• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er is geen sprake van financiële sancties tegen Suriname, die een gift van de Surinaamse president Desi Bouterse aan het Zomerfestival (voorheen het Kwakoe Festival) in Amsterdam zouden kunnen verhinderen. Dat zegt minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken.

Hij noemt het “goed nieuws” dat Amsterdam al heeft laten weten de financiële bijdrage ongewenst te vinden. Volgens de bewindsman is aan het bestuur van het festival en de andere sponsoren een goed besluit te nemen over het aanbod. “Het is nu de verantwoordelijkheid van de organisatie te beslissen of zij dit geld wil aannemen”, laat Rosenthal via zijn woordvoerder weten.

Bijdrage ongewenst
De Surinaamse krant De Ware Tijd berichtte eerder vandaag over de steun van Bouterse aan Kwakoe. Bron was directeur Van der San van het kabinet van de president. Amsterdam liet bij monde van locoburgemeester Lodewijk Asscher weten de financiële bijdrage of inmenging ongewenst te vinden. Maar het festival betreft een privé-initiatief, dus van sancties kan geen sprake zijn, aldus Rosenthal.

Samenwerking
Eerder zette Amsterdam de samenwerking met Suriname op het gebied van humanitaire projecten op een laag pitje toen Bouterse president werd.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “‘Organisatie beslist over aanname geld’”

  1. Beste Uri, welke Nederlander gaat naar een door die moordenaar gesponserd feestje ?