• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao is sinds gisteren een krant rijker. De Independiente verschijnt zes dagen per week en staat voor onafhankelijkheid en rechtvaardigheid en is een krant zonder haat. Oprichter en eigenaar van de krant Yves Cooper heeft genoeg van media die gestigmatiseerd zijn.

Independiente heeft geen politieke kleur, pleegt hoor en wederhoor en heeft aan geen enkele politicus of ander persoon in het nieuws een hekel, aldus Cooper. Volgens Cooper zijn er genoeg kranten op Curacao, maar wil hij een krant maken waardoor mensen weer vertrouwen krijgen in de pers.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Yves Cooper:

8 reacties op “Nieuwe krant Independiente ‘zonder haat’”

 1. Ik ben benieuwt en zal de krant volgen, is er een internet abonnement mogelijk ?

  Rick Ringma

 2. Bravo. Kan ik de krant via internet volgen. Via internetabonnement?

 3. Weet u het verschil tussen deze krant en de regering en een minister bij. Pueblo Solberano?

  Een minister bij Pueblo Solberano gaat langer mee. Een nieuwe krant en een nieuw restaurant op dit eiland zijn gedoemd te mislukken.

  En als je je laat financieren door dos Santos kun je onmogelijk objectief zijn. Of niet, minister Wilsoe?

 4. Het positieve is dat er nu een Papiamentstalige krant komt die hopelijk minder gekleurd nieuws gaat brengen / duiden zodat ook de eentalige lezer kennis kan nemen van andere meningen. Dat is winst voor de democratie, tenminste , als het zo gaat lopen.

 5. @Yaya, ik geef nu alvast aan van welke hoek deze krant komt! Dan zijn we al gewaarschuwd. Daartegen is een sexoffender weer wat anders dan iemand die politiek bezig is..

  Tja na de afgelopen 22 maanden kan je mensen toch wel vergeven dat ze overal een consirancy zien? 22 maanden vol met leugens en beschuldigen van allemaal mensen (waarbij gelukkig de rechter een aantal mensen vrijsprak).

 6. Het is Curacao mensen, het is onmogelijk om op zo’n klein eiland NIET mensen voor een krant te hebben werken die GEEN (familie)banden hebben met politiek/ bedrijfsleven, etc. Beetje flauw van je Kwame Kilpatrick.

  Bovendien worden er er genoeg instanties gefinancierd die alsnog objectief te werk kunnen gaan: de inspectiediensten, onderzoekinstituten zoals het CBS, etc. Onzin dus.

  Bovendien heb ik er alle vertrouwen in dat Yves een krant gaan brengen waarin feitelijke informatie op een correcte, objectieve manier wordt toegelicht.

  Pabien Yves en team, i hopi eksito!

  En mensen, hou op met zeuren en ga zelf iets goeds doen voor ons land dan overal conspiracies achter te zoeken
  !

 7. Dit schreef versgeperst op 3 april 2012 over de Independiente.
  Hoe zit dat?

  “”Al enige tijd gaan er geruchten te ronde dat de nieuwe krant eraan zit te komen, en dat het project mede door Robby’s Lottery eigenaar Robbie dos Santos wordt gefinancieerd. Dat laatste wil de bron van het Antilliaans Dagblad niet bevestigen of ontkennen.””

 8. Vraag me af waarom Yves Cooper een krant gaat beginnen dat door Robbie Dos Santos wordt gefinancieerd wordt en de mede eigenaar een sex offerder is met minderjarige kinderen is en familielid van MAN lid Atalita. Daarnaast gaat Renny Maduro de directuer bij de Bank van Curacao en Sint maarten stukjes schrijven?