• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Sint Elisabeth Hospitaal wil het samenwerkingscontract met de investeringsgroep die zorgt voor de druktank niet tekenen. Dat zegt demissionair minister Jacinta Scoop-Constanta (Gezondheid) tegen Radio Hoyer 2. De minister hoopt begin deze week het contract rond te krijgen.

De verontwaardiging was groot toen Versgeperst.com dinsdag meldde dat een duiker de zondag ervoor bedrogen uitkwam, toen hij met decompressieverschijnselen aanklopte bij het Sehos. De druktank bleek nog niet in gebruik te zijn. De specialisten waren nog niet klaar met hun training, verklaarde de minister.

Dwars
Maar volgens Scoop-Constancia ligt het ziekenhuis ook dwars, omdat het Sehos het niet eens is met een aantal punten in het contract. Het ziekenhuis zou namelijk niet zelf de druktank bedienen, maar de patiënten worden doorverwezen naar de specialisten van de druktank. “Ik hoop dat het hospitaal inziet dat we niet meer verder kunnen met een vertraging en dat we dit snel moeten afronden. We praten hier over mensenlevens, dus samenwerken is noodzakelijk. Deze zaken belemmeren het hele proces”, zegt de minister.

Accreditatie
De specialisten in de investeringsgroep die de druktank mogelijk maakt worden opgeleid door Venezolanen en zijn binnen een paar weken klaar. Ze wachten alleen nog op accreditatie. In die groep zit ook de vrouw van demissionair minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling). Volgens Constancia wordt de tank per 1 september in gebruik genomen. De duikwereld is deze week een petitie gestart, om de druk op te voeren.

Lisette Keus van Radio Hoyer 2 in gesprek met Jacinta Constancia:

39 reacties op “‘Sehos belemmert proces druktank’”

 1. et zo een onbetrouwbaar zooitje kon dat wel eens een harde klap worden voor de toeristenduikbusines op jullie eiland, plekjes genoeg op onze aardbol met wel goede voorzieningen, er wordt lustig verwijtend gewezen naar die makamba’s, maar bedenk wel dat zonder toeristen industrie en dan met name de duiktoeristen er niet veel inkomsten overblijven voor jullie economie. In Nederland, waar het onbetwist moeilijker duiken is (met meer risico, door slechter zicht koud water en zware tot zeer sterke stroming op bijv.Oosterschelde en Noordzee), hebben wij het wel voor elkaar met meerdere decotanks zowel bij commerciele duikbedrijven alsook in div. ziekenhuizen. Kortom ga vooral zo door dames en heren bestuurders, dan is het graaien en zakkenvullen binnenkort vanzelf passee.

 2. @Rita

  Waar heb je het nu weer over.
  Wat een verwardheid, tijd voor de long-stay misschien?

 3. echt te erg dat sehos nu weer alle shit in de schoenen geschoven krijgt. wat een enorme naai actie van constancia en co, sehos hou vol tot alles op een acceptabele manier is geregeld (of niet) al is het nu heel makkelijk om bij het volgende duikongeluk direct beschuldigend naar sehos te kijken, de regering handelt hier verwijtbaar, sehos niet.

 4. Nounou poepoe rita en consorten kennen we nu inmiddels wel.

  Eigenlijk weten de meesten wel wat er allemaal is gebeurd de afgelopen 22 maanden. En wat ze uiteindelijk stemmen. Om met de famous words van Fernando te zeggen: “Althans de mensen met een beetje verstand. De rest rijdt rond met MFK vlaggetjes”

 5. ls,

  voordat we ons ergens aan verplichten, moeten we eerst eens goed gaan kijken waaraan een waarvoor we ons verplichten.

  want laten we eerlijk zijn , het bedrijf dat de druktank heeft wil alleen de lusten maar niet de lasten.
  eerst moet SEHOS, naf 300.000,00 investeren, voor wat kabels een paar tegels een deur en een raam. Of betalen ze ook de opleiding van deze mensen.
  Hoelang zitten we er aan vast, wat zijn de kosten, de minister zegt de verzekeringsmaatschappijen betalen, maar we hebben straks 1 ziekenkostenverzekering, gaat de premie voor elke inwoner dan omhoog.
  Nu de regering alleen de lopenot hand gaat maar uit de zaken mag afhandelen , denk ik dat het beter is om dit soort zaken waar veel geld van hand te stellen .
  In andere landen word ook gedoken en niet in elke plaats staat een druktank, ik denk dat we wel even kunnen wachten en alle duik gevallen ocerkunnen vliegen met een helicopter richting bonaire en als dat niet kan met een boot van de kustwacht.

  dus niks geen contract waar we later miljoenen aan moeten betalen en misschien wel 10 druktanks van hadden kunnen kopen.

 6. Titel moet zijn Sehos belemmert corruptie van Constancia, MFK en MAN!

 7. En de mensen blijven deze regeing steunen,ondanks hun waanzinwekkende ideeén,dat komt óók omdat zij de zaken aan het eigen volk anders en mooier voorstellen dan ze feitelijk zijn,MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK

 8. @neshi, juist hoe kunnen constancia, Schotte, cooper, hakim en jamaloodin door de screening zijn gekomen?

 9. @rita, en daar hoor je de PAR er niet over. Hoe is het toch mogelijk dat die trompet door de screening is gekomen? Waar blijft Fente “Sivil” nu?

 10. Rita, jij mag pas wat zeggen als je wat over Schotte en corruptie zegt!

 11. @rita,

  het was niet de 2e kamer die ze voor corrupt uitmaakte, maar ene brinkman die van de PVV is.
  De PVV (Wilders) kan je vergelijken met de PS waar een roeptoeter Wiels de dienst uitmaakt.
  die ook allerlei onzin uitkraamt zonder even na te denken.
  dit soort partijen kunnen bestaan omdat ze op de onvrede en angst van het volk kunnen bouwen.
  een tweedeling creeren in de maatschappij, zodat ze zelf lekker de dienst kunnen uitmaken.
  in ieder land zijn er zo een 20% mensen die daar dan intrappen.
  jammer maar waar.
  als je een ander de schuld kunt geven van je eigen falen is dat lekker makkelijk.
  in NL zijn het dan de marrokanen/afrikanen/antillianen die de schuld krijgen en hier zijn het de makamba”s, surinamers, portugezen en Chinezen.
  kortom alles wat hier volgens bepaalde personen niet thuis hoort.

  En kan je eigenlijk met droge ogen beweren dat een deel van de regering van Curacao niet corrupt is?
  heb je de afgelopen periode nog kranten gelezen?

  ik weet dat ik tegen een betonnen plaat aan het praten ben, maar wil het toch blijven proberen.

 12. Playa, ik ben volkomen eens met jou. Beschamend was ik, dat PAR IN DE 2e Kamer voor
  corrupt werd uitgeroepen terwijl de hele regering van toen daar zaten. Nu hebben zij(PAR),
  een grote mond, alsof zij het beter weten. Deze regering hebben een paar schreew-
  lelijkers, die het ook echt moeilijk maken, om zelfs te denken om te gaan stemmen.
  Voor mijn grote verrassing , heb ik vandaag moeten begrijpen, dat de president van de
  BANK dhr HENSLEY TROMP, die zijn vriendin enkele miljoenen heeft “GELEEND”,
  is aangesteld door een politieke partij, om als zij winnen van dhr. TROMP, minister
  president te benoemen. WAAR GAAN WIJ ECHT NAAR TOE?

 13. De druk tank is zeker geen cadeau maar een keiharde investering van de familie De Stefano, wtc etc je kent het wel… Papa Vittorio heeft of beter gezegd had de volledige regering in zijn
  zak.. Cooper woont bijna in clarion en heeft er altijd een ander venozolaans hoertje bij.. Ow btw wie heeft dat strand ook alweer verhuurd aan de stefano ow ja cooper! Voor 10000 per jaar!!!! De stefano lacht zich een krul in zijn lul… 1x een feestje op t strand en de kosten zijn er uit… Owja druktank…!! Is de stefano ook niet net begonnen met zo’n duistere dokters opleiding? Caribbean medical university…. Vast wat fbors
  Voor nodig dus fan met veel gekletter een druktank cadeau doe.. Volledig nutteloos er was er 1 wellicht verouderd… Maar het vooropgezetteplan is dat elke behandeling afgetimt wordt… Dus meneer de stefano… Kunt u het helenwtc niet ombouwen tot ziekenhuis?? Scheelt miljarden voor t amstelterrein… Is de hele zorg geprivatiseerd en heeft meneer alles in zijn zak…. Negatieve noot hoor je niet op cba tv, ow nee is ook van hem… En vraag de aannemers hoe ze daar betaald worden! Niet…. Misschien
  is een leuke voor de bab om te onderzoeken want het stinkt daar in piscadera!!

 14. @Playa, onder de PAR is Curacao nooit onder curatele gezet.. Nu met deze zgn anti nederlandse regering met nos por mes.. zijn we juist onder curatele gezet.. een brevet van onvermogen in 22 maanden pas!

 15. wat ik zo erg vind hier:
  dat alle frauduleuze zaken van politici en familie openlijk bekent zijn en dat er totaal niets door het OM aangedaan wordt.
  mijn conclusie is dan heel simpel of het OM werkt niet of ze zijn ook omgekocht.
  alles en iedereen is bevriend met elkaar en het volk kan creperen.
  ik ben blij dat ik niet in dit netwerk van vriendjes zit, ik zou me kapot schamen.

 16. @ Playa. Met een kater van het weekend is het beter niets te zeggen, want dan voert wartaal de boventoon zoals we zien.

 17. En dan te bedenken dat het SEHOS beschikte over een werkende decompressietank, totdat op initatief van Constantia dit apparaat werd ontmanteld en de accreditatie van een YDK werd gefrustreerd.
  En dit alles met het vooropgezette doel om deze groep graaiers een voorrangspositie te geven. Als ik het SEHOS was zou ik ook zoveel mogelijk tegenwerken. Met tuig werk je namelijk niet samen!

 18. @Ergernis, zo is dat ook het geval als de PAR aan de macht komt.
  ”Een hele lucht van corruptie en geen zeggenschap over de behandeling,” maar wel moeten dokken.
  Hulanda neemt alles over, omdat de PAR niet capabel is. De PAR kan het niet zelf en wil het ook niet zelf proberen, wegens brevet van onkunde/onvermogen en zelfoverschatting.

  “Nos mes NO por,” woorden van de PAR.

 19. Het Politieke Leven op Curacao .
  Vele Zaken worden nu in speedy Tempo geregeld,sinds 29,ste Juli zijn de zaken aan lopende band voorelkaar.Pogingen om het Volk een List te draaien en keer op keer bedrogen.Laat de anderen JUI DI KORSOW die ergens anders op dit Aardbol wonen en werken en die echt Korsow aan het hart dragen hun Stem uitbrengen.Dan zal er een andere Haan kraaien. Pijnlijk is het om leuw for di cas dit te ervaren. Een paar weken geleden had het geheten WEER OP DEZE COALITIE TE ZULLEN STEMMEN. Tot mijn verontwaardeging moest ik effe slikken, en dan vraag ik me af wie deze groep mensen moet zijn die deze Elende nog een keer wil meemaken.Mensen die een Land Democratisch vertegenwoordigt moeten Integer zijn en zonder Blaam.Deze Groep schijnt deze Nobele WAARDEN niet te bezitten, dus hoeft je niet langer na te denken en je kiezrecht gebruiken op die die ze wel hebben te Stemmen.Ps. Schreewende Mensen zijn Bange Mensen en dat is INTEMIDATIE oftewel blaffende honden bijten niet .Mensen wordt Wakker wij moeten onze Volk schudden en zeggen dat dit uit denboze is kan niet en mag niet verder op deze Leugens en Bedrog broeden het zijn Luchtkastelen die rusten niet op een fundament.Een Trieste JUi di Korsow doet een beroep op allen die van korsow houden.Ayoo

 20. Zou ik als SEHOS ook niet doen. Een onverwacht geschenk dat geen geschenk is, weer buitenlandse artsen, een hele lucht van corruptie en geen zeggenschap over de behandeling, maar wel moeten dokken

 21. Jacintha heeft weer een zaakie stinkie stinkie 🙂

 22. Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen! Sorry vosje Jacintha, eenmaal een huichelaar, altijd een huichelaar.

 23. De grootste graaier van de man, Charles Cooper, heeft zijn vrouw een mega pastechi geregeld want zij gaat als winstgerechtigde gigantisch haarc zakken vullen met dit project.

  Overigens heeft dezelfde Cooper voor zichzelf geregeld dat hij bij de Isla tegen een fiks salaris kan terugkeren wanneer hij de politiek verlaat. Ondanks zijn lagere Statensalaris is Cooper dat nog niet van plan. Voor het volk zegt hij. De waarheid is echter dat hij als Statenlid veel meer bij elkaar kan graaien dan hij bij de Isla verdient. Lees het AVD rapport over Cooper nog maar eens, hij heeft tonnen verdiend met grondtransacties.

  En dan heb ik het nog niet over zijn naar schatting een ton daggeldvergoedingen die Cooper dit jaar al bij elkaar gegraaid heeft op zijn volslagen zinloze dienstreizen.

  Partij icoon Don Martina heeft zijn lidmaatschap van de MAN opgezegd omdat hij walgt van Cooper.

 24. Mededeling aan toeristen: Ga liever naar Bonaire duiken. Je kiest hier voor je eigen leven. Helaas maar waar…

 25. Wat ik ervan begrijp is dat het “cadeau” van Venezuela in feite een investering is van een onderneming. De regering heeft een ruimte in het Sehos aangepast en de tank geïnstalleerd voor een bedrag van driehonderdduizend gulden. Vervolgens wil de eigenaar (Venezolaanse onderneming) dat er personeel wordt opgeleid en dat per geval wordt betaald door de gebruiker. Sehos wordt dus in deze gezien als consessionaire voor gebruik van de tank. Dat Sehos het hier niet per se mee eens hoeft te zijn, is duidelijk. Als de regering Curacao aanprijst als duikparadijs, en hiervoor voorzieningen wil, moet zij hiervoor, wellicht samen met de duikondernemingen, de verantwoording nemen. Dat is meer dan de publicitaire waarde.

 26. Waar een klein eiland groot in kan zijn : van àlles (!) ONnodig een gigantisch probleem MAKEN 🙁

 27. hahahhaa hardop … idd, dokters wordt hier als “dochters” uitgesproken … zo kun je wel eens een pijnlijke vergissing maken, door aan een soeur (religieuze zuster met habijt en al) te vragen, of ze een dochter heeft 😀 whaahahah … dat is mij dus een keer overkomen …

 28. @Wil
  Bedoel “vrouwlief” van Coopertje alias Bloopertje die een gigapastechi op haar bord heeft gekregen van vriendjes bij MFK!
  Ben ook benieuwd wat er betaald wordt aan “adviseurs” en voor hoe lang !!!!!!!!

 29. Ik dacht dat de regering demissionair is? dus geen zaakjes meer regelen mw constancisa!

 30. als dit eenmaal geregeld is bij Sehos en mij wat overkomt met duiken ga ik toch liever naar Bonaire om daar behandeld te worden. wat voor mensen zijn ze aan het trainen als ik dat mag vragen? vertrouw er niets van.. gaan ze even mensen trainen.. het gaat niet zo makkelijk. het is geen microwave.. je moet weten waar je mee bezig bent… we hadden een perfecte specialist (michiel van der huls) neee die jagen we weg.. die Jacinta toch..minister van gezondheid die Dokters, dochters noemt…dat zegd genoeg!!

 31. @makayu

  Ben een beetje benieuwd wie is “manlief minister Blooper”

 32. Door de ene leugen te vervangen door de ander kan Jacinta duikminnend Curaçao maandenlang voor de gek houden. Het Sehos komt hier nu pas mee aanzetten? Kregen ze nu pas het samenwerkingscontract onder ogen te zien? Dit is Gewoon een slecht toneelspel! Mijn dochter en ik gaan voortaan niet dieper duiken dan vijf meter, want ik heb er geen vertrouwen meer in!

 33. op naar het volgende “verhaal” … je zou er de bends van krijgen, ttssss … waar is broeder Valeriaan gebleven dan? kan hij niet terugkomen van z’n pensioen??? … want dat kan/mag toch op Dushi Korsou?? …

 34. toko den toko. de druktank moet eigendom van st elizabeth hospitaal zijn.
  zijn de ´´mensen volledig en goed opgeleid´´ ff een testje doen in nl of uk.

 35. Jacinta Constancia; Kom nu eerst maar een met dat (wurg) contract naar buiten. Het spel is erg doorzichtig. Het volk krijgt het te zien zodra het is ondertekend.
  Mis dommie; Eerst laten zien (openbaar maken) dan pas tekenen. Lijkt op een compleet doorgestoken kaart. Tja Meneer Cooper verdedigd nu zijn ten ondergang door middel van zijn vrouw, Had mevrouw Cooper dan zoveel geld????

  Hallo MOT, CFT, Akshon Sivil; Even napluisen. Volgens velen met mij STINKT DIT COMPLEET.

 36. Het is duidelijk dat ms. Boca flink zit te liegen.

 37. Weer 1 van de voorbeelden van corruptie van MFK en MAN.. en dat ze misbruik maken van de situatie! leugens en leugens!

 38. Ja ja jacinthaatje daar hebben we de volgende leugen weer !!!!
  SEHOS ruikt terecht stront met de aanstelling van deze “controlegroep” vol met pastechimannetjes/vrouwtjes zonder enige kennis van zaken behalve het vullen van de eigen zakken en van manlief minister Blooper!
  “GRATIS” druktank ….???? Grote leugenaar ….. jacinthaatje stap nu maar gauw op en ga terug achter de kassa bij …

 39. Wat vreemd, wij (Curaçao) krijgt een druktank cadeau en nu zegt ons meisje uit Boca dat de vertragingen die zij iedere keer oploopt komt door een meningsverschil tussen de financiers van de druktank en het SEHOS. Als die “financiers” ons een druktank cadeau hebben gegeven dan is die druktank van ons en moeten de afspraken met het SEHOS door ons (minister van gezondheid) geregeld worden.
  Waarom is het dat I smell a rat ?