• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, sportief hoogstandje of een knallend evenement, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. John Baselmans uit vandaag zijn mening over de aankomst van een Curaçaose atleet op Hato, die meedeed aan de Olympische Spelen.

Één van de 10,820 atleten!

De Olympische Spelen, een wereldevenement waar 10,820 topatleten, bij een wereldbevolking van over 7.241.574.072 mensen, uitgekozen worden om hun landen te vertegenwoordigen.

Curaçao had het in het verleden zo druk met hun politiek dat ze vergaten om het ‘land’ Curaçao te registreren als zijnde een land bij de Olympische organisatie. Gevolg, onze Curaçaosche vlag was nergens te vinden. Toch deden er verschillende atleten mee, verdeeld over enkele landen. Enkele onder de vlag van een wel erkend land, maar ook drie atleten onder de vlag van de Olympische Spelen. Door aandacht te vestigen met hun danspasjes en prestaties kwamen ze uitgebreid in het nieuws. Later werden er zelfs persoonlijke en nationale records verbroken door deze helden.

Dan komt je terugtocht naar je ‘zogenaamde’ geboorteland wat dus internationaal geen land is. En dan merk je, je staat alleen op een luchthaven! Alleen met je familie die je wel steunt en bijstaat. Afvragend: Waar is mijn land? Waar is de waardering? Want van de ruim 7.241.574.072 mensen stond ik wel als topatleet, gehaald via kwalificaties, tussen de 10,820 uitverkorenen van de wereld.

Het is triest en erg onbeschoft dat wij onze wereldhelden zo behandelen! Later zijn we kwaad als ze voor een ander land gaan uitkomen en daardoor wel als helden verder door het leven kunnen gaan. En dan zien we in één keer onze hoogwaardigheidsbekleders vooraan in de rij staan! Zodat iedereen kan zien hoe goed we het voorhebben met deze atleten.

Ik wil deze helden bedanken voor de geweldige prestaties en zeggen: blijf jullie droom volgen en blijf voor jullie idealen gaan!

8 reacties op “Ingezonden: Waar is de waardering?”

 1. Praten en liegen over erkenning m.b.t. de Olympische, bewogenheid met die arme atleten enz. enz. bla, bla, bla, levert persoonlijk gewin op (stemmen).
  Wat is het persoonlijk profijt bij het inhalen van Martina?? Ongetwijfeld zal Wiels het een landverrader vinden, dus andere prioriteiten. Wie hierover verbaasd is leeft niet mee met ons eiland.

 2. @lee, wellicht verwachten wij wat van deze heren omdat zij zgn voor het land opkomen en in geval van Martina en de little league meteen op de voorgrond staan (lees op de foto willen) met succesvolle YDK. Echter zij doen zelf helemaal niets om deze YDK te ondersteunen en ook als er tegenslag is zijn zij in geen wegen en velden te bekennen. Dit is zeer hypocriet gedrag maarja voor een concert met Dreams en blackberries weg te geven schijnt het volk hier geen problemen mee te hebben!

 3. Voor de goede orde begin ik met aan te geven dat ik het eens ben met dhr. Baselmans. Het is een bijzondere prestatie voor elke atleet/sporter om op dit hoogste niveau mee te mogen doen. Dit bereik je door hard werken, discipline, doorzettingsvermogen en noem maar nog een paar van deze kwaliteiten. Wat mij verbaasd is dat wij blijkbaar toch verwachten dat personen die de afgelopen maanden duidelijk getoond hebben dat hun eigen belang/interesse voor alles en iedereen gaat. Waarom verwachten wij nu dat het plotseling anders is?? Waar ik wel teleurgesteld over ben is dat de bevolking er niet stond. Dat is jammer, zeker een gemiste kans. Daar mogen wij met z’n allen wat aan doen!!!!

 4. We waarderen onze helden. Weet iemand hoeveel kinderen op Curaçao ‘Tula’ worden genoemd

 5. John, dit is de spijker op z’n kop hoe wij als Natie zijn. Ik spreek nadrukkelijk in de wij vorm want de Natie Cuaracao zijn wij met z’n 150 duizend allemaal individueel en bij elkaar.
  Het grote probleem van ons allemaal op deze rots is dat we totaal geen waardering voor onszelf en daarmee ook geen waardering voor ons als geheel/natie hebben. Dit voorval met Bonevacia is het recentste en misschien wel meest trieste voorbeeld. De ‘bobo’s’ zijn idd veel te druk met eigenbelang en geschreeuw en laten de zaken waar het werkelijk om gaat liggen.
  Een ander voorbeeld: De jongeren die in het buitenland een diploma hebben gehaald en hier aan de slag willen worden met de nek aangekeken en zelfs als tweekoppig monster betiteld.
  Mensen die hier naar toe emigreren en willen bijdragen aan de opbouw van het land worden totaal niet gewaardeerd en uitgekotst.
  En het meest sterk komt het misschien wel naar voren hoe we omgaan met ons eigen eiland met al z’n mooie natuur, onder en bovenwater; alles wat buiten de eigen schutting valt is een vuilnisbelt
  Doordat we onszelf niet waarderen is het ook niet zo gek dat we niet gezien worden door een internationale instantie als IOC.
  En het is dan erg makkelijk om maar op die regering te blijven fitten, maar ook de regering zijn wij. De grote uitdaging voor ons als jong land is hoe we een samenleving kunnen vormen waar er wel waardering en respect is voor elkaar. Hopelijk kunnen we met de nieuwe verkiezingen een stapje in die richting doen maar belangrijker is dat iedereen individueel hier zelf aan werkt

 6. Goed stuk John;

  ben het er helemaal mee eens, de mensen hebben Curacao op de kaart gezet met hun positieve uitstraling en indruk. maar let op wat er gebeurd straks komt Martina op HATO dan wordt hij met alle toeters en bellen ontvangen.

  Ook jammer dat als ik dat zo begrijp niemand aanwezig was van het CIOC deze hadden op zijn minst hun aanwezigheid kunnen tonen.

  Wat er nu gebeurd is geeft een goed voorbeeld voor de toekomstige sporters van Curacao als ze een topprestatie neer zetten ondanks het behalen van een Medialle of niet.

  Voor mij zijn het top atleten omdat ik er niet aan kan tippen, en zeker niet op Olymipisch Nivo.

 7. Helemaal eens met Baselmans.
  Ik heb hetzelfde gisteren ook gehoord. Deze schurken in regering en staten moeten zich ernstig schamen.

  Wat schetst mijn verbazing vanochtend in het AD dat de CIOC het beste en duurste advocatenkantoor heeft ingehuurd om alsnog hun gelijk te halen bij het IOC.

  Waar waren zij dan gisteren?? Op pastechi audientie bij kabouter Schotte

 8. Ja zo is Schotte he! als hij met je kan scoren had hij er gestaan met zijn prive fotograaf en ondanks een Nationaal record ben je verder niets waard voor deze regering. net zoals zij niets doen om de sporters maar te helpen!