• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pueblo Soberano heeft in het kader van hun campagne een documentaire uitgegeven waarin Nederland die achter de aardolie bij Curaçao zit, het hoofdonderwerp is. Fractieleider Helmin Wiels heeft de documentaire, genaamd ‘Ta Basta’, ook op zijn facebookpagina ter beschikking gesteld.

“Mijn geliefde volk, met groot plezier stel ik deze documentaire ter beschikking die veel furore heeft gemaakt op het partijkantoor. Deze is voor mijn mensen in Nederland en rond de wereld in het bijzonder”, schrijft Wiels in de begeleidende tekst bij de documentaire.

Aardschatten
In de documentaire zijn onder meer beelden te zien van Nieuw-Guinea en Suriname, landen waar Nederland volgens de partijen ook achter aardschatten zat, zoals orchideeën, goud en bauxiet. Nu zou de Nederlandse regering haar zinnen hebben gezet op de aardolie en gas in de wateren bij Curaçao. De film van vijftien minuten is bij het partijgebouw van Pueblo Soberano voor vijf gulden te koop.

105 reacties op “PS biedt documentaire ‘Ta Basta’ aan”

 1. Curacao heeft hopi olie. Ga maar bij Jan Kok kijken. Ligt er voor het opscheppen, gratis.

 2. “mijn mensen in Nederland” mogen op Curacao niet stemmen. Zijn mensen in Bon Futuro mogen wel op hem stemmen. Als de YDK in Nederland wel mochten stemmen, zou de politiek hier er anders uitzien.

 3. @wacawa en alle roeptoeters.

  ik weet niet wat jullie allemaal bezield om wiels nu de zaligmaker te noemen en alles van hem te geloven.
  je hebt het recht om voor jezelf of je bevolking op te komen, maar moet je dit doen door curacao te verdelen in kampen en haat te zaaien. nu is het de Macamba de nederlander.
  die alles fout doet en heeft gedaan. maar waar was wiels de afgelopen twee jaar welke coruptie heeft hij gestopt????// is hij naar het OM gegaan??/ nee wel bij DOS SANTOS in de auto meerijden.
  wie word de volgende groep? LATINOS want die zijn ook geen YDK word allemaal eens wakker en blijf niet mekkeren en zeuren maar ga werken aan een goede regering met beleid voor een goed en stabiel eiland voor iedereen die er woont.

  NIEMAND HEEFT OP KORSOU RECHTEN allemaal zijn vreemdelingen dus ga samenwerken aan de toekomst van het eiland en niet blijven zeuren.

  – goed onderwijs
  – goed openbaar vervoer
  – goede medische zorg en pensioenen
  – goede samenleving is samen werken en niet verdelen en heersen wat nu aan de orde is

  ja ik heb de gore lef om dit te zeggen want het is gewoon de waarheid

  ga niet wijzen of beledigen ga samenwerken

 4. Zorro, de PAR is het politieke partij die aan zware minderwaardigheidscomplex lijdt. Want hoe is het toch mogelijk dat een groepje mensen die het voor het zeggen willen hebben zo neerkijkt op eigen bevolking? Nederlanders lachen jullie uit, lees de NL-fora’s.

 5. PS = Partido Estúpido

 6. @Zorro, en de PAR wil met onze centen betaald worden om straks niks te doen. Want de PAR gaat zeker delegeren aan Holland want Curacao moet, als het aan de PAR ligt een soort BES-C-eiland worden.

  Maar de PAR staat wel te trappelen om meer Nederlandse stagiaires een kans te bieden om zich te ontwikkelen door ze alle kansen te bieden op werk/stage op Curacao. Kansen die onze jeugd niet mogen krijgen als het aan de PAR ligt, want ”rotzooi” enzo.
  Geen steun voor 80-20, geen steun voor gratis onderwijs, geen steun voor schouderpremie, maar wel alle steun aan vreemden en vreemdelingen.
  En die boot? Ach laat maar…

  Lekker hypocriet.

 7. @ Mondana,
  de kerk en staat is altijd sterk gescheiden geweest in Nederland. De Fraters en Nonneke’s komen uit een andere hoek, namelijk Rome en de Paus.

 8. @Modana, Nederland is ook niet vrij! is ook gebonden aan regels van de EU! en wees blij dat Curacao nooit vrij is geweest (je mag Haiti als voorbeeld nemen). Zelfs met beperkte vrijheid hebben jullie er een zooitje van gemaakt! miljarden schulden en helaas hebben we echt niemand gezien die echt hart voor het eiland! Jouw regering is ook geen voorstander van vrijheid. vraag het maar aan de studenten van PSC. die de naam wilde behouden of eventueel een andere naam wilde hebben maar de naam KAP is hun ondemocratisch en dictoriaal opgedwongen door deze regering!
  Jouw held WIels heeft nu ook bewezen gewoon een crimineel te zijn die er geen problemen mee heeft om met corrupte criminelen samen te werken om in macht te blijven en dit doet hij door chantage! wat een voorbeeld!

 9. @ Modana. Fijn dat je in Curacaose geschiedenis bent afgestudeerd, maar we hebben er niets aan. Daardoor blijft het minderwaardigheidscomplex zegevieren en houden de psychiaters werk ook in de vorm van alcoholica. Het heeft weinig zin bij jou om erop te wijzen, dat Wiels indoctrineert volgens het principe dat er een gaatje in een steen komt als je er maar lang genoeg een druppel op laat vallen. Met de vele valse beschuldigingen hoef ik ook al niet bij je aan te komen en de 80/20 wet bestaat nog steeds niet, want is niet gepubliceerd. Dat hij een op en top racist is, wil je ook al niet zien laat staan een leugenaar, hoewel misschien niet de grootste van het stel. Ook is hij een klaploper van onze centen.

 10. Modana, alleen de eerste drie zinnen van je laatste stuk gelezen, het is zielig, je weet waarschijnlijk niet beter. Zaterdagavond ook weer bij “god” wiels met zijn psyschodelische muziek en leugens. Een opmerking{ga eens op visite bij caprilis kliniek.

 11. Even voor de duidelijkheid, ik heb het nog niet over de slaven periode gehad. Alhoewel het bijna hetzelfde was.

  De meesten die hier reageren weten vrij weinig, om niet niks te zeggen, over de Curacaosche geschiedenis. In nederland moest de bevolking zelf een achternaam kiezen, terwijl de fraters en nonnen hier de dienst uitmaakten. Vonden ze dat er ‘te veel’ van familie x was, kreeg je achternaam z zonder blikken of blozen. Ik ken er genoeg gevallen daarvan, maar daar ga ik verder niet op in.
  En over tweedracht zaaien, kijk maar goed waar het allemaal begon.

  Het gaat erom dat de Curacaoenaar NOOIT vrij is geweest, zelfs niet toen we autonoom dachten te zijn. Alle ‘voor Curacao belangrijke’ beslissingen MOESTEN naar Nederland terwijl wij dat zelf konden regelen. We waren toch autonoom?
  Maar steeds weer moesten ‘maatregelen genomen worden’. Zeg maar stukje bij beetje onze autonomie teruggeven.

  Hier op school MOETEN we alles weten van Nederland, terwijl wij ingeprent krijgen dat we allemaal onderdeel zijn van het koninkrijk. Kijk maar naar het statuutmonument. Helaas is de werkelijkheid helemaal anders, daarom heeft Curacao niks meer te zoek in zo’n koninkrijk. Nedeland heeft keer op keer geprobeerd de Curacaoenaar klein te krijgen, maar steeds weer lukt dat niet. Nieuwsbericht: HET ZAL NOOIT LUKKEN!!!

  Als jullie goed hebben gekeken naar de wet 80-20 daar lees je ook WIE er allemaal hieronder vallen. Daar lees je ook wie er met Curacaoenaar worden aangemerkt. Dus voordat iemand zegt dat PS tegen Nederlanders is, zou ik ze aanraden om even hiernaar te kijken.

  Het zou ideaal zijn geweest als we eerst de kans hadden gekregen om ons land op te bouwen en daarna te vertrekken, maar helaas is de werkelijkheid ver van ideaal. Hoelang is Nederland al bezig Curacao klein te krijgen? Hoelang is men al bezig ‘maatregelen’ te nemen? Hoeveel van die ‘maatregelen’ heeft de Curacaosche bevolking geholpen? Laat staan ECHT helpen.

  Wat Wiels zegt is waar. Het is niet leuk, het is niet tact vol, maar het is waar en dat zie je in zijn documentaire.

 12. Haha, die PS toch. Hebben een documentaire gemaakt. Over die stoute Nederlanders, die overal de schuld van zijn. Schitterend manipulatief knipwerk vanaf 12:46 en emmersvol met enge propaganda die het gemene volk weer voor zoete koek zal aannemen. Boe Hulanda! Boe!

 13. Beste modana,

  familie, heb je helemaal geen familie meer?
  kinderen, hebben ze ook al jouw kinderen afgenomen?
  mannen en vrouwen ?? snap ik niet helemaal wat je bedoelt
  namen,? iedereen heeft op een gegeven moment een familie naam gekregen
  ik kan me niet voorstellen dat ze je naam dan weer afnemen.
  ik denk dat we dan over zo een 200 jaar geleden praten?
  in nl kreeg iedereen een familie naam foor de onderdukker Bonaparte.

  geschiedenis van ontelbare generaties:
  daar heeft iedeeen last van mijn voorouders hadden het ook niet leuk die leefden in plaggen hutten en moesten voor een hongerloon werken voor hereboeren.
  van de 10 kinderen die geboren werden overleefden misschien 2 het.
  maar goed als jij dramatisch wil doen het zij zo.
  talen en gewoontes, die veranderen gewoon met de tijd mee.
  je kunt nu eenmaal niet stil blijven staan wel een beetje met de tijd meegaan
  kuisheid? wiens kuisheid bedoel je?
  zo kan ik natuurlijk al je argumenten benoemen met een antwoord.

  waarom zijn de NLers daar alleen schuldig aan.
  ligt het ook niet een beetje aan je zelf,dat het leven dat je leid niet zo mooi is.
  een ander de schuld geven is de makkelijkste weg.
  dan hoef je namelijk zelf niets te doen
  ik begrijp best wel dat een hele hoop zaken in het leven oneerlijk zijn,
  maar daar heeft iedeen last van, daar heb je niet het alleen recht op.
  kijk eens naar andere bevolkingsgroepen, die hebben allemaal moeten knokken om te overleven.
  en nog; denk aan het midden oosten
  na de 2e wereld oorlog was heel europa plat gebombardeerd er was honger en ellende
  europa is er door hard werken boven op gekomen.
  waarom kan dat hier niet?
  ik denk dat het komt doordat het hier normaal is zelf nergens schuld aan te hebben.
  alleen de anderen hebben het gedaan.
  misschien is dat minderwaardigheids complex wel de schuld van NL, maar daar moeten jullie dan wel aan gaan werken.
  een hoop kinderen komen uit hun jeugd met een minderwaardigheids complex.
  als je daar niets aan doet, dan ga je de ouders haten…
  en haat brengt niets goeds, ook voor jezelf niet
  je kunt zeggen/denken alle makamba”s terug naar Nederland,
  maar dan kan je ook zeggen alle afrikanen terug naar afrika.
  en alle chinezen terug naar china
  dat slaat alemaal ook nergens op.
  dit eiland is van de mensen die hier wonen en we moeten het samen redden.
  er moet een integer bestuur komen en geen maffia figuren.
  iedereen moet gescreedn worden en openheid geven van alle zaken.
  natuurlijk gratis onderwijs voor kinderen tot 16 jaar.
  en hulp aan mensen en gezinnen die in de moeilijkheden zitten.
  dat is waar we naar toe moeten en niet nog meer haat zaaien en elkaar de schuld geven van oud zeer.

 14. @ mondana.

  je heb gelijk voor wat betreft Nederland, maar geen gelijk voor wat betreft Nederlanders.
  Net zoals de Nederlanders gelijk hebben over Curacao maar niet ons eiland en zijn bewoners.
  en laten we wel eerlijk zijn, Wiels is net als de 17 eeuwse WIC en geen haan beter.
  de Heren van het WIC lieten hun vuile werk doen door simpele zeelieden, enz en zorgden dat hun kinderen goed werden opgeleid, zodat die later weer in de besturen zate
  Waar is wiels nu, waarom heeft hij deze regering en ordinaire rooftocht toegestaan.
  Waarom zitten de MFK ministers niet in het gevang, zoals hij beloofde.

  wat is er gebeurt op Westpunt waar Wiels werkte, of heeft hij ook ergens kwitschelding gekregen van zijn studie schuld.

  Wiels kan dan wel veel weten, maar ik geloof dat de MFK en MAN veel over hem weten en daarom doet hij niks.
  komt hij aan de gelden om zijn verkiezing te financieren.
  Zijn achterban de arme en gewone man heeft daarvoor geen geld.
  nu stuurt hij brieven richting de staten en vraagt over de gestegen voedsel prijzen, Wiels doet net alsof zijn partij de 5% na ^6% niet heeft goed gekeurt in de staten.

  kijk dat noemen we nu volksverlakkerij

 15. @modana,

  nou, nou, je hebt wel erg veel verloren.
  ik had dat nooit overleeft.
  zo veel ellende in 1 leven…
  echt te triest voor woorden.
  heel veel sterkte en hoplijk komt het toch nog een beetje goed met je.
  doe vooral rustig aan

 16. ta basta

  met de haat van de PS altijd iedereen en alles de schuld van geven maar nooit eens met een goed werkend voorstel of plan komen of als iets word weggestemd gelijk haat zaaien en onrust stoken.
  Bon bini a korsou voor iedereen een betere toekomst niet voor de PS alleen.

  waar blijfje nu Wiels met je grote mond van ze gaan allemaal naar het OM en de bon futuro ?????? juist je praat en beliegt de bevolking en vind NL nog steeds een goed land want je dochters wonen er en jezelf bent er ook wel erg vaak.???????

  stop met zeuren over onafhankelijkheid en maak nu eerst eens een goed betrouwbaar autonomm Curacao

 17. @modana, aub 1 keer geen woorden maar daden! worden moe van jullie zgn onafhankelijk worden maar in de tussen tijd niets doen en maar zeuren over Nederland!

  Je vergeet ook te vermelden dat alles al in Afrika al is gestolen! daar werd je al weggenomen door eigen mensen..

 18. Het is merkwaardig hoe men de hele situatie bekijkt. Iedereen bekijkt deze vanuit zijn eigen perspectief of ervaring en met zijn eigen gevoelens. Logisch genoeg als je iets te verliezen hebt, wordt je defensief. In mijn geval, mijn Curacao, mijn herkomst, mijn afkomst, mijn bloedlijn, mijn familie, mijn geschiedenis, mijn identiteit.

  Vaak vraagt men ‘Wat heeft nederland gestolen dan?’. Mijn antwoord ‘ALLES!’
  Laten we even kijken: Families, kinderen, vrouwen, mannen, namen, geschiedenis van ontelbare generaties, talen, gewoontes, kuisheid, lange manuren, ideeen, identiteiten, individualisme, vrijheid, om er enkele op te noemen.
  Moeten ik ook het materiele opnoemen?

  Al eeuwen vechten we onszelf tegen. Waarom? Vinden jullie dat WEL normaal?
  Steeds weer valt men Wiels aan om wat hij zegt, maar hij heeft niet gelogen. Alles wat hij zegt, vind je terug op het internet. Ook zijn documentaire vindt je terug op het internet en kun je zelf bekijken.

  Aan iedereen die dit artikel leest, vraag ik of ze al op Bonaire zijn geweest? Daar zit Wilders en familie nu HUN vakantie te vieren. Ik hoop dat ze een goeie blik van de situatie van de Boneriaan krijgen, maar ook goed begrijpen wat er zich daar allemaal afspeelt.
  Beste lezers, is dat wat jullie voor de Curacaoenaar willen?

  IK NIET!
  DAAROM ONAFHANKELIJKHEID NU METEEN!

 19. awor

 20. Ls,

  met alles geroofd bedoel ik natuurlijk niet ons eiland, maar meer in algemene zin wat de Nederlanders in de afgelopen eeuwen hebben gedaan.

  maar veel lezers zijn alleen aan het navelstaren en denken dat ons land het middelpunt van de wereld is.

  Wiels heeft toegestaan dat hij en zijn veertig rovers het land hebben geplunderd net zoals de Nederlanders eeuwen lang hebben gedaan.
  Hieruit kan je zien dan Wiels een makamba pretu is, veel beloven , tweedracht zaaien maar ondertussen door de tweedracht zijn buit aan het binnen halen is.

  maar er is niks nieuws op ons zonnige eiland, in de jaren 80(partij MAN) moest zo nodig het schoolsysteem worden veranderd.
  De leiders van die tijd, zorgden ondertussen wel dat hun kinderen op een nederlandstalige school zaten en dat deze een goede aansluiting hadden voor de toekomst.

  Wiels doet nu hetzelfde, ondertussen zitten zijn kinderen lekker in Nederland te leren en met een goede opleiding zullen zij later de leiders van het land zijn.
  Hoe hou je de macht in de familie?

  Nu zij n het de Nederlanders, straks als die weg zijn zullen de Chinezen, Portugezen en Libanezen in aanmerking komen voor de bodybags.

  Uiteindelijk zal er een groep opstaan die inderdaad zegt Ta Basta en ach misschien komt Wiels dan over 150 jaar wel naast Tula staan

 21. @Chichi y Bubu, ophouden met liegen! je wil toch zo graag onafhankelijk? tijd dat je een keer aan DADEN gaat doen en niet WOORDEN! Daarom hebben wij een hekel aan jullie soberano tuig. alleen maar liegen en liegen! dus onafhankelijk worden en al die olie is voor jullie!

 22. @Henk & Ingrid tokkie-tuig van de PVV denkt Curaçaoënaars wat te kunnen bijbrengen…
  Verbeter de wereld begin bij jezelf, zwakbegaafde tokkie-tuig.

 23. Ik denk dat Modana de kloon van R. Willems is.
  Dezelfde trant van schrijven en teruggrijpend naar zijn ‘jeugd’. Opvallend eigenlijk.

 24. @modana, keep on dreaming!!

 25. O ja, jullie hebben gelijk. Er is geen gas en olie, daarom zijn de venezolanen nu miloenenkostende proefboringen aan het verrichten dichtbij de Arubaanse wateren. Zo maar voor hun plezier….

 26. @Modana, snel onafhankelijk worden dus! mogen jullie al die olie voor jezelf houden!

 27. @henkie, ja de nederlanders hebben de cactussen en hagedissen geroofd..verder heeft Curacao niets gehad en zal het nooit wat hebben!
  @Modana, denk je nu echt dat de Shell hier was weggegaan als er olie was geweest? Juist in die tijd dat er volgens jou over olie is gesproken? wel heel opmerkelijk! maar Schotte heeft gezegt dat er olie is, schotte is een pathologische leugenaar en iemand die alles voorzichzelf en de familie van der Dijs doet dus als ik jouw was zou ik maar goed in de gaten houden wat Schotte doet want hij gaat straks al die olie voorzichzelf houden! pas maar op!

 28. Ja mensen, had het even druk met mijn leven en de familie, maar ik ben er weer.

  Het documentaire van Wiels zegt waar het erop staat. Ik herinner me nog steeds dat tijdens de jaren 80 op Curacao men begon te praten over olie in onze bodem, maar opeens was het plotseling doodstil. Niemand zei een woord meer erover, zelfs niet of het een fabeltje was.

  Als dit documentaire onzin is, waarom bestaat er uberhaupt een motie op een petroliumwet? Dan is dat niet nodig toch? Of toch wel?

  Ik weet nog, uit mijn jeugd, dat men hier op Curacao op de avond van de verkiezingen iedereen samen onder het genot van een biertje/limonade lekker buiten zat te discusieren over de verschillende politieke partijen en politici. En steeds weer juichen naar elke auto die versiert in partij’s kleuren toeterend voorbij reed. Verschillende woningen hadden de vlag van hun voorkeur al weken lang buiten hangen, maar toch ging iedereen met elkaar om als mensen. Op die avond maakte men zelfs grappen over de kleuren waarmee iemand gekleed ging. Had je rood aan was je DP, oranje FOL, enz. Men had respect voor de ander zijn mening. Als er bekend werd wie had gewonnen, ging je als goede buren elkaar feliciteren en het leven ging door.
  In die tijd hadden wij ook inbraken, overvallen, stakingen, graaiers met vriendjes en alle ander problemen, maar de Curacaoenaar wist politiek van het dagelijks leven te scheiden. Tegenwoordig lijkt dat een probleem te zijn.

  @sander
  Ik heb hem gezegd om zijn kinderen tierend en schoppend per se naar Nederland te sturen. Goed genoeg?

 29. @henkie, bestaan dat eiland nu alleen nog maar uit clowns ? Hoe kan volgens jouw een leeggeroofd eiland (Makambas hebben alles leeggeroofd) nu ook nog een keer door Wiels en zijn 40 rovers worden leeggeroofd, heb je wel eens gehoord dat je van een kaal hoofd geen haren kan knippen ? Zelfs Wiels weet dat.

 30. Henkie, wat hebben de Nederlanders allemaal geroofd?
  ik niet begrijpen….

 31. ach, W.iels heeft wel een punt, de nederlanders hebben alles gerrofd wat los een vast zat.

  Ta Basta, Si
  Onafhankelijkheid Si

  Wiels , No

  warom wiels no, omdat hij en zijn veertig rovers de afgelopen 2 jaar ons land hebben leeggeroofd.
  Omdat wiels vreet van twee walletjes, schelden op de nederlanders maar er wel voor zorgt dat zijn familie een betere opleiding krijgen dan de rest van de bevolking.
  Als Wiels echt voor ons school onderwijs stond dan had hij zijn kinderen hier op ons eiland laten studeren.
  Maar wiels zegt het ene en doet het andere, waar is wiels nu want de regering is gevallen maar ik zie nog geen aangifte van hem tegen Schotte.
  beloven is makkelijk maar doen is een ander ding, Wiels kan niks tegen de MKF doen omdat hij nu ook een goed gevulde bankrekening heeft.

 32. @chici en bubu, als je trots bent wordt je onafhankelijk en hou je op met klagen en zeuren en geld bedelen!

 33. Jammer dat de meerderheid onderscheid probeert te maken in kleur en afkomst en de indruk proberen te geven dat ze minder slecht zijn dan anderen.
  Het verschil tussen een blanke yu di korsou en een donkergekleurde Nederlander, is er buiten een kleurverschil om , niet.
  Wiels beroeps zich net als Wilders op zijn vrijheid van meningsuiting, Ik hoop echter dat hij het volk dat op hem zal stemmen niet zo gek krijgt dat ze massaal naar olie- en gas gaan boren op hun eigen terein…
  Als er hier gas of olie zou zijn was dat allang opgespoord. Eenieder die zich enigszins verdiept heeft in de geologie en ontstaan van Curacao weet dat dat ook niet kan. We zitten op een stuk klip, en ik hoop dat iedereen erop kan blijven lachen…

 34. Typisch, een Surinaamse wannabe, ” Henk en Ingrid . ”
  Chichi ku Bubu raken daar totaal niet van onder de indruk.

  Chichi y Bubu zijn troste Curaçaose mensen. Trots op hun afkomst, taal, cultuur en willen geen kopie van “Henk en Ingrid” zijn.

 35. @Anonymous, Kan je nu ff normaal doen malloot! Wij Nederland willen jullie kwijt! liever vandaag dan morgen!! WEGWEZEN DUS!! dus niets roven en kolonisme! Curacao onafhankelijk! Wij houden jullie niet tegen! dus jij en je boberanos zitten te liegen! dus morgen onafhankelijk worden en dan mogen julie lekker al dat goud, olie en gas houden maar dus snel onafhankelijk worden.. tijd voor praatjes is voorbij! geen woorden maar daden!

 36. @ anonymous schreef: vertrouw nooit een makamba, ze zullen je altijd laten vallen. Je bedoelt vertrouw geen mensen, ze zullen je altijd laten vallen. Wat voor die makamba telt geldt ook voor di ju di korsou. Hoeveel ju di korsou heeft niet vertrouwt, de biezen gepakt naar korsou maar eenmaal ze daar waren, kregen ze een ander verhaal te horen. Opeens scheen de zon toch wel heel anders. Het is dus wederzijds! Ik ben een zwarte curaçaoënaar, heel trots trouwens, ik voel me niet meer of minder en laat een ieder in zijn eigen waarde. Mensen die zoals jij van die onzin loopt te bramen, hebben minderwaardigheidscomplex. Jij bent degene die zich minder voelt, aan idiote ideeën komt en er nog eens van overtuigt zijn. Maar ook jou laat ik in je waarde. Het is alleen wel triest! D

 37. Aan allen die het gedachten goed van Wiels aanhangen:

  kan iemand mij vertellen waarom zijn kinderen nog in NL wonen?

 38. @Anonymous, zeer goed verwoord Anonymous.
  Je slaat de spijker op z’n kop, vooral dat stukje over de Surinamers, hihihihi, KLOPT !!!
  Onbegrijpelijk voor de trotse Curaçaoënaars.

 39. No man as blind as he who refuses to see, no man as deaf as he who refuses to hear.

  Speciaal voor anonymous die zegt dat een Nederlander geen papiamentu spreekt:

  No tin hende mas siegu ku esnan ku ta ninga di mira, no tin hende mas surdu ku esnan ku ta ninga di skucha.

  Met iemand die zegt dat er mensen uitgemoord gaan worden om de boel in handen te krijgen valt geen volwassen discussie op niveau te voeren. Voel ik me daar te goed voor?
  Ja.

 40. @Beste Modana, kom nou zeg, een europese Nederlander kán zich gewoon nooit Curacaoenaar voelen, ze kennen dat gevoel niet. Ze praten geen PAPIAMENTU, IK ZAL NOOIT DE MAKAMBA ALS YDK ERKENNEN. Ban serio si, de Nederlander die zich Cuacaoenaar voelt zou zich allang tegen de Nederlandse (roof)plannen met Curacao verzet hebben. Juist de makamba heeft heel goed in de smiezen wat Nederland aan het bekokstoven is. Denk jij nou echt dat de makamba ooit aan de kant van de autochtone Curacaenaar zal staan?? Lúbida mi shon, de makamba staat pal achter zijn politici en koningshuis, Als ze ons moeten uitmoorden om Curacaou helemaal in handen te krijgen zouden ze het doen ook! Vergeet dat nooit. Vertrouw nooit een makamba, ze zullen je altijd laten vallen. Ze beschouwen je immers als minder. Hoe ze aan dat idioot idee komen weet ik niet, maar daar zijn ze echt van overtuigt. Een Curacaoenaar kan nooit als een makamba voelen. Kan niet. Een Cur. kan zich wel aanstellen, en doen alsof ze makamba zijn. Zoals bijvoorbeeld Surinamers normaal zijn te doen. Het zal nooit lukken. Men moet gewoon zijn wie men is.

 41. beste Modana,

  Ja, ik weet dat er projecten zijn voor Curacaoenaars om terug te keren.
  die zullen wel in de rij staan voor die mogelijkheid.
  naar een land terug keren, waar er zoveel haat gecreert wordt, door ene Wiels.
  de man die het volk perfect weet te bespelen.

  Kan jij me trouwens vertellen waarom zijn kinderen nog in NL wonen?

 42. Zolang er nog dagelijks mensen naar de kerk gaan die serieus in het sprookjesboek de bijbel geloven krijgen we nooit een goede regering.

  In andere landen wordt je opgesloten tussen de witte jassen als je beweert te geloven in een man met een baard die over water loopt en water in wijn doet veranderen.

  En water in wijn veranderen doet wel heel erg denken aan alle loze beloftes van onze MAVO3 premier. ‘Mas serka di bo’ ja, maar hij wil niet zo serka di bo zijn dat hij net als bo over de Julianabrug rijdt, neen, hij rijdt met escorte over de pontjesbrug hetgeen voor bo verboden is.

 43. Modana, jij vind het normaal dat Schotte de wereld rondreist voor prive doeleinden en zijn fotograaf voor 12.000 per maand meeneemt terwijl mensen zoals jouw ouders niet rond kunnen komen? Waarom steun je hem dan? HIj doet niets voor de arme mensen!

 44. @ Edgar
  Hoe weet je dat 30% een IQ heeft van 70 of lager? Uit de duim gezogen? Zo ja dan geeft dat geen blijk van een hoog IQ.
  Het feit dat iemand door ontbrekende fin. middelen een beperkte opleiding heeft, betekent niet dat die persoon een laag IQ heeft. Er bestaan zelfs hoogopgeleiden met een niet al te hoog IQ. Die hebben een een goed geheugen maar geen creatieve geest.

 45. Ik vrees dat we de komende maanden meer van dit soort volksmennerij gaan meemaken en geloof me………………..HET WERKT !

  Regelmatig kom ik mensen tegen die serieus geloven dat er olie en gas in de grond zit, die serieus geloven dat de val van het kabinet Schotte door Nederland is betaald, die serieus geloven dat er een groot complot gaande is, die serieus geloven dat Schotte en Wiels het geweldig hebben gedaan.

  Wanneer je te maken hebt met een bevolking, waar zeker 30 % een IQ van 70 of lager heeft dan weet je dat ze primair reageren en dus moet je hun emoties bespelen. Wiels doet dat als geen ander, belazerd hen continu, maar ze zijn te dom om dat te begrijpen.

  Het niet- tot laag opgeleidde deel van de bevolking is vaak ook van mening dat het is TOEGESTAAN om Pastechi’s aan te nemen, 10 to 20 % van een overheids uitgave in de zak te steken. Voor hen is dat normaal en daar doen ze niet moeilijk over.

  Het eindresultaat laat zich raden, WIels schathemelrijk en verhuist naar Santo Domingo of Jan Sofat. De werkelijk arme Curacaoenaars krijgen te horen dat het falen van Wiels de schuld van Nederland is.
  En Wiels ?
  Die zal het allemaal een rotzorg zijn, zo lang hij zijn zakken kan vullen is het allemaal prima in orde.
  Neem aan dat hij zijn kinderen zal adviseren niet op Curacao te komen werken, is immers geen toekomst aanwezig.

 46. @Modana

  Dan zie ik je graag on 9.00u morgen bij de Kranshi, OK? En vergelijk jezelf svp niet met Ghandi. Dat was nl een intellectueel die voor zijn mensen opkwam.
  Pastechi eters komen alleen voor zichzelf op, that’s quite a difference.

 47. @meliza

  Volgens mij heb ik jou toestemming niet nodig om te gaan stemmen, of toch wel? 🙂

 48. Waarom denkt men dat ‘ongeschoold’ = niet kunnen nadenken?

  Een vader en moeder verdienen allebei minimum loon maar daar betaalt men maandelijks gas, water en elektriciteit, eten voor het gezin, schoolartikelen en school/boekengeld voor alle kinderen, uniforms en andere benodigdheden voor in het huishouden. En dan elke maand weer je salaris proberen uit te rekken naar de volgende maand. Hoeveel van ons zijn er niet met johnnycake, repa, funchi, rijstpap en nog veel meer groot gebracht? Als het geld niet toereikend is, wordt men creatief. Dat is pas slim, dat is intelligentie.

  Dat iemand ongeschoold is betekent dat hij/zij deze niet heeft afgerond. Hoeveel ongeschoolden zijn vandaag de dag wereldwijd eigenaren van multinationals geworden? Kijk naar o.a. Virgin Records.
  Hoeveel gediplomeerde bankdirecteuren hebben wereldwijd de hedendaagse crisis niet veroorzaakt? O ja, dat was een ingecalculeerde risico.

  Het documentaire laat niks anders dan de naakte waarheid zien. De waarheid komt hard aan en is heel vaak pijnlijk.

  @John

  Met plezier lever ik mijn paspoort in, net als Ghandi in zijn tijd. Tegenwoordig heb je er niks aan. Zie maar hoe ze mijn mensen nu al terugsturen, dus het laat al zien dat het geen waarde heeft. Als jij daaraan waarde hecht, dat is jou keus.

  Ik loop niet achter ieder een aan die maar wat rondbazuint, want dat is voor mij Shabblabla. Kom maar op met je bewijzen en dan bekijk ik het zelf wel.
  Bovendien ken ik heel veel van de Curacaosche geschiedenis, welke velen helaas niet kennen.

  Vrij zijn betekent ook: Je eigen mening hebben en daarvoor opkomen.

 49. @modana, en jij gelooft Pechtold? er is geen bewijs! dus blijf jij maar lekker dromen van olie.. op Aruba dachten ze dat ook (en ligt dichter bij Venezuela) en niets! we hebben nog geen bewijs maar is goed hoor. lekker onafhankelijk worden en dan is al die olie voor juillie!

  succes met op Wiels stemmen! maar wle je NL paspoort inleveren!

 50. @Wacawa:
  “Multinationals willen daarom achterlijk domme mensen/”bestuurders” aan de macht die niets van wetten, plichten, en milieuregelgeving afweten. Mensen die alleen maar met hun kont op een zacht kussentje willen zitten en zelf rijk worden en eigen familiegeneratie rijk achterlaten, maar niet hun eigen volk”
  VERVANG “Mulinationals” door “WIELS” en voila dan klopt de tekst en kan je de rest van je gebral skippen !!!

  En ….. volg vooral “BLINDELINGS” Führer Wiels misschien kom je dan ook in aanmerking voor ijskast/laptop/BB… voor je bewezen diensten als BLIND STEMVEE

 51. @ Modana, Wiels ta un serpiente venenosa. Hoe durf jij op een serpiente venenosa te stemmen. Wat gemeen en achterbaks is die Wiels. Modana je bent gewoon niet normaal als je voor zo´n peace of sh. gaat stemmen.

 52. @ Wacawa. asfaltmeer Curaçao

  Shell wilde dat wel opruimen, maar dan kregen we de raffinaderij en alle gebouwen van de Shell niet voor 1 gulden. Onze regering heeft mogen kiezen en koos voor het asfaltmeer. Niet uit je nek kletsen dus.

 53. ” Pechtold die zegt zelf dat er olie is ontdekt”
  Weten we zeker dat hij niet het asfaltmeer bedoelde, of de grond onder de ISLA?

 54. @sander

  Over kortzichtig gesproken, er zijn allang projecten opgestart voor de terugkeer van onze mensen naar Curacao. Voor hun allemaal! Kijk terug naar de kranten van voor de schoolvakanties.
  Dat iemand een gemengde familie heeft, betekent niks, want het merendeel van de families op Curacao zijn gemengd, met Haitianen, Dominicanen, Colombianen, Amerikanen, Duitsers, enz. Het gaat erom WAT je voelt en HOE jij je gedraagt. Er zijn zwarte Curacaoenaars die zich meer Nederlands voelen dan jij en zich ook zo gedragen, maar aan de andere kant zijn er ook blanke Nederlanders die zich Curacaoenaars voelen en zich ook zo gedragen. Liefde dat vertoon je, je spreekt er niet alleen over.

  Bovendien kun je de gehele films zelf op internet opzoeken en bekijken. Het Polygoon Nieuws heeft Nederland zelf gemaakt en Pechtold die zegt zelf dat er olie is ontdekt op de Antillen en dat Nederland daaraan kan verdienen. Dat is een feit.

  Daarom, ben je er niet mee eens, dan heb je 2 opties:
  – je koffers pakken
  – of ermee leren leven

  En vergeet niet eerst op Wiels te stemmen. 😉

  En nogmaals bedankt!

 55. @ Jan C/L. Inhoudelijk zeggen jullie niks over de film.

  Wie naast een hond met vlooien slaapt, krijgt zelf ook vlooien. Kijk jij maar uit, want je kan zo maar ook gek worden of zelfs al zijn. Daarom valt er ook niks over de film te zeggen behalve door jou.

 56. Curaçao heeft geen eigen economie. Het leefde van giften van Nederland en de Nederlandse toeristen. Curaçao ziet er nu hier en daar zo mooi uit omdat met name Nederlandse ondernemers geld investeerden: Resorts , huizen , restoraties van historische gebouwen etc.
  Pechtold heeft geen inzicht . Suriname heeft natuurlijk opgeleverd . Het land zit vol grondstoffen. Inmiddels heeft desi Bouterse CS die grondstoffen verkocht aan china en Canada . Guinee heeft niets opgeleverd . Alleen prestige .
  Vraag: waar komt toch dat idee vandaan dat Curaçao oplevert of heeft geleverd.
  En voor wie levert het op?
  Mensen als Wiels en Godet hebben het land gesloopt . Veel ondernemers zijn vertrokken. Waaronder ikzelf.

 57. Jan C, Curacao heeft 5 miljard van Nederland gekregen en dat naast allerhande projecten die door Nederland gefinancierd werden en worden.

  Maar daar hoor je demagoog Wiels niet over want dat past niet in zijn infantiele hetze tegen Nederland waarin hij iedereen met een IQ van 75 en lager probeert mee te krijgen.

 58. @Aart, niks van mensen aanpakken of uitschakelen. De man vertelt gewoon de waarheid. Sinds wanneer mag dat niet meer, van jou?

  Jij hebt niks maar dan ook niks met Curaçao, ow wacht, zee, zon en strand, dat wel weer…
  Jij vergeet dat Curaçao meer is dan een vakantie-eiland. Op Curaçao wonen OOK mensen, veel ARME mensen, veel ongeschoolde mensen, veel werklozen etc.

  Waarom heeft de Shell en twee andere bedrijven Curaçao al om toestemming gevraagd om naar olie te mogen boren als die er niet was? Weet jij wel wat voor troep de Shell overal ter wereld achter gelaten heeft voor de straatarme bevolking, asfaltmeer Curaçao?

  Curaçao heeft kans op welvaart in de toekomst (Pechtold) en deze welvaart moet voor toekomstige generaties gewaarborgd blijven, dat is alles wat dhr. Wiels wil voor onze Curaçaose mensen.
  Door wurgcontracten van 50 -100 jaren af te sluiten (door achterlijke kortzichtige bestuurders) met multinationals moeten complete generaties overal ter wereld, in armoede leven! Contracten waar niet eens in vermeld staat wie voor de milieuvervuiling zal opdraaien, asfaltmeer Curaçao etc. Zo achterbaks zijn die multinationals en zo crimineel zijn ook die “bestuurders”. Multinationals willen daarom achterlijk domme mensen/”bestuurders” aan de macht die niets van wetten, plichten, en milieuregelgeving afweten. Mensen die alleen maar met hun kont op een zacht kussentje willen zitten en zelf rijk worden en eigen familiegeneratie rijk achterlaten, maar niet hun eigen volk.

  Waar haal jij het gore lef vandaan om op te roepen om deze man, man van het arme volk uit te schakelen???

  Schakel jezelf maar uit !

 59. Wat een lachwekkend, triest en vooral erg manipulatief stukje onzin. Dat mensen werkelijk zo onzettend dom zijn dit te geloven kan ik bijna niet geloven.

  @Jan C. we weten nu waar jij je “wijsheid” vandaan hebt. Deze rommel schaar ik onder dezelfde catogorie als Geert Wilders z’n filmpje waarin iedere moslim als terrorist wordt geportreteerd.

  Ik kan nog wel even doorgaan, maar ga lekker van mijn zondag genieten, ze lopen maar lekker achter deze dorpsidioot aan.

 60. Inhoudelijk zeggen jullie niks over de film.
  -Financien t.o.v de andere eilanden. Is dat niet waar?
  -De aanwijzingen uit het verleden en nu. Zijn ze niet bedoel om de economie te breken?
  -Hebben de landen Suriname en Nieuw-Guinea iets verdiend aan hun grondstoffen?
  – Is het niet waar dat Pechtolt zei dat Nederland altijd geld aan heeft verdiend? En Europa ook geld kan verdienen?

 61. Ik ben me dat wel bewust . Waarom pakken jullie hem niet aan.
  Kijk, Nederland zal dat niet doen. Dat heeft Gwen interesse in Curaçao .
  Dus jullie zullen die man zelf moeten uitschakelen.

 62. @Aart

  Wiels laat mijn jonge blanke kinderen ook niet met rust . Ze kwamen geschrokken thuis toen medeleerlingen hen hadden verteld dat Wiels hun in een body bag terug wil sturen. Je bent je niet bewust wat die man aanricht !

 63. Jawel…we lezen het goed

  “Mijn geliefde volk, met groot plezier stel ik deze documentaire ter beschikking die veel furore heeft gemaakt op het partijkantoor. Deze is voor mijn mensen in Nederland en rond de wereld in het bijzonder”

  Het hele partijkantoor stond te klappen [wiens brood men eet..] en de site van Pueblo Soberano is dagen niet bereikbaar geweest vanwege de vloed aan internationale reacties uit de hele wereld. Ik meen zelfs dat jet IOC ervoor uit de vergadering is gekomen. De CIA maakt op haar website melding van een ongebruikelijke hoeveelheid internetverkeer naar Curacao. De Turkse president heeft al met Hakim gebeld en de president van Haiti heeft Gerrit gebeld om te vragen wat er aan de hand was. Nederlandse kabinetsleden hebben op hun vakantieadressen een video conference gehouden om de zaak te bespreken. De vertegenwoordiger van NL op Curacao is met spoed teruggeroepen en het VKC is in de hoogste staat van paraatheid gebracht.

 64. Ik denk dat we zijn kinderen met rust moeten laten. Ik vind het wel bijzonder dat de man zonder dat hij bedreigd of aangevallen wordt zich vrij kan bewegen. Als hij echt zo gehaat wordt zoals een ieder hier doet schijnen.
  Waarom wordt Wiels niet aangepakt met zijn eigen middelen? Het is toch heel eenvoudig om zoals hij heeft gedaan een YouTube filmpje te maken dan heel suggestief hem in een kwaad daglicht stelt . Uiteindelijk is hij erop uit om Curaçao kapot te maken en van zijn aanhang Bosnegers te maken. Weet hij dan niet dat de zogenaamde Curaçaose economie gebouwd is op geld van Nederlanders ( ondernemers; toeristen ). Ik ken Nederlanders op Curaçao die een groot huis hebben laten bouwen, 2 dikke auto s hebben , een mooie tuin en pool. Dit alles gefinancieerd met geld in Nederland verdiend. Tevens gaan deze mensen uiteten , doen inkopen en huren een tuinman in. Wat is daar mis aan? Wat hebben deze mensen Wiels aangedaan?

 65. PS zal respect afdwingen als zij hun sympatisanten en volgelingen oproepen om nog voor de verkiezingen hun Nederlandse paspoort bij de gouverneur terug te geven. Daarmee kunnen ze laten zien dat het met hun afschuw tegen Nederland menens is en dat ‘awor ta basta’.

 66. Psychiatrische hulp is nabij voor deze zielepoot !

 67. Ook strontvliegen moeten een naam hebben.Daarom noemde een Curacaose onderzoeker …………kortgeleden een door hem in Curacaao ondekte nog onbekende vliegsoort Hilmin Wiels.

 68. Moeten we zijn kinderen in Nederland niet eens ter plaatse interviewen en vragen wat hun mening is over hun verwekker en zijn abjecte denkbeelden ? Het ambivalente van de situatie van zijn nageslacht interesseert ons natuurlijk : Wiels haat makambas en wil alle Nederlanders uit Curaçao verwijderen – het liefst in een body bag – en zij wonen en studeerden in Nederland. Dan moeten ze het er toch mee eens zijn dat die vader niet spoort? Kunnen we misschien W. monddood maken als we de mening van zijn kinderen op de rots ventileren. ( indien zij de denkbeelden van hun vader ondersteunen hebben ze een probleem in Ned. en kunnen we ze heel snel op Curaçao terug verwachten). Goed idee?

 69. @joe ‘i korsou, op 11-08-2012 om 08:25 schreef:

  Wiels ta un serpiente venenosa

  Helemaal gelijk. Een gevaarlijker slang kun je niet hebben maar ik ben een positief ingesteld mens. Aan dat gewauwel komt een eind geloof me.
  “Het kwaad straft zichzelf
  Dit bekende spreekwoord heeft betrekking op een morele natuurwet. Door te zondigen onttrekt een mens zich tot op zekere hoogte aan de invloedsfeer van God, want God haat het kwade. Daarmee staat hij tegelijk meer bloot aan de invloedsfeer van de satan”.

 70. Le miserable.
  Dat god zulke mensen heeft geschapen kan ik niet begrijpen.Het is jammer dat hij in zijn jeugd niet een flinke aframmeling heeft gehad. Of misschien zit zijn probleem daarin, teveel van het goede.
  Mwhhhhaaaaaaahhh

 71. NB

  Er is net onderzoek gedaan naar de achtergrond van mensen die op poilitieke partijen stemmen.
  Daaruit komt de PS uit de bus met mensen met geringe opleiding. Die zijn namelijk easy te manipuleren met een pastechi en een polar. Dus Wiels spint hier garen bij.
  Maar deze verkiezingen zou het hem wel eens best kunnen tegenvallen. Hij heeft namelijk iedereen besodemietert en vooral zijn eigen mensen.
  Hij een een twwede Wilders, een Mussolini en ander tuig in het quadraat.

 72. @modana,

  ja, dan moeten er 3 a 4000 nederlanders terug, maar ook 100.000 curacao enaars terug naar curacao.
  gelijk opversteken…
  jammer dat er een hoop mensen een gemengd huwelijk hebben en ook gemengde kinderen.
  wel lastig voor ze, hadden ze dat maar niet moeten doen dus ze moeten scheiden en de kinderen maar verdelen.
  zie je zelf ook niet in dat jouw mening een beetje kortzichtig is.
  tunnelvisie en een blinde vlek heeft.
  probeer je frustraties te overwinnen, het leven kan zoveel leuker worden.

 73. Wiels ta un serpiente venenosa. Een verachtelijk man die feilloos zijn doelgroep, de zwakkeren in de samenleving, weet te mennen. Een man die zijn kinderen in Nederland laat opgroeien, dus beladen met een dubbele moraal. De extreem verbale en schriftelijke bedreigingen van deze man, waartegen de slachtoffers bizar genoeg, schijnbaar niets doen, is olie op het vuur voor zijn doelgroep.

  Het is wachten op de vonk. Dat dit soort opportunisten de mogelijkheid hebben toe te treden tot het landsbestuur, zegt voldoende over zijn electoraat. Zijn niets en niemand ontziende en niet aflatende uitingen van haat zijn een bron van inspiratie voor lieden die vergiftigd zijn door hun eigen falen of kansarme situatie. Een situatie die grotendeels is gecreëerd door een overheid, die sinds 30 mei 1969, de bek vol had van veranderingen. Daar in de praktijk geen jota van terecht heeft gebracht en zich slechts te buiten is gegaan aan een walgelijke bloedgroepenstrijd.

  De gemiddelde toerist of oppervlakkige toeschouwer heeft geen idee wat zich hier ondergronds afspeelt. Men ziet talrijke winkels, restaurants en beaches die als paddenstoelen uit de grond worden gestampt, dikke auto’s en volle supermarkten, waar meer producten uit Europa en Amerika worden verkocht dan uit eigen regio.

  En zoals gewoonlijk zijn wij, geboren en getogen Curaçaoënaars, zwart, wit of bruin, laks. Wij vinden het wel best zo lang er relatieve rust heerst en ons aangename leventje verre gehouden wordt van de slangenmentaliteit van Curaçaose bestuurders. Wanneer Wiels voldoende voet aan de grond krijgt om zijn doelen te verwezenlijken, is het te laat mede eilandbewoners. Dan kunnen wij janken wat wij willen maar de ellende hebben wij over onszelf afgeroepen, doordat wij onze ogen gesloten hielden en aan de zijlijn bleven staan.
  Ik heb een troost. Ook Wiels zal dan merken dat de economie volledig in elkaar dendert. En zoals het alle opportunisten betreft: ‘ook hun wereld dendert in elkaar’.

  Ik ben benieuwd of Wiels werkelijk heeft nagedacht over zijn streven naar onafhankelijkheid. Adviseert hij zijn kinderen in die situatie om een Nederlands paspoort aan te vragen, of laat hij hen op Curaçao meegenieten van zijn glorieuze overwinning?
  Hypocrisie is een symptoom van elke zelfvoldane ‘politicus’. Het is een waarschuwing, net als slechte adem of bloedend tandvlees, dat er snel iets aan gedaan moet worden. Zo niet, vermaalt Wiels zijn electoraat en anderen tot gehakt.

  Het navrante is dat Wiels evenals velen onder ons, niet wezenlijk nadenkt over de toekomst. Onafhankelijkheid is een doel op zich. De afschrikwekkende term rekolonisatie is het instrument daartoe. De man is niet bij machte om met eigentijdse visionaire ideeën en doelstellingen, grip te krijgen op de toekomst van dit kwetsbare Land. Het blijft bij raaskallen en pappen en nathouden. Dat maakt hem des te gevaarlijker. Het ontbreken van een reële visie draagt er toe bij dat Wiels zich tot in lengte van dagen te buiten gaat aan wat voor handeling en uiting dan ook, waaruit hij het meeste voordeel haalt.

  Ik heb één keer een brandend Curaçao meegemaakt, een tweede keer is mij iets te veel van het goede.

 74. Wiels is een racist, heeft fascistoïde neigingen en een onbenul. Hij wil , zo blijkt uit zijn ” documentaire “, onder meer mensen aan het werk houden met activiteiten die of nutteloos zijn of beter geautomatiseerd kunnen worden. Dus weg met computers, weg met verdere – thans toch al hier onderontwikkelde , automatisering, terug naar dubbel boekhouden etc etc. Iedereen druk bezig met niks. Eenieder met een beetje meer intelligentie dan deze oproerkraaier weet dat je dan aan je ondergang werkt . Maar Wiels moet het zinvolle van zijn aanwezigheid op deze aarde halen uit een beperkte groep die hem volgt . Als hij die aanbidding niet meer voelt komt hij in Capriles terecht.Overal elders zal men meesmuilend om hem glimlachen. Hij is een neuroot en zielig .

 75. Wiels ta un serpiente venenosa. Een verachtelijk man die feilloos zijn doelgroep, de zwakkeren in de samenleving, weet te mennen. Een man die zijn kinderen in Nederland laat opgroeien, dus beladen met een dubbele moraal. de extreme verbale en schriftelijke bedreigingen van deze man, waartegen de slachtoffers bizar schijnbaar genoeg niets doen, is olie op het vuur voor zijn doelgroep. het is wachten op de vonk. Dat dit soort opportunisten de mogelijkheid hebben toe te treden tot het landsbestuur, zegt voldoende over zijn electoraat. Zijn niets en niemand ontziende en niet aflatende uitingen van haat zijn een bron van inspiratie voor lieden die vergiftigd zijn door hun eigen falen of kansarme situatie. Een situatie die grotendeels is gecreëerd door een overheid, die sinds 30 mei 1969, de bek vol had van veranderingen. Daar in de praktijk geen jota van terecht heeft gebracht en zich slechts te buiten is gegaan aan een walgelijke bloedgroepenstrijd. De gemiddelde toerist of oppervlakkige toeschouwer heeft geen idee wat zich hier ondergronds afspeelt. Men ziet talrijke winkels, restaurants en beaches die als paddenstoelen uit de grond worden gestampt, dikke auto’s en volle supermarkten, waar meer producten uit Europa en Amerika worden verkocht dan uit eigen regio.

  En zoals gewoonlijk zijn wi, geboren en getogen Curaçaoënaars, zwart, wit of bruin, laks. Wij vinden het wel best zo lang er relatieve rust heerst en ons aangename leventje verre gehouden wordt van de slangenmentaliteit van Curaçaose bestuurders. Wanneer Wiels voldoende voet aan de grond krijgt om zijn doelen te verwezenlijken, is het te laat mede eiland-bewoners. Dan kunnen wij janken wat wij willen maar de ellende hebben wij over onszelf afgeroepen.

  Ik heb een troost. Ook Wiels zal dan merken dat de economie volledig in elkaar dendert. En zoals het alle opportunisten betreft: ‘ook hun wereld dondert in elkaar’.

  Ik ben benieuwd of Wiels werkelijk heeft nagedacht over zijn streven naar onafhankelijkheid. Adviseert hij zijn kinderen in die situatie om een Nederlands paspoort aan te vragen, of laat hij hen op Curaçao meegenieten van zijn glorieuze overwinning?

  Hypocrisie is een symptoom van elke zelfvoldane politicus. Het is een waarschuwing, net als slechte adem of bloedend tandvlees, dat er snel iets aan gedaan moet worden. Zo niet, vermaalt Wiels zijn electoraat en anderen tot gehakt.

  Ik heb één keer een brandend Curaçao meegemaakt, een tweede keer is mij iets te veel van het goede.

 76. Wiels is de man die:
  Toestond dat zijn minister Monk een pastechi van 100,000 aan zijn medewerkster gaf
  Zijn kinderen in het door hem zo verfoeide Nederland sturen (want Nederland is slecht voor iedereen, behalvevoor hemzelf)
  En daar maandeliijks onder het mom van een dienstreis op bezoek gaat
  Strafbare feiten kent van de MFK en MAN ministers maar daarvan naar eigen zeggen geen aangifte doet zolang zij PS laten meeregeren (lees: graaien)
  De directrice van Studiefinanciering (salaris 7,400 pm) laat vervangen door een PS aanhangster (salaris 19,200 pm)
  Enz

  En nu ga ik CNN kijken, die moeten momenteel toch 24/7 berichten over de beschuldiging van Wiels dat Nederland achter de orchideeen van Guinea aanzit.

 77. Ik vind Wiels wel bijzonder. Hij wil alles en iedereen uit Curacao gooien die niet afstammen van slaven. Zijn economisch plan bestaat uit: schadeclaims. Zo heeft hij er een klaar liggen voor Shell, de WIC en Nederland.
  Met name de Nederlanders moeten betalen voor gederfde inkomsten. Doordat de Curaçaoeer als slaaf werd misbruikt liep hij inkomsten mis.

  Na een bezoek aan de nazaten van weggelopen slaven aan de Suriname Rivier ben ik eens gaan rekenen. De nazaten ( bosnegers) leven van ruilhandel , subsidie en ontwikkelingshulp. Ze leven in de Afrikaanse traditie. De meest arme zwarte Curaçaoer leeft nog “luxer”.

  Waarom streeft Wiels dit na?

 78. Jammer dat al deze reacties niet op zijn facebook pagina staan onder het filmpje, dan kunnen zijn aanhangers (indien ze fb hebben) meegenieten en misschien leren nadenken?

 79. Eigenlijk zijn wij net zo dom als die man als wij op zulke idioterie verhalen reageren. Wiels wil het vlees verdelen zonder dat de beer geschoten is. Laat Wiels met bewijzen komen dat er aardolie ligt tussen Curacao en Venezuela wat best mogelijk is. Hoe ga hij dat eruit halen dan. Dat betekent Curacao weer in handen laten vallen van MUltinationals die dat eruit moeten pompen. Eer dat olie boven op de grond is ben je gebonden aan zoveel intermationale consessies. Begin maat te kijken naar de internationale broringen vboor de kust van America,Engeland. Het hela Americaanse kust is vervuild met dat troep dat dat miss is gegaan in de golf van America. De gehele kust naar de kloten. Het Curacaosevolk zal dat niet willen. Het volk weet niet eens of ze ervan beter worden. Kijk landen als Negeria waar olie uit de grond pompen alleen maar Guerillas die tegen elkaar vechten doordat al dat rijkdom niet ten goede komt van het volk. En gaan ze elkaar moorden voor rijkdommen. Kijk Suriname verkeerde concessies gemaakt met multinationals. De meeste rijdommen stromen naar het buiten. Waar haalt Curacao al die know how vandaan. Uit Curacao of via consultancy die veel geld kosten. In het verleden zijden ze dat er ook olie was bij Aruba. Aruba heeft zich niet meer zo druk gemaakt hierover. Hun waren wel verstandig om het land gewoon te blijven regeren met wat er is en aan hun volk te denken. Alleen op Curacao ziet men koper en denkt dat het goud is. Wat een verschrikking. Dus het gaat niet meer om the well being van Curacao en zijn volk maar om geld, geld, geld,bling bling. Dios Spar Korsou ku e buriki nan den gobiernu aki.

 80. Wie heeft zijn naam Roeptoeter eigenlijk bedacht? Past zo goed elke keer….
  Hierbij wil ik het werkwoord roeptoeteren introducen…

  Ik roeptoeter, WIels roeptoetert…

  Voor elke keer ale een politicus totale onzin uitblaat die je eigenlijk zou moeten negeren, maar zo zot is dat je toch elke keer weer eeeeventjes heimelijk moet lachen 🙂

 81. Laat wiels maar een docu maken van de corrupte van regering Schotte!

 82. Met groot plezier? Het is een pretentieus stukje volks mennerij. In de jaren 30 was er een Oostenrijker die in Duitsland ook de schuld aan een bepaalde bevolkingsgroep gaf. We weten hoe dat afgelopen is. Dhr Wiels bezigt ook erg fascistische denkbeelden..

  Nederland komt voor de olie en gas.. Is er al olie en gas gevonden op Curaçao? Of rekent hij zich rijk en wil hij net als Chavez de grondstoffen verkwanselen en vervolgens zich tot het maximale in de schulden steken bij China? Curaçao heeft een gigantische bureaucratie en verborgen werkloosheid. Een ontwikkeling van de economie in diverse sectoren zou hij zich beter druk om kunnen maken dan hopen op eenvoudige rijkdom via grondstoffen.

  Ik vind dat Wiels een gevaarlijke gek is. Dat is een mening en die mag ik dus ventileren. Ik zal het ook nog onderbouwen. Hij probeert tweedeling te zaaien binnen 1 land en 1 bevolking.
  Bijna het aanzetten tot haat. Als volksvertegenwoordiger heb je een voorbeeld functie en dien je hiervan te distantiëren. In het debat met andere partijen mag je soms scherp stellen. Maar wij en zij is gevaarlijk zeker zoals Wiels doet. Het gevaarlijkst aan deze zieke denkbeelden is dat als je ze maar vaak genoeg verkondigd, zijn achterban, welke vnl bestaat uit laag of ongeschoolde mensen het voor waarheid gaat aan nemen.

  Wiels is een onderdeel van het probleem hier op Curaçao en niet de oplossing!.
  Er is zover ik weet helemaal geen aardolie of gas gevonden. Nederland heeft en zal daar geen aanspraak op maken. En als laatste punt, voor alle acute problemen die er zijn zijn wordt geen haalbare oplossing aangedragen. Zolang Curaçao onderdeel is van het koninkrijk zal zij zich aan die spelregels moeten houden. Zint dat niet? Dan moet je er uit stappen. Maar dan zal een IMF, Wereldbank en rating instituten veel strenger meekijken.

 83. Er zit misschien wel aardolie in onze territoriale wateren maar die zit zo diep dat wij van de andere kant er gemakkelijker bij zouden kunnen. En die andere kant zal dan ergens tussen Afrika en Australië liggen. Wat ben je eigenlijk voor een clown ?

 84. OPROEP AAN WIELS, produceer die seismologische onderzoeken die onomstotelijk vast stellen dat er “aanboorbare” olie in onze territoriale wateren zit, en je zal als onze “salvador” de geschiedenis in gaat, je achterban voor het leven aan je bindt en ook mijn stem zeg ik je bij deze toe.
  Maar als je dit niet kan, hou dan je stupiditeiten voor je en wees blij met die paar mensen die je onzin wel geloven.
  Waarom ben ik er eigenlijk al van overtuigd dat ik geen antwoord op mijn vragen zal krijgen, of ga je mij toch nog verassen ?

 85. Hij heeft zijn Che Guevara vlag ingeruild voor een banier met Mozes zo te zien.
  De man maakt zich al op om na zijn afgang als een prediker door te gaan. zijn snode plannen zijn al uitgewerkt.
  Dat er nog mensen zijn die in zijn wartaal geloven gaat mijn pet te boven, zoveel leugens en misbaksels zijn er verzonnen en aan ”zijn volk” gezegd en wat heeft hij waar gemaakt?
  En na veel gekonkel is de zogenaamde ”gratis school” aan de bevolking opgedrongen en wat zijn zij ermee opgeschoten?
  Schandalig.

 86. IPV een documentaire aan te bieden met rotzooi, kan je liever de rapporten aanbieden waaruit blijkt dat er olie is, want die zijn ook nog nooit openbaar gemaakt…….of zijn ze er misschien niet…

 87. Grappig, maar ik zie het probleem niet.

  Als Nederland van Curacao af wil en anderzijds ook, wat is nou het probleem?

  Ideetje:
  In Nederland stem AUB op Wilders, want die wil van ons af, en op Curacao stemt iedereen op Wiels, want volgens jullie helpt hij ons naar de knoppen.
  Vergeet daarna je koffers niet te pakken, ok? Later gaat dat niet meer!

  Alvast bedankt!

 88. Aardolie zat op curacao, vooral in de mondi waar genoeg oude filters en lege blikken liggen ( en een heleboel ander afval) en natuurlijk niet te vergeten het asfaltmeer. Wat een onzin en ook een belediging voor de intelligentie van zijn aanhang. zo meteen gaat het weer over zeldzame metalen die gevonden worden mysterieuze investeerders ( hoeveel is er al van de beloofde miljardenprojecten al uitgevoerd ( 0%???). Of worden het complotten en coupepogingen. miljarden ( alweer) slavernij vergoeding. of speelt de regering me in El Gordo? En hoezo MIJN volk??? Dat bepalen we mooi zelf wel zelf benoemd despoot! of Bedoel je met MIJN volk de nationaal socialisten, racisten en met koelkasten en vooral mooie beloften gekochte aanhang?? En iedereen die het niet met je eens is is een landverader en hoort niet tot het volk??? Vergeet de volgende keer niet op tijd je medicijnen te slikken..

 89. Welke aardolie en gas?????????????????

 90. de man is geestelijk steeds verder aan het aftakelen.
  hij moet en zal curacao naar de verdommenis helpen.

 91. 1.Het fascisme is de tegenstander van zowel de traditioneel linkse als rechtse politieke partijen.[4]
  2.Het fascisme minacht contemporaine conservatieve instellingen.[4]
  3.Het fascisme vereert machtsvertoon en het gebruik van geweld, in zoverre dat is gericht op de omverwerping van de bestaande maatschappelijke orde.
  4.Het fascisme kent een autoritaire structuur met aan het hoofd daarvan een leider aan wie charismatische eigenschappen worden toegeschreven.
  5.Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur.
  6.Het fascisme streeft naar de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties.
  7.Het fascisme is extreem nationalistisch.
  8.Het fascisme pleit voor een continue strijd om de eigen natie te kunnen doen overleven te midden van andere staten.
  9.Het fascisme berust in hoofdzaak op de maatschappelijke middenklasse.
  10.Het fascisme streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen.

 92. Moet je het volgende zien (hopelijk kunnen jullie erbij) Dit is de camapgne van PS die ik voorbij zag komen…

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151022757099667&set=a.10150319105059667.345628.712804666&type=1&theater

  Like they say… Laat je stem niet verloren gaan!

 93. Soms heb ik gewoon zin om PS te gaan stemmen. En dan het eiland in de shit te laten zakken.
  Ik zorg dan wel dat ik ruim van tevoren hier weg ben.

 94. Wat een zieke geest .

 95. De Geert Wilders van Curacao hij opruien met Fitna en Wiels met zijn olie pueblo lanta for di sonjo!!!

 96. Beste mensen,
  Die tirade tegen Nederland weten wij nu wel. Hij wordt vervelend. Maar valt het u ook op dat Wiels met geen woord rept over hoe hij de deplorabele financiele situatie denkt op te lossen? Dat komt omdat hij geen idee heeft hoe dat moet. Erger nog, hij maakt er een nog grotere puinhoop van door een ziekenhuis te willen bouwen, niets te veranderen aan de aov etc etc etc. Wee Curaçao wanneer het zelfstandig is met leeghoofden en volksmenners als een racist zoals Wiels. Sowieso zal de jeugd, dus de toekomst, snel Curacao verlaten en wat resteert : Haïti. 2 ! Als u dat wenst : stem PS ! (overigens : zulke indoctrinerende , de waarheid verdraaiende en opruiende filmpjes zijn nog meer op internet te vinden. Vooral in de 30er en 40er jaren van de vorige eeuw. Walgelijk).

 97. Deze man lijdt aan eigen zin complex? Hij denk dat curacao klaar zijn maar wij zijn zo ver,
  Dus Nederlandse politicus ziet ons als tegen stander dat is de grootste gevaar.
  De bevolking wordt de dupe van en als geen verandering komt hebben we een groot probleem.
  Vooral het nederlandse mentaliteit {politicus} geen verandering want hun zit ook onder curatele
  EU.
  Voor mijn heeft Nederland 1 politicus dat is Ruud Lubbers de rest kunt in de stront zakken.

 98. wat een treurig geval!

 99. De PS, u weet wel die partij waar veel laag tot niet geschoolden (vooral mannen) op stemmen, heeft weer wat nieuws verzonnen om tweedeling te zaaien.
  Hoe dom toch allemaal en hoeveel schaamte brengen deze landgenoten. Hoe dom kun je zijn, nou hier kun je grenzeloos dom zijn en politiek bedrijven op belachelijke manieren of door crimineel te zijn. Wat een geestelijk arm land zijn we eigenlijk, dat wordt na 10-10-10 steeds duidelijker.

 100. Is dit niet gewoon propaganda zoals een echte dictator het zou gebruiken?

 101. Wat een loser is die man, liever gisteren dan vandaag wil Nederland van Curaçao af.

 102. Helaas slaat Wiels ook deze plank helemaal mis. Deze “Wilders” van Korsou zoekt ook steeds de onderbuik van het volk en jaagt ze angst aan. Jammer genoeg is hij niet zo intelligent als zijn Nederlandse soortgenoot.

 103. Dit is een man die vermomd als dr. Evil, met een vlag van Che Guevara op de achtergrond, anti- Nederlandse Wikipedia teksten opleest.
  Ik heb het al eerder gezegd, als men echt zo dom is om op deze racistische blaaskaak te stemmen, dan verdienen ze het gewoon om lekker over een paar jaar bij ome Hugo het handje op te houden.
  Hoe blind kunnen mensen zijn?!

 104. OMG…is this serious?
  please ad it to this: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_conspiracy_theories

 105. Volgens mij wilde Nederland Suriname liever kwijt dan rijk… en ook Curacao wil Nederland liever kwijt dan rijk..

  dus Wiels.. maar een andere vijand zoeken!