• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er is nog geen oplossing voor het conflict over het Zomerfestival in Amsterdam-Zuidoost, de opvolger van het bekende Kwakoefestival. De organisatie van het evenement en de verhuurder van de tenten zijn met elkaar in gesprek. Dat betekent dat een eventueel kort geding pas vrijdag aan de orde is.

Dat heeft Machteld Roethof, de advocaat van de organiserende stichting Kofoe, laten weten. Door een financieel conflict wil de tentenverhuurder de tenten van het festivalterrein weghalen. Kofoe spande vervolgens een kort geding aan. Dat zou dinsdag dienen, maar werd op het laatste moment uitgesteld, zodat de twee partijen nog een keer met elkaar om de tafel konden.

Vroegtijdig einde
Het multiculturele festival zou vijf weekenden achter elkaar plaatsvinden en komend weekend eindigen. Als de tenten deze week worden weggehaald, kan het laatste festivalweekend mogelijk niet doorgaan.

50.000 euro
De Surinaamse krant De Ware Tijd meldt dat president Desi Bouterse van Suriname het festival steunt met minimaal 50.000 euro. Roethof kon dit niet bevestigen en Kofoe zelf was niet bereikbaar voor commentaar. Niet iedereen is blij met dit nieuws. D66-gemeenteraadslid Gerolf Bouwmeester zegt op Twitter: “Bloedgeld van veroordeelde drugscrimineel! Schandelijk!’’ VVD-fractievoorzitter Robert Flos schrijft, ook op Twitter: “Gemeente is (terecht) ontwikkelingshulp aan Suriname gestopt vanwege Bouterse en moet zeker geen geld van deze crimineel voor Kwakoe aannemen.’’ Hij verwijst daarmee naar het besluit van de gemeente Amsterdam om de samenwerking met het land op een laag pitje te zetten toen Bouterse president werd.

Financiële problemen
De organisatie van Kwakoe ging de afgelopen jaren vaak gepaard met gedoe over geld. Ook dit jaar was daar geen uitzondering op. Wegens financiële problemen werd deze editie ook al het traditionele voetbaltoernooi, waar Kwakoe ooit mee begon, afgeblazen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “‘Desi Bouterse steunt Kwakoefestival’”

  1. Volgens mij kan dat geld beter in Suriname worden gestoken.. onderwijs, infrastructurr etc is er verschrikkelijk

  2. Waarom brengt hij het geld niet even persoonlijk??