CURAÇAO – Een financiële bijdrage of inmenging van de Surinaamse overheid in het Zomerfestival (voorheen het Kwakoe festival) in Amsterdam-Zuidoost is niet gewenst. Dat liet de Amsterdamse burgemeester Lodewijk Asscher vandaag weten.

Hij reageert daarmee op het bericht dat de Surinaamse president Desi Bouterse het noodlijdende festival steunt met minimaal 50.000 euro. De Surinaamse krant De Ware Tijd kwam eerder vandaag met het bericht dat Bouterse geld geeft aan Kwakoe. Bron van het artikel is directeur Eugène van der San van het kabinet van de president.

Geen commentaar
Bij stichting Kofoe, die het festival organiseert, was er vandaag niemand bereikbaar voor commentaar. Ook de Surinaamse regering heeft geen reactie gegeven. De gemeente Amsterdam zette de samenwerking met Suriname op het gebied van humanitaire projecten op een laag pitje toen Bouterse daar president werd.

© ANP, alle rechten voorbehouden

9 reacties op “Financiële bijdrage Bouterse niet gewenst”

 1. @ Spel is uit, ik zie het toch anders, het Zomerfestival moet zichzelf bedruipen, subsidies van de Gemeente hebben het in het verleden op de been gehouden en nu die subsidies er niet in voldoende mate zijn, zouden wij een met drugsgeld gesubsidieerd Zomerfestival moeten accepteren ? Dacht het niet !

 2. @ Pukkie, je doet echt je naam eer aan, als de burgemeester afwezig is wordt hij vervangen door de loco-burgemeester, deze handelt dan als zijnde de burgemeester. Ik snap wel dat jij met je sociale zaken niveau dit niet echt begrijpt, daarvandaan even deze informatie.

 3. misschien zouden de mensen die Kwakoe bezoeken een entree kunnen betalen?
  allemaal 2 euro en het geld is binnen…..

 4. @spel, Kwakoe is elk jaar maar een bende.. organisatorisch en financieel. Als men niet normaal dit kan organiseren dan maar niet!

 5. Kennelijk ontgaat het iedereen hier dat dhr van der Laan burgemeester is van Amsterdam en niet Lodewijk Ascher.

 6. Moet Kwakoe dan dood?

  Nederland wil dat niet ondersteunen en als Bouterse dat ondersteunt is het ook niet goed. Asscher moet of geld dokken of zijn mond houden.

 7. Felicitaties voor Ascher dat hij nu plotseling Burgemeester is van Amsterdam.

 8. niet meer dan terecht.
  zou nederland ook hbier moeten doen, als er weer op maffia gestemt gaat worden.

 9. Beste Lodewijk, doe niet zo kinderachtig, als iedereen zo reageerd komen wij nooit van ons zwarte drugsgeld af.