• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Demissionair premier Gerrit Schotte heeft gisteren een bezoek gebracht aan de Parerawijk waar werkzaamheden van Plan Nashonal pa Desaroyá (PNB) worden uitgevoerd. Tijdens de buurtmarkt die door PNB in juni was opgezet, kwamen punten naar voren die de buurtbewoners aangepakt willen hebben.

Verschillende bedrijven hebben toen de buurtmarkt bezocht en één of meer projecten geadopteerd. Eén van de projecten die meteen werd geadopteerd was die van ‘Nos Stima Parera’, waarbij de bewoners aangaven dat er in verschillende delen van de wijk illegaal afval wordt gestort. In de loop van de jaren is het probleem gegroeid en sommige delen veranderd in een autobegraafplaats.

Vorderingen
Wijkleidster van Dinter heeft Schotte de wijk laten zien. De premier kon zien welke delen af zijn en welke delen de komende weken aan de beurt komen. Eén van de bewoners vertelde aan Schotte dat hij vanaf 2002 een illegale vuilstortplaats voor zijn deur had en dat hij nu eindelijk na tien jaar een mooi uitzicht heeft vanuit zijn huis. “Ik kan mijn kinderen buiten zien spelen zonder dat een berg afval mijn zicht verstoord.”


Foto’s: Ramsay Soemanta

5 reacties op “Parerawijk bloeit op”

 1. De wijk is heel erg mooi geworden:).
  BEDANKT ALLEMAAL

 2. Voor dit soort foto’s ontvangt Soemanta las ik 12,000 per maand!

  Terwijl hij daarnaast doordeweeks regelmatig wordt gesignaleerd als hij met eigen rapportages bezig is. Dat is dus van 2 kanten vangen.

  Maar het begrip Toko den toko is dan ook door MFK uitgevonden. Zou Soemanta enig integriteitsbesef hebben? Zou hij werkelijk geen schaamte voelen als hij zich zondags met de huidige bijslaap in het zand van Jan Thiel vlijt?

 3. Als Schotte opkrast, bloeien ALLE wijken, gha-gha-gha!!

 4. ja hoor het is echt verkiezingstijd.

 5. Mooie foto’s van Soemantie maar voor hoelang nog? Straks Schotte weg en soemantie weg.

  Buiten dat is het wel goed de wijk opgeknapt wordt of is, nu de andere wijken nog. Hopelijk is dit geen partij stunt om ook maar even aan te geven.