• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De SP en GroenLinks willen dat de regering snel ingrijpt op Bonaire, waar de stroomprijs met 50 procent dreigt te worden verhoogd. De SP vreest dat stroom voor de inwoners  onbetaalbaar wordt. Volgens GroenLinks betalen de bewoners de prijs voor het geruzie van plaatselijke energieleveranciers.

Tweede Kamerlid Ronald van Raak van de SP wil dat minister Maxime Verhagen van Economische Zaken met een oplossing komt. “Deze prijsstijging zal voor veel mensen op het eiland de druppel zijn die de emmer doet overlopen”, stelt hij.

Gierende inflatie
Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks heeft vragen gesteld over de kwestie, aan Verhagen en aan minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken). Volgens haar is het leven voor de lokale bewoners van het Caribische eiland praktisch onbetaalbaar geworden. “Deze enorme prijsstijging is helaas geen uitzondering. Nederland moet heel erg snel de gierende inflatie bestrijden”, stelt Van Gent.

Langlopend conflict
De prijsverhoging is een gevolg van een uitspraak van een arbitragecommissie in een langlopend conflict tussen Water- en Elektriciteitsbedrijf Bonaire (WEB) en Ecopower, de exploitant van het windmolenpark dat stroom levert aan WEB. Ecopower mag alle exploitatiekosten voortaan doorrekenen aan WEB, waardoor de stroomprijs omhoog gaat.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Links bezorgd over stroomtarieven Bonaire”

  1. donkeykong: kan je even uitleggen wat nederland hier fout heeft gedaan? Lijkt eerder alsof die relaxte bonerianen het hebben nagelaten om rekeningen te betalen en nu op de hete kolen moeten zitten. Maar ipv dit te doen hebben ze het naar de klanten toe doorberekend.

  2. zie je wel ..iedereen zag het aankomen ..HET DOMSTE WAT JULLIE HADDEN KUNNEN DOEN IS BIJ NEDERLAND AANSLUITEN, INGELUISD EN BEDROGEN, EIGEN SCHULD – #chupepreimuawo

  3. Kunnen ze ook ingrijpen op Curacao? Hier wordt ook maar alles duurder en nu is er een watertekort en we hebben steeds blackouts.