• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Eugene Cleopa, die eind juli uit coalitiepartij MAN stapte, sluit zich aan bij Partido Pa Adelanto I Inovashon Soshal (PAIS). Dit bevestigt PAIS-leider Alex Rosaria tegenover Versgeperst.com. De partij opende gisteren hun campagne in het Because Entertainment Center.

“Ik ken Eugene Cleopa als een heel integere persoon”, zegt Rosaria. “Hij heeft veel lef gehad door uit principe uit de regering te stappen. Ik verwacht dat hij een grote bijdrage aan Curaçao kan leveren.”

‘Dief’
Cleopa had naar eigen zeggen zijn steun aan de coalitie ingetrokken omdat zijn partij te ver van haar oorspronkelijke principes zou zijn afgeweken, enkel om in de coalitie te kunnen blijven. MAN- Partijleider Charles Cooper, noemde Cleopa kort na zijn vertrek live op televisie ‘een dief’, omdat hij zijn parlementszetel niet wil teruggeven.

Kandidaten
Rosaria bevestigt dat hij ook een gesprek met Eugene Rhuggenaath gehad, maar had niet het idee dat Rhuggenaath zich wilde voegen bij PAIS. “Ik hoop nog een vervolggesprek te hebben met meneer Rhuggenaath.” De gedeputeerde verliet in 2009 de PAR. De PAIS-leider bevestigt verder dat hij in gesprek is met andere bekende mensen maar wil in het kader van de onderhandelingen nog niets uit de doeken doen. “We streven ernaar om op 30 augustus onze kandidatenlijst bekend te maken.”

Voorverkiezingen
De partij zal op 8 en 9 september eerst door de voorverkiezingen moeten komen. Daarvoor moet een partij minstens 700 stemmen krijgen. “Maar we doen het niet voor net 700 stemmen”, zegt Rosaria. “We willen minstens een paar duizend stemmen, zodat het land een goed gevoel heeft bij ons als partij. Het Because Entertainment Center was volgens Rosaria gisteren ‘tjokvol’. “We zijn erg positief over de voorverkiezingen.’

3 reacties op “Eugene Cleopa sluit zich aan bij PAIS”

 1. Jammer dat Cleopa door de PAIS is gestrikt.

  Ik moet me nu helaas nog een keer extra bedenken terwijl ik eerst PAIS in gedachten had.
  Hoe jammer ook dan maar de tegenstem vaan geel, alles om die schurken van de laatste 22 maanden te dwarsbomen.

 2. Ik hoor net het volgende in de “wandelgangen”:

  De nu demisionaire regering doet zich in de verschijning van Mr Babyface Schotte voor als zachtaardig maar het zijn medogeloze piraten.

  Tenzij een oppositie-groep deze lui op een zelfde harde, doordachte, sluwe wijze probeert weg te werken komt Curacao straks weer bedrogen uit. De groep om MFK heen heeft een hele bult met geld en een leger aan pientere adviseurs.

  Hun strategien zijn goed doordacht. Zijn hebben een heel groot deel van de “air-time” bij telecuracao opgekocht en geven al gratis feestjes voor jonge volwassenen.

  De groep die hen doorheeft kunnen ze niet overtuigen dus concentreren ze zich op de lager geschoolden, minder bedeelden en jonge (nog naieve) inwoners van Curacao.

  Ik heb gehoord dat Mr Schotte een container aan Black Berry telefoons zou hebben besteld die hij dan weer fijn gaat uitdelen aan de jonge volwassenen, in ruil voor een simpel stemmetje op 19 Okt 2012.

  Geld hebben zijn sponsors genoeg. Het kost een paar centen maar dan kunnen ze weer door gaan om een duizend voud te stelen. Gewoon een gezonde economische gedachte !

 3. Cleofa erbij? Daaag Pais, hoeft niet meer.