• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Ministers (RvM) neemt komend schooljaar de kosten voor schoolboeken en studie op zich. Ouders draaien op voor de overige kosten. “Hen kan niets anders meer in rekening worden gebracht, ook kan de toegang tot de school niet worden geweigerd”, zegt het ministerie van Onderwijs.

Kosten die voor de rekening van de ouders komen zijn uniformen, laptops, gereedschappen en veiligheidsschoenen. Buiten deze kosten, kan hen volgens het ministerie van Onderwijs niks worden aangerekend. “De RvM heeft expliciet aangegeven dat alle scholen zich moeten houden aan de afspraken aangezien alle schoolbesturen als eerste relevante instructies hebben ontvangen”, laat de RvM weten in een persbericht.

Terugstorten
Ook is er met de schoolbesturen afgesproken dat het geld dat ouders al betaald hadden aan studie- en boekenkosten, eind augustus teruggestort wordt. De regels gelden voor Fo, Fso, Vsbo, Havo, Vwo en Sbo. Meer informatie over de afspraken en nieuwe regels kan worden ingewonnen bij Sharo Flores van Onderwijs, Wetenschappen, Cultuur en Sport op telefoonnummer 46757133, toestel 121.

Kosten in beeld (Papiamentstalig)
[scribd id=102760027 key=key-m33m69g5s77woxpx160 mode=list]

4 reacties op “RvM hamert op afspraken met scholen”

  1. Flores zal het nog druk krijgen…

  2. De oude subsidieregeling is nu wel van de baan.

  3. En de financiering hiervan?

  4. De RVM gaat dit dus PERSOONLIJK betalen?