CURAÇAO – Ex MFK-lid Dean Rozier neemt afstand van de politiek. Rozier zegde eind juli zijn vertrouwen in de coalitie op en vertrok enkele dagen later met zijn zetel.  Gisteren maakte hij bekend de politiek achter zich te laten. “Ik ben de laatste achttien maanden mijn idealen kwijtgeraakt.”

Als oorzaak van zijn beslissing noemt Rozier de constante politieke spelletjes en de ideologische strijd tussen de mensen die het volk koos. “Er ontbrak een synchronisatie van de idealen van de verschillende partijen die de coalitie vormden. Ook ontbrak er cohesie en een non-tolerantie houding voor zaken die verkeerd waren en de constante noodzaak om macht te tonen op momenten wanneer actie nodig was voor ons land.”

Geen steun
Rozier wijst er wel op dat hijzelf zijn verantwoordelijkheid als fractieleider van MFK heeft genomen. “Ik heb mijn partij- en coalitieleden erop gewezen hun verantwoordelijkheid te nemen in plaats van te blijven ruziën. Helaas kreeg ik geen steun van mijn collega’s en dit heeft mij gedwongen op te stappen.” Rozier hoopt dat er nieuwe mensen opstaan in de politiek zodat er een sterke en solide natie kan worden gevormd.

18 reacties op “Rozier: ‘Ik ben mijn idealen kwijt’”

 1. @ seniel boberano. Er is zoveel wat van deze regering niet getolereerd had moeten worden, want daarbij vergeleken is Rozier maar een kruimeldief. Helaas mag het wel naar de wet en regels dus moet daar wat aan gedaan worden.

 2. @sentinetal, ga maar goed na wat Schotte deed bij de MAN! precies hetzelfde!

  de grootste piraten zijn anders de regering schotte hoor! roven meer op curacao dan 400 jaar WIC en VOC samen!

 3. @Rignald,
  voor zover ik weet heeft Schotte zich nog nooit bezondigd aan zeteljatterij. bovendien hebben we nu met een heel andere situatie te maken, het is niet meer de regering van de nederlandse Antillen, maar het gaat nu om de Curacaouse regering. dat wil natuurlijk niet zeggen dat het zeteljatten dan wel getolereerd kan/mag worden, het blijft een schaamteloze lage streek, zeker nu had de coalitie een vuist moeten maken tegen de nederlandse piraten van het piratenhol te Den haag.

 4. @ seniel boberano. Zo kannie wel weer. Als je de naam Rozier vervangt door de hele coalitie met kennissen, vriendjes en familieleden, ben ik het met je eens. Hopelijk heb je ervan geleerd.

 5. Jajaja, water gate…………kortijn

 6. Aan SS,

  wat een lang verhaal, ik heb het niet gelezen, maar toch….

 7. @sentinental, Hij heeft het zetel jatten geleerd van de meester himself.. Schotte! vind je Schotte ook laf daarom?

 8. wat voor idealen bedoelt Dean Rozier eigenlijk?!? het enige ideaal dat Rozier beroerde om in de politiek te gaan was het ideaal: ‘hoe kom ik aan meer bezit? hoe kan ik op een makkelijke manier schatrijk worden?’ “o jee”, dacht Dean Rozier, “via de politiek natuurlijk!!! zo is het toch altijd gegaan op Curacao? mijn grote boezemvriend Gerrit Schotte heeft mij de aanbieding van m’n leven gedaan. of ik ook iets voel voor het parlement , of als politicus! nou ja, het zal er toch niet van komen want Francisco heeft de MFK net 6 weken voor de verkiezingen opgericht,..”
  alhoewel, op dat moment kón Rozier niet bevroeden dat MFK 5 zetels zou overhouden aan de verkiezingen. het kwam toch wel onverwachts, want wie had er nou op gerekend dat de MFK, een partij die net 6 weken voor de verkiezingen het licht zag, de 2e grootste partij van het eiland zou worden?

  dus besloot Rozier nu toch maar de sprong te wagen in het wespenest dat ‘lokale Curacaouse politiek’ genoemd wordt. het eerste jaar flirtte de oppositie met hem en hij met hen, het liep op niets uit. daarna werden ze wel erg heftig tegen elkaar. kortom, Rozier heeft de PAR en specifiek bepaalde Paristas, voor alles wat lelijk is uitgemaakt. en de PAR hem. iedereen kent het verhaal wel.
  ik hoef er neem ik aan gelukkig niet al te veel over uit te wijden. Rozier is zo fout als maar kan zijn. en al de smoezen over Wiels’s manier van praten en wat dies meer zij, kunnen zonder enige twijfel als nietszeggende drogredenen aan de kant geschoven worden.

  de man die onderschat heeft wat het betekent om in de arena van het simpellijkende Curacaose parlement plaats te nemen is een duidelijke opportunist gebleken die al minstens een jaar niet lekker in z’n vel zat.
  gaanderweg bemerkte hij dat het met een grommende politiewaakhond als Wiels in de coalitie niet zou worden wat z’n zogenaamde idealen hem voorzegden. “nee, met zo’n lastige op alles lettende zwarte bullebak kan ik mijn goals nooit bereiken!”..moet hij, Rozier, teleurgesteld en boos hebben gedacht…of bedacht hebben. maar hij heeft wel rustig 20 maanden met hen in die voor hem wel heel erg heet geworden fortikeuken doorgebracht!?

  “en die Francisco wil niet naar me luisteren. eh, weet je wat ik doe? ik stap er uit en JAT ‘en passant’ ook nog meteen de zetel mee die mij door de partij MFK is toevertrouwd. daarmee haal ik de regering compleet onderuit.”..LAF HOOR Dean Rozier!! ach, moet ik nog doorgaan? wat Rozier ook beweert, hij zal op Curacao altijd als een opportunistische matennaaier, verrader en zeteljatter herinnert worden. een man die uit rancune en frustratie met plezier de regering Schotte genekt heeft, of hij dat mét of zonder medewerking van derden geflikt heeft maakt geen reet uit! hij heeft het geflikt, met kwaaie bedoelingen anders horteer je geen zetel die je bovendien niet zelf verdient hebt!

  persoonlijk zou ik nooit van m’n leven zo’n man in vertrouwen nemen, laatstaan vertrouwen! Cleopa idem! ik ben nu echt bang geworden voor mensen waarvan ik dacht dat ze Curacaoenaars zijn(waren?)…helaas Rozier, je had je niet met iets moeten inlaten waar je het talent niet voor bezit! Rozier moet gewoon eerlijk zijn, hij is geen moment met overtuiging in de politiek gestapt!! vanaf het prille begin viel Rozier op door met name z’n onzekere uitspraken die de volgende keer opeens niet goed begrepen waren, aldus Rozier de politieke avonturier, een twijfelaar die dacht dat zijn weg geplaveid zou zijn door in de politiek te gaan. natuurlijk speelt de onervarenheid van Francisco Schotte ook een rol.. in de politiek heb je geen vrienden, is me, ons denk ik, opgevallen. trouwens niet allenig in Curacao, maar dat is internationaal het geval.
  ik vraag me af of Rozier misschien denkt of ‘het volk’ dat hij blijkbaar zo erg onderschat, enig geloof aan zijn verhaaltjes hecht. Rozier is plat gezegd gewoon een verrader.

 9. rozier wil je wat kwijt over die deal van vd dijs en schotte in haiti? ben je nu boos omdat ze je buiten hebben gelaten? wat denk je dat ze in forti deden?

 10. Rozier is zijn idealen kwijt en wij zijn 160 miljoen kwijt omdat Rozier 2 jaar lang als rubber stamp in de Staten heeft gezeten.

 11. Moet je horen wie het over ruziën heeft. Deze man heeft het elan van de staten door het riool gehaald. Ga maar ijsblokjes verkopen, hoop dat niemand meer bij jou zal kopen, huichelaar!

 12. hmm beetje raar hoor. je weet toch wat voor clowns schotte. constancia, hakim en jamallodin zijn? dan ga je toch 2 jaar geleden niet met ze in zee?

 13. Ik kan mij er zeker wat bij voorstellen en met een beetje pech hebben we voor het einde van het jaar dezelfde soort domme FANTASTische poppenkastregering : geld verkwisten, valse beloftes (nu driedubbel in verkiezingstijd), vriendjespolitiek, snoepreisjes, etc. etc. Wáár zijn de mensen met een goede opleiding met bewezen echte kennis van zaken elk op hun specifieke gebied in plaats van blabla, die kunnen plannen, duidelijke afspraken maken, communiceren en het land sámen hand in hand opbouwen? Regeren dus. En wie weet alsnog een bom leggen onder oliedomme zaken als b.v de 80/20 regeling en basisverzekering.

 14. Ik vind dat Rozier het nog lang heeft uitgehouden met beroepsoplichter Schotte.

  Ik had het nog geen week met die gladjanus uitgrhouden.

  Respect voor deze beslissing met Rozier, maar we zijn niet vergeten en vergeven dat Rozier bijna rwee jaar lang de wandaden van Schotte cs kritiekloos goedgekeurd heeft en daarmee ook verantwoordelijk is voor de teloorgang van Curacao en het tekort van 160 miljoen.

 15. Kan me stemming bij Rozier wel indenken
  Wat moet je in hemelsnaam met die NITWITS als Jacinthaatje – Gerritje – Jamaarlooding etc.
  Daar wordt je toch spontaan jarenlang DEPRI van !!!
  En dan menen ze ook noch VICTORIA te mogen kraaien met hun omkoopfeestje als kick-off van de campanje !!!
  LOOSERS – LOOSERS – LOOSERS – LOOSERS – LOOSERS – LOOSERS…
  $$$$$$$$$$$…………OPZOUTEN / GAME OVER …..$$$$$$$$$$$$$$$

 16. Ja als het geld allemaal op is zijn de idealen weg….

 17. Benieuwd wat de soberanos hiervan zeggen of zouden ze het begrijpen?

 18. lol