Verwerf, Stella van Rijn is ook mee naar Santo Domingo, dus aanwijzing of geen aanwijzing, tekort of geen tekort, demissionair of niet demissionair: het grote graaien gaat gewoon door. En helaas ontbreekt het de kiezers aan opleiding om deze graaiers daarop af te rekenen want ze blijven als lemmingen achter onze MAVO3 premier aanlopen.

  Laten we het maar als een afscheidsreisje zien van het cocktailtrio Gerrit, Ramsay en Stella dat de belastingbetalers in bijna 2 jaar miljoenen heeft gekost.

 14. Ondanks de aanwijzing en een tekort van 260 miljoen is Schotte weer met een prive fotograaf op snoepreis. En dan zie ik weer de 2,000 man bij de sede van MFK voor me afgelopen zaterdag, allemaal naief gelovend in het mas serka di bo van de firma Schotte List en Bedrog NV.

  Zag trouwens in de stukken van Frente Sivil dat vader Hendrik Schotte ook een strafblad heeft voor zijn aandeel in de Bad Boyz Toys fraudezaak waarvoor zijn zoon veroordeeld is.

  De appel valt dus niet ver van de boom. Wat een familie.

 15. STOER!!!!! en denken ze nou echt dat het helpt?????

  Ha ha ha laat me niet lachen. Het toezicht wordt alleen maar strenger.

 16. Zijn we deze engerd bij een motie van wantrouwen ook kwijt? Osepa heeft 2 jaar lang als een bang hondje aan de riem achter Schotte aangelopen.

  En waar Schotte geen opheldering wilde of beter kon geven over zijn MOT meldingen, houdt Osepa de kaken stijf op elkaar over zijn door MFK kwijt gescholden studieschuld die nu door alle andere studenten opgebracht moeten worden.

 17. “… en is al 30 miljoen gulden bezuinigd … ”

  Helaas is dat gelijk alweer over de balk gegooid met gratis onderwijs.. 17mln dollartjes geleend weet je nog??

 18. Osepa; stap aub uit de politiek, redt je eigen imago!

 19. Sheldrie is nog een beetje in zijn oude beroep bezig; beroep aantekenen en op die manier nog wat uurtjes kunnen declareren bij je opdrachtgever. Een echte gladvocaat.
  Maar nu gaat het erom om op constructieve wijze een financieel plan te maken waarin inkomsten en uitgaven in balans komen…..
  Dus niet alleen maar denken aan inkomsten.

 20. Volgens de gevolmachtigd minister is het niet een kwestie van het redden van een imago, maar moeten alle wegen bewandeld worden.
  Beste Sheldry, je bedoelt hopelijk toch wel te zeggen “het bevestigen van een imago” denk ik ?

 21. demissionaire regering is aardig druk bezig.. volgens mij moeten ze gewoon ff rustig blijven!