• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De partij van demissionair minister-president Gerrit Schotte, Movementu Futuro Kòrsou (MFK) heeft zaterdag hun verkiezingscampagne feestelijk afgetrapt. De gemeenschap kon gratis genieten van een concert van de lokale bands Gio en Dreams bij het MFK-gebouw in Saliña.

Het concert werd goed bezocht, de gehele straat stond bomvol met mensen die wel een feestje wilde vieren. “Ik wil de buitenwereld laten zien dat Curaçao het beste land van onze planeet is”, riep Schotte de menigte toe. “Ik ben begaan met jullie zodat ons leven hier beter wordt. Tur tur ku Kòrsou.” Met deze woorden lanceerde de demissionair premier de nieuwe slogan van zijn partij MFK.


Foto’s: Ramsay Soemanta

Speech die Schotte zaterdag hield voor de aanwezige menigte (Papiamentstalig)
[scribd id=102764603 key=key-1izub3pz9b9kw9l7xebt mode=list]

30 reacties op “Slogan MFK: Tur tur ku Kòrsou”

 1. Ramsay Soemanta is de lijfeigene van Schotte maar is formeel (je moet er toch om lachen als je het leest) regeringsvoorlichter. En dat terwijl zijn enige relevante werkervaring het verkopen van fotorolletjes in een vage fotozaak is.

  En deze regeringsvoorlichter, uit belastingmiddelen naar verluid zeer ruim betaald (12,000 per maand), laat zich piepelen door op een partijcongres PR foto’s van de meest fake glimach van het westelijk halfrond (die van Schotte ja) te maken.

  Ramsay, Ramsay…schaam jij je nooit als je voor de spiegel staat? Of doe je dat wel en is dat de reden dat je je iedere zondag met de huidige byside van Schotte bezat op Caracasbaaiweg of Jan Thiel?

 2. Natuurlijk kretologie, maar je kunt zeggen wat je wilt. Hij kent zijn doelgroep en weet ze als geen ander te bespelen. Kretologie heet in de PR ‘framing’. Je eigent je een paar termen toe en maakt dat anderen ze niet meer kunnen gebruiken. In de NL politiek doet bijv. een partij dat door alles wat ze zeggen ‘Eerlijk’ te noemen of in dezelfde zin te gebruiken. Als anderen het ook gaan doen lijkt dat op na-Apen. Doen ze het niet dan wordt de indruk -ten onrechte – bevestigd dat dit de enige eerlijke partij is. In de USA zijn ze er ook heel goed in.

  Over de screening ben ik minder gerust. Dat wordt gedaan bij aantredende ministers, niet bij zittende ministers. Dus als Schotte er weer in slaagt MinPres te worden is zijn kostje weer gekocht. Zonder screening.

 3. OH kijk en nu heeft Schotte het volk weer nodig. Meneer is de afgelopen 22 maanden alleen maar op reis geweest met modellen en bysides. Toen heel Salinja onder 4 meter water lach zat meneer lekker in de Dominicaanse Republiek. Als er problemen waren dan ging meneer snel op reis.. dezelfde meneer die serka di bo is maar omringt is door bodyguards en met zwaalichten aan door Curacao rijdt in zijn zwarte SUV.. die Schotte ja! nu heeft hij weer stemmen nodig!

 4. @Henk, nou als jij welvaart voor iedereen wil moet je juist niet voor MFK stemmen want vertel jij maar wat zij voor de armen hebben gedaan? Niets! Ze regelen alleen voor de happy few!

 5. ikke bljf mij verbazen dat schotte nog steeds denkt dat hij nog wel een keer door de screening komt.

 6. @ denak batean. Schotte belooft de kiezer niet te zullen voorliegen (Amigoe vandaag): bua-ha-ha-

  Daarmee erkent hij dat steeds gedaan te hebben en is meteen de eerste grote leugen geboren en zullen er nog vele volgen. Een pathologische leugenaar kan niet anders.

 7. De oppositie laat zich nog steeds piepelen door Schotte. Een meerderheid kan ook de Staten voor een vergadering bijeen roepen. Asjes kan worden vervangen. Ministers ook. De leidende rol wordt nog steeds gespeeld door de coalitie zonder meerderheid. Gratis onderwijs is nu snel verworden tot een verkiezingsstunt. Door niet toe te staan dat de mogelijkheid voor een nieuwe regering werd onderzocht, heeft Schotte een gigantische voorsprong. Waar andere partijen nog naar campagnegeld aan het zoeken zijn, is bij MFK het feest al losgebarsten. En iedereen laat dat gewoon gebeuren. Wellicht leeft de angst dat MFK weer groot wordt zodat een nieuwe coalitie niet zonder Gladde Gerrit kan. Andere verklaring zie ik niet.

 8. Als een leugenaar zegt niet meer te zullen liegen, wat doet hij dan ……?

 9. Beter dit, dan de rotte porck chops van de PAR, destijds.
  Men is vrij om te stemmen op wie men wilt, of jullie het ”goed” vinden of niet.
  Ieder zijn smaak en ieder zijn zin, en wil. Respect.

  Op weg naar een eerlijke welvaart op Curacao. Gratis onderwijs en wet 80-20, scholingen en werk voor iedereen die het wil. Alleen op deze manier kan men van criminaliteit afkomen.
  Alle beetjes helpen. Klagen zonder geen sikkepit te doen voor de minderbedeelden helpt niet. Anders was het geld toch naar een waardeloze boot gegaan.

 10. Slogan Scotte, TUR TUR TUR LADRON CORUPTO, Univescidad de los coruptos y ladrones.

 11. deze gerrit is een geboren leugenaar.
  en dat is het minst erge wat ik over hem zou willen zeggen.

 12. Ik was er.. veel jongens met gouden kettingen en veel single mommies met kind en al. dat stemt dus op Schotte.. trouwens meerendeel wat er rondliep was allemaal onder de 18.. dus die kunnen toch niet stemmen.. dus wellicht zal de regering wel komen met een wet om de leeftijd voor stemmen te verlagen tot 12.

 13. !!! TUR TUR TUR TIN KU BAI SERA !

 14. Dat er zoveel mensen komen opdagen voor het feestje van beroepsfraudeur Schotte is onthutsend en zegt alles over het totaal ontbreken van normen en waarden bij ons volk.

  Het volk dat ook bloemen legt op plaatsen waar de ergste wegmisbruikers zichzelf naar het hiernamaals hebben gereden en het volk dat de grootste drugsdealers een staatsbegrafenis geeft.

 15. Tur tur ku liegen en bedriegen!!!!

 16. Ben bebieuwd hoe PAIS maandagavond uit de startblokken komt. Gevoelsmatig lijkt dit wel de partij die een reëel NO-Nonsense tegengeluid kan geven met steekhoudende argumenten en visie tegen alle opportunisten en leugenaars die ons 22 maanden hebben gegijzeld.
  Let’s hope for the best !!

 17. Schotte belooft de kiezer niet te zullen voorliegen (Amigoe vandaag): bua-ha-ha-ha!

 18. als we zo doorgaan met feestvieren (wat heeft dit avondje gekost? wie heeft het betaald en wat staat daar tegenover?) wordt het nooit iets met dit land en hoe zit het ook alweer met de landsverordening over partijfinanciering?

  ik zag net een auto met mfk vlaggetjes, levert het nog iets op om zo rond te gaan rijden of heeft deze bestuurder echt een mega bord voor zijn kop, dat hij met trots zo door de straten gaat? hoe kan je hier oprecht achter staan?

  ik wacht met smart op vernieuwing binnen de politiek wie durft?

 19. Wie heeft die foto genomen? Is dat niet die persoon die op kosten van de belastingbetaler foto’s van de premier maakt? Als hij op partij manifestaties is, dan is dat prive. Weer een vorm van misbruik en fraude.

 20. en wie zal dat betalen , geloof mij maar, niet lieve zoete Gerritje.

  vreemd voor een partij die geen betalende leden heeft, en Ministers die schulden hebben dit soort feesten kan geven.

  ons volk moet oppassen voor dit, voor wat hoort wat.

 21. ” Volgens Schotte is het mogelijk om Curaçao een voorbeeld voor de wereld te laten worden, namelijk door niet te liegen, te manipuleren en zonder persoonlijke beledigingen en door iedereen erbij te betrekken.
  Zouden er werkelijk nog eilandbewoners zijn die deze ware onzin van hem en zijn companen, samengevat in leugens, nog geloven ?
  Geloven ze het wel dan kan ik alleen zeggen “eigen schuld dikke bult” . een ding staat vast, whatever happens, de volgende regering zal scrutineus gescreend worden en er zal geen ruimte zijn om het volk voor de tweede keer, te belazeren, beliegen, manupileren en en masse te beledigen.

 22. Ik ben bang dat we de regering gaan krijgen die de bevolking “verdiend”.
  Als dit het is wat het volk wil, zullen we het moeten accepteren. Tegen moedwillige blindheid kan je je niet wapenen.

 23. Ik heb ook ergens gelezen, dat hij niet meer zou voorliegen. Volgens mij ziet de man geen waarheid meer. Dat er zoveel menen opkwamen was dankzij de drank en de bands. Zonder dit waren er heel wat minder gekomen hahahahaha. De armen willen ook een verzetje voor niets!!

 24. Het woordje KU kunnen ze beter vervangen door FO’I

 25. Schotte heeft niets geleerd? Kennelijk heeft het volk niets geleerd en gaat af op de stroop die nu gesmeerd wordt. Trouwens welk alternatief is er? WERKELIJK GEEN EEN! Schotte gaat weer zitten.

 26. Snel de VDC weer de lucht in!!
  Die komt echt niet een 2e keer door een screening 🙂

 27. Een hoog wij eisen ijs gehalte. Gebakken lucht. Kretelogie. Als deze partij wint, dan kunnen we het schudden.

 28. Om te kotsen, Gerrit heeft niks geleerd en gaat gewoon door. En het volk krijgt weer een gratis concert en staat weer in de rij om naar hem te luisteren.

 29. Tur Tur Korupt zullen ze bedoelen. Ongelooflijk dat hier nog mensen achter aan lopen. Death wish?

 30. we hebben afgelopen 22 maanden alleen gezien TUR TUR KORRUPTIE! Zelfs de partijleider is opgestapt hierom!

  Ik hoop dat de screening voor de verkiezingen plaats zal vinden!