• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Projectontwikkelaar Chris van Assendelft van Wijck moet met geld over de brug komen. Engelsman Roger Bonham klaagde hem aan vanwege een ruil die het tweetal in 2008 had gedaan. Bonham ruilde een motorschip tegen een appartement in Villa Toscane (Saint Tropez) van Van Assendelft van Wijck.

In december 2009 trok Bonham aan de bel en stapte naar de rechter. Het appartement in Pietermaai was volgens de Engelsman niet opgeleverd en liep hij kosten mis. Niet veel later bleek volgens Bonham dat het appartement waarom het ging een ander appartement was dan Van Assendelft van Wijck beweerde.

Namen gewisseld
In de overeenkomst die Bonham met Van Assendelft van Wijck had gesloten werd gesproken over een appartement met de naam Assini. Volgens Bonham waren de namen tussen appartement Assini en het goedkopere appartement Sambuca gewisseld. In de overeenkomst zou het appartement beschreven zijn als ‘direct aan zee, vanaf het balkon is de haveningang duidelijk zichtbaar’. Deze kenmerken zouden alleen gelden voor het duurdere appartement, dat nu de naam Sambuca draagt. Ook hierom stapte Bonham naar de rechter.

Eis
In maart dit jaar werden appartementen Assini en Sambuca getaxeerd. De waarde van Sambuca werd vastgesteld op 550.000 gulden en die van Assini op 350.000 gulden. Bonham verkocht zijn motorschip in 2008 voor 450.000 euro dus nam geen genoeg met de getaxeerde bedragen. Hij eiste het bedrag dat in 2008 in de verkoopadvertentie van Van Assendelft van Wijck werd genoemd: 390.000 euro voor het appartement en 15.000 euro voor de parkeerplaats. Een totaalbedrag van 405.000 euro.

Verhuur
Behalve bovengenoemde, eiste Bonham ook de misgelopen huurinkomsten van 139.500 gulden. Volgens Bonham is appartement Sambuca door Van Assendelft van Wijck lange tijd aan derden verhuurd voor een bedrag van 4500 gulden per maand. Ook het andere appartement (Assini) zou zelfs verhuurd zijn geweest. Bonham heeft hier naar eigen zeggen nooit iets van teruggezien.

Niet genoeg bewijzen
De rechter oordeelde vandaag over de zaak. Het argument van Bonham dat er met de appartementen ‘gesjoemeld’ was, werd echter niet geaccepteerd. Volgens de rechter is de procedure uitgegaan van appartement Assini en zijn er niet genoeg bewijzen dat Bonham in werkelijkheid zijn schip voor appartement Sambuca had geruild.

Oordeel
Wel is Van Assendelft van Wijck veroordeeld tot een vervangende schadevergoeding voor niet deugdelijke nakoming van de overeenkomst, bestaande uit het uitblijven van (tijdige) levering. Het bedrag is vastgesteld op de getaxeerde waarde van Assini: 350.000 gulden. Omdat het niet duidelijk is vanaf wanneer is verzuimd het appartement te leveren, is de rentedatum vastgesteld op 19 december 2009, de datum waarop Bonham naar de rechter stapte.

[scribd id=102856523 key=key-6ac1pwaed4imi7yecaw mode=scroll]

9 reacties op “Van Assendelft van Wijck moet over de brug komen”

 1. Zo dat is 1
  Wordt wel moeilijk betalen zo ik ga zo snel mogelijk beslag leggen op
  De Huur om mijn 210.000 naf te verkrijgen
  Deze man krijg het nog heel druk bij het gerecht

  Zet je bed er maar naar crisje
  Zou het vrouwtje nog wel blijven zonder je centjes
  Denk het niet he niemand moet je meer

  Succes tokki

 2. Charl van Buiten; Er wordt echt heel hard gewerkt om deze rotte appel tot de kern af te kluiven. Veel mensen zijn nu bezig om de waarheid over dit onderkruipsel boven water te halen en klaar te stomen voor meerdere rechtzaken. Dit heerschap is het niet waard om nog maar 1 dag langer op Curacao te verblijven en ik hoop dat straks een rechter het durft uit te spreken “Persona no Gratia”of te wel “ongewenste vreemdeling” Hem pardoes op het 1e de beste vliegtuig naar Belgiee zetten alwaar de gedarmerie hem hopelijk zal opwachten. Het liefst met een directe vlucht zodat hij niet stiekem in Arub, Bonaire of St. Maarten uitstapt om zijn oplichtings praktijken aldaar voort te zetten. Om daar nog meer levens kapot te maken.

 3. Wat er op Curacao over de rat van Assendelft van Wijck geschreven en bekend is gemaakt is echt een schijntje van de werkelijke ellende die deze ordinaire doortrapte RAT allemaal op zijn geweten heeft. Tot nu toe gaat het vooral over financiele ellende,echter de de menselijke ellende,de levens die hij verwoest heeft in die gevallen dat hij niet op zakelijke gronden zijn gelijk kon halen zijn werkelijk niet te beschrijven. Zijn specialiteit was en is zich bekend maken met de familie en relaties van de persoon waahij of een probleem mee had of niet van kon winnen om dan vervolgens met smerige leugens de persoon die zijn tegenstander was met leugens en bedrog af te breken.
  Talloze vrouwen zijn zijn slachtoffer geweest,meestal om ze te plunderen of om ze als strovrouw voor hem te laten fungeren om ze vervolgens met enorme bergen financiele ellende achter te laten. Voormalige partners van zijn z.g.vriendinnen benaderen om ze informatie te geven met welke argumenten de vrouw in kwestie hun kinderen te kunnen afpakken door de ex-partner. Enfin de lijst is eindeloos,de man zou echt de doodstraf moeten hebebn als diat mogelijk zou zijn.een grotere ellendeling bestaat er niet in deze wereld.Waarom hij nog niet weer eens is opgepakt is mij een raadsel. God zij dank zijn er mensen aan het werk om deze misselijk makende kerel voor eens en altijd uit te schakelen!

 4. @sakiwebu:
  Interessant verhaal, even uitgeplozen. Het betreft een ruilovereenkomst. Als je het vonnis leest, zie je dat Bonham haar jacht van 450.000 euro heeft geruild voor een appartement dat 405.000 euro kostte. Zie http://zoeken.rechtspraak.nl, zoek bij zaaknummer BU8451. Daar lees je de achtergrond.

  Partijen hebben een ruilovereenkomst gesloten, eigendom van motorschip wordt geruild tegen appartement. De levering van het appartement heeft niet plaatsgevonden, de onmogelijkheid om te leveren komt voor risico van de verkoper. Vordering tot vervangende schadevergoeding wordt toegekend. Waardebepaling van appartement zal door te benoemen deskundige worden bepaald.

  Jacht van Bonham werd dus geleverd, Assendelft van Wijck leverde het appartement echter niet. Na een jaar steggelen kwam de aap uit de mauw: Er bleek een probleem omdat het appartement op illegale aangewonnen grond bleek te staan, en dus niet over een zogenaamde splitsingsvergunning te beschikken. Terwijl Van Assendelft van Wijck Bonham had verzekerd dat het op eigendomsgrond stond. Tot overmaat van ramp lijken de huuropbrengsten door de makelaar/beheerder in zijn eigen zak te zijn gestoken.

  De rechter bepaalde dat Bonham een vervangende schadevergoeding wordt toegekend, ter waarde van het appartement, dat getaxeerd moet worden, als ware het gesplitst. En voor de huren moet Bonham bij de makelaar zelf zijn.

  In het 2e vonnis wordt een waardebepaling van de schadevergoeding bepaald. Bij de taxatie blijkt plots dat de naam van het appartement in het koopcontract een andere naam is dan degene die aan Bonham was aangeboden.

  Ik denk dus niet dat die Bonham uit Engeland zich dit had voorgesteld met een leuk Caribisch optrekje. 3 canards in 1 ruil……………

 5. @sakiwebu; Of beter bekend onder de pseudo R. Willems. Maar de ware naam tje. van AssenDelft van Wijck. Internet naam Tokki van Aseendelft van Wijck. Verdacht???? Je heb t verloren man en niet zo’n klein beetje ook. Hou google vooral even in de gaten de komende weken. Internet zit vol verrassingen voor de Schrik van de Joraan en Pietermaai.
  Leer maar eens je verlies te aanvaarden. En jammer he die mensen van en op Curacao zijn nog zo dom niet. Je bent gewoon een ordinaire oplichter. En calculeer dit verlies maar in als Bedrijfs schade. Je moet straks net als velen naar de voedselbank. Uit het mooie spel en luxe leventje. BYE BYE TOKKI

 6. E,e Cooper Tire, ik zou als ik jouw was ook nog even goed je overeenkomst met Chris nalezen. Deze makamba is sin berguensa. Hij komt vast niet na wat hij jouw beloofd heeft.

 7. Dus deze “Vuile Antilliaan” die hij oplichter en boef midden in Albert Hijn heeft genoemd krijgt toch gelijk
  Hij is de grote boef en oplichter, ik kan rustig met opgeheven hoofd overal binnen komen en hij dus niet en dat krijg je als je een “Vuiule Antilliaan” bent meneer van Assendelft van Wijjck!

 8. Duidelijk een geschil tussen 2 sjoemelende partijen:
  – Waarom zou je een appartement als betaling aanvaarden ipv een gewone betaling?
  – Blijkbaar heeft Bonham het appartement niet eerst bekeken? Ook verdacht….

 9. Wat kan je verwachten van een vriend van Dos Santos en Schotte?