• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Twee overvallers op scooters hebben vandaag om 10.42 uur een juwelier overvallen in de Breedestraat. De overvallers droegen een zwarte helm en reden met de scooters de zaak binnen om vervolgens met een hamer de vitrines kapot te slaan. Een van de mannen sneed zich daarbij aan zijn hand.

De mannen hebben veel juwelen kunnen buitmaken terwijl zij het personeel onder schot hielden. Vervolgens verdwenen de overvallers op hun scooters met de buit. De politie heeft even later een scooter en een zwarte helm in beslag genomen bij de Boldinghstraat, het is nog niet zeker of deze vondst in verband staat met de overval op de juwelierszaak.

Tips
Waarschijnlijk hebben de verdachten de scooter achtergelaten en zich in een ander voertuig verder verplaatst. Het overvalteam heeft de zaak in onderzoek. De politie roept iedereen op die denkt enige informatie te hebben over deze overval om dit door te geven aan de politie. Dit kan door te bellen naar het Overvalteam op 866-6192 en 866-6140 of te bellen naar 911 of het anonieme nummer 108.

Overvallen
Het is niet de eerste keer dat er op deze manier een juwelier wordt overvallen. In juni was een juwelier in Renaissance Mall de dupe. In januari vorig jaar werd er ook al een juwelierszaak in Renaissance Mall beroofd door overvallers op een scooter. In juni werd het  Freeport filiaal in Zuikertuintje door drie gemaskerde mannen overvallen. Op 31 december 2010 reden twee mensen op een scooter juwelier Little Switzerland in Punda binnen en sloegen de toonbank aan diggelen. De daders van de overvallen gingen ervandoor met dure horloges en sieraden. Voor de tip die zou leiden tot de aanhouding van de daders, was 25.000 gulden uitgeloofd.

9 reacties op “Dieven op scooters slaan weer toe”

 1. winkels beveiligen met DNA-spray,of een DNA-douche…politie auto’s uitrusten met speciale UV-lampen,,en wie lichten er s.avonds op???? juist ja,..en uv-lichten zijn overal te plaatsen,niet fijn als het om 20.00 donker is…kosten ,geen 25000naf

 2. Misschien eens wakker worden? In veel landen hebben juweliers anno 2012 een mistmachine geinstalleerd , die de winkel binnen 15 seconden volledig in een ècht potdichte mist zet. Je kan maar een paar decimeter zien / oriëntatie onmogelijk. Maar natuurlijk weer eens niet op CRIMIcao …………..

 3. bloed is toch een mooi dna-spoor(laten analiseren in nederland)..zoveel scooters ryden er niet rond op het eiland..wie had voor 10.00 een scooter op het eiland,en nu opeens niet meer…en is die persoon toevallig ook nog gewond,???? effe opsporings bericht op tv,met 25000naf moet dat lukken…tyd voor beveiligings-camera’s,,kun je de beelden uitzenden op tv

 4. a watch of 200 guilders 15 years ago was not cheap…but on this island what you have and how much it (looks like) it cost determines how others perceive you.

  Too many movies in one day, a couple of crooks, drugs/polar, and probably a lo of stupidity. when they are caught, i know they will be, then we wont hear anything like this for another 5 years

 5. In sommige landen is het daarom ook verboden om met 2 mannen samen op 1 scooter te zitten juist om dit soort dingen!

 6. Waneer gaan die juweliers zichzelf en hun werknemers eens beschermen en zich bewapenen tegen dit soort tuig? Die helm houdt geen kogels tegen.

 7. @Henk

  Waar deze reactie nu weer op slaat is mij een groot raadsel.

 8. Henk, het gaat hier over een roofoverval: diefstal, bedereiging van winkelpersoneel. Waar heb jij het over met dit loze statement. Wat voegt jouw mening over juwelen toe? Echt boeiend, jouw visie en horloge.

 9. Triest.

  Van de andere kant heb ik ook twijfels over het fenomeen juwelier. Wat bezielt mensen om zich vol te hangen met peperdure sierraden?

  Het enige wat ik draag is een horloge van 200 gulden dat ik al 15 jaar heb en het eerste wat ik doe is het afdoen bij aankomst thuis of op mijn werk.