• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) is verbijsterd dat de Staten nog steeds geen vergadering heeft opgeroepen om de val van de regering en de aanwijzing te bespreken. “Deze gebeurtenissen zijn blijkbaar niet zwaarwegend genoeg om in het hoogste orgaan, de Staten, besproken te worden.”

“De Statenvoorzitter en de regering (lees Minister President) maken dit onmogelijk, waarbij het argument gebruikt wordt dat een discussie in de Staten en/of het aannemen van een motie van wantrouwen geen nut heeft omdat de regering beslist of moties worden uitgevoerd”, aldus VBC.

Vergadering
Vlak na de val van Kabinet Schotte gaf de grootste oppositiepartij PAR aan een motie van wantrouwen te willen indienen bij de eerste Statenvergadering na het zomerreces. Maar de vergadering op 7 augustus werd afgelast. MFK-voorzitter en vice-Statenvoorzitter Amerigó Thodé vond het overbodig om het enige agendapunt, de parlementaire enquête, te behandelen als er over twee maanden een nieuwe regering zit.

Monddood
De handelswijze en redenering van de Statenvoorzitter en de premier hebben volgens de vereniging bij velen de wenkbrauwen doen fronsen. “Naar de bescheiden mening van de VBC wijst alles juist in de richting dat de pogingen om de Staten monddood en machteloos te maken als ondemocratisch moeten worden beschouwd. Het elkaar de bal toespelen kennelijk met als doel de Volksvertegenwoordiging buiten werking te stellen druist in tegen alle regels van een democratische rechtstaat. Eerder is sprake van een poging tot greep naar de totale macht of wel het plegen van een coup”, gaat VBC verder.

Democratie
“Het is bekend dat Curaçao momenteel wordt geconfronteerd met een aantal serieuze problemen die snel aangepakt en opgelost moeten worden. Uitschakelen van de democratie is niet de oplossing. Integendeel een cultuur van intimidatie en angst leidt alleen maar tot wantrouwen”, vindt de vereniging. Bonafide investeerders zullen volgens VBC hierdoor hun activiteiten staken en Curaçao vermijden. “Hardwerkende en zich aan de wet houdende burgers zullen zich steeds meer beraden om te emigreren.”

Autonomie
VBC roept de Statenvoorzitter Ivar Asjes en demissionair premier Gerrit Schotte op om ‘het pad van bewuste uitschakeling van de trias politica te verlaten en het democratisch proces te herstellen’. “Indien zij blijven volharden in hun foutieve en voor Curaçao desastreuze aanpak dan blijft er maar één alternatief over en dat is het toepassen van artikel 43 van het Statuut. Het Koninkrijk moet haar verplichtingen nakomen en dient de hiervoor genoemde rechten zonder verder uitstel te waarborgen. De vernedering en het inleveren van de autonomie die hiervan het gevolg zijn, moeten dan geheel op conto van de huidige Statenvoorzitter en de minister-president worden geschreven.”

14 reacties op “‘Premier en Statenvoorzitter maken Staten monddood’”

 1. Mensen mensen toch. Als zowel de oppositie en Akshon Sivil monddood gemaakt worden. De staten uitgeschakeld door de maffia die hier sterk aanwezig is. Deze mfk word gestuwd door kapitalen vanuit de maffia. Dos Santos zit niet stil. Schotte connecties met een italiaanse maffia leider, lid van de New World Order (3 puntjes tussen wijsvinger en duim)
  Wiels (fervente Nederland hater) en Cooper ( naloper waar het meeste geld is)

  Mensen als deze heren straks weer meedoen aan de verkiezingen kan je er gif op in nemen dat er een grote verkiezings fraude zal komen.
  Wiels is al tege mensen in de verkiezings raad. Kijk goed en luister eens goed. Elke avond zie je nu die mfk op telecuracao. Alle zendtijd opgekocht door schotte.

  Hoe maak je een volk murv? Door constant je stem te laten horen en elke dag weer diezelfde dreun van die mfk. We noemen het ook HERSENSPOELING.

  Waar wachten we op? Op de complete coup? Die nu al achter de schermen wordt voorbereid.
  Of zeggen we met z’n allen gelijk tijdig : NU IS HET GENOEG.

  Maar gaan we gewoon door met onze feestjes en drank, sorry dan roepen we het over ons af.
  Nederland zal HOE DAN OOK INGRIJPEN.
  Zitten we te wachten op een militaire interventie? Want die gaat komen.

  CURACAO WAKE UP.

 2. De oppositie stelt zich veel te passief op. Laat toch verdorie je tanden eens zien tegen de criminelen van MFK, MAN en PS, je hebt nu toch een meerderheid!

 3. Waar is Frente Sivil & Action Sivil??????????????

 4. Het is wel een makkelijke manier van de Staten om zich ervan af te maken “Het is niet onze schuld, maar zij maken het ons onmogelijk”.
  Kom op! Er zijn meer dan een manieren om te bereiken wat de Staten wil bereiken en dat moeten ze ook doen. Ik vind dit wel een beetje stemmingmakerij net voor de verkiezingen…

 5. TIp zeg tegen de USA dat er olie is en dan komen ze wel met een interventie macht om het eiland te zuiveren van corruptie en criminelen. worden we een amerikaanse kolonie maarja alles is beter dan dit..

 6. Ik weet niet of jullie het weten maar eerst hebben ze de oppositie 22 maanden monddood gemaakt en nu maken ze de staten 2,5 maanden monddood.

 7. Het is duidelijk de opzet van deze twee schooiers incl Wiels dat Nederland art 43 inzet,dan kan het hele volk zich achter hun scharen om tegen Nederland te demonstreren,en zo verdoezelen zij hun eigen tekortkomingen.

 8. Ik denk dat langzamerhand het grootste deel van de bevolking een zucht van verlichting zou slaken als art. 43 Statuut zou worden toegepast. Dit kan toch echt niet (meer).

 9. We glijden snel af. Democratie wordt een jeugdherinnering. Schotte en Asjes…(zie Citaat)

  “.. The dictator is the man who replaces the existing standards of justice and morality by more and more private prestige, by more and more power, and eventually isolated himself more and more from the rest of humanity. His suspicion grows, his isolation grows, and the vicious cycle leading to a paranoid attitude begins to develop..”

  We staan erbij en kijken ernaar. Schotte Asjes c.s. komen in het rijtje van Bouterse c.s

 10. Wat er hier allemaal gebeurt is bij de wilde beesten af, op allerlei manieren wordt hier de zin van enkele criminele families er door geduwd door alle organen gewoon monddood te maken. Curacao zal binnenkort zijn eigen idi dada amin of bouterse hebben die voor iedereen gaat uitmaken wat goed voor ze is.

  Welk fort gaan we hier gebruiken om de tegenstanders “uit te schakelen” ??? Absolute bananen republiek achtige toestanden op dit eiland waar de zwaar bewapende minister president en consorten zich verplaatsen in bewaakte colonnes met toeters en bellen.

  De onderonwikkeldheid en dictatuur druipt er van af, landen zoals Uganda en Congo en Swaziland voelen zich een stuk beter, er is namenlijk een nieuw nog dommer en dictatoriaal land in opkomst . Het land Curacao !!!

 11. 2012 gaat in de geschiedenisboeken in als het jaar van de 1ste staatsgreep van het nieuwe land Curacao. Wat maakt die Schotte er toch doelbewust een bende van. Als er volgende week nog geen vergadering is geweest rest de rijksministerraad helaas maar 1 taak… artikel 43.

 12. Dit is gewoon een staatsgreep! de politie dient meteen de coupplegers te arresteren!

 13. Het is onbegrijpelijk dat de oppositiepartijen, die inmiddels een meerderheid in de Staten hebben, deze zaak niet voorleggen aan de Gouverneur. Als de Gouverneur hierin geen besluit wil nemen, kan altijd nog naar Nederlands ingrijpen worden gewerkt.
  Inmiddels is de verkiezingstijd begonnen en zitten de meeste oppositiepartijen met lege kassen voor de campagne. MFK etc kunnen inmiddels het volk politiek veel wijzer maken met veel muziek , veel drank en kippenpoten.

 14. Inderdaad. Curacao gaat snel de kant van Suriname op. En daar durft ook niemand tegen Bouterse zijn mond open te doen. Er is een coup gepleegd en iedereen keek er naar. Lafaards.